LOW-BUDGET | KRINGLOOP SHOPLOG

Wie mij een beetje kent weet dat ik gek ben op low-budget. Ik geef niet heel makkelijk geld uit, ik besteed mijn geld liever nuttig en ook houd ik graag wat geld achter de hand. Maar als je dan toch wilt shoppen… Kun je natuurlijk het beste naar low-budget winkels gaan! Onlangs nam ik weer eens een kijkje bij de plaatselijke Kringloop, dat vind ik altijd zó leuk om te doen. Ook dit keer ging ik – hoe kan het ook anders, haha – niet met lege handen naar huis. Kijk je mee naar mijn budget aankopen bij de Kringloop?

Bij ‘mijn’ Kringloop hebben ze niet zoveel hippe items op kledinggebied, alles is er echt ouderwets. En dan niet op een leuke manier, als je begrijpt wat ik bedoel. Voor toffe, vintage kleding moet je in de stad Groningen wezen, maar niet in mijn dorp. Wat ik er wel leuk vind zijn vooral: Kopjes, mokken, vazen, borden, schalen, opbergmanden en boeken. Er was die dag ook echt héél veel keus, yes!

Als eerste dit glas in de vorm/stijl van een colablikje. Ik vind ‘m zo grappig en leuk! Zoiets heb ik nog niet eerder gezien, ik ken alleen die standaard cola glazen met kleurtjes – die lang geleden een hype waren. Ook qua kleur is het helemaal mijn ding, hij is namelijk een beetje roze/paars. Hij loopt een beetje naar binnen toe aan de bovenkant, net als bij een echt cola-blikje. Ik kan niet wachten om er een blikje cola in leeg te gooien, met natuurlijk ijsklontjes en een citroentje om het helemaal af te maken! Love it.
Prijs: 1,00

Al geruime tijd spookt er een leuke DIY met een vaas door mijn hoofd, die ik op Pinterest had gezien. Mocht het mislukken ben ik er nu gelukkig geen fortuin aan kwijt, haha. Ik kocht twee vaasjes, eentje rond en de ander vierkant. Ze zijn wel even lang en vormen daardoor een mooi setje. Super mooi om hier bijvoorbeeld een hele lange en grote bloem in te doen! Ik vind ze erg leuk zo bij elkaar. Er zit wel een beetje kalk in, dat moet nog even goed schoon voordat ik aan de DIY kan beginnen.
Prijs: 0,75 per stuk

In mijn diary van afgelopen woensdag vertelde ik al dat mijn vader de vaas meteen had ingepikt. Daarom besloot ik ze maar gewoon met hortensia en al op de foto te zetten, haha. Het ziet er meteen een stuk leuker en vrolijker uit! Deze vaas is vierkant en best groot en zwaar, echt geschikt om een bos bloemen in te doen. Ik vind de vorm heel mooi en stijlvol, ik weet zeker dat ik hem een mooi plekje kan geven. 
Prijs: 1,50

Dan deze grote opbergmand waar ik op slag verliefd op was. Heel vaak zie je bij de Kringloop van die viezige bruine items, maar deze mand was mooi clean! Hij kan trouwens nog wel een verfbeurt gebruiken, maar ik weet nog niet welke kleur. Misschien laat ik hem ook wel wit. Ik weet nog niet wat ik er in ga bewaren, maar dat maakt ook niet zoveel uit. Er past best veel in en hij staat ook leuk op mijn kamer!
Prijs: 1,50

Tot slot dit té schattige setje, twee mini kopjes en een schoteltje. Ik weet de precieze benaming niet, maar je kunt het gebruiken voor bij de koffie of thee. Op de foto hierboven zie je wat ik bedoel! In het ene kopje heb ik oploskoffie en in het andere kopje de koffiemelk. Ik vind het zo leuk en schattig! De kleur is ook heel erg mooi. Er is helaas wel een klein stukje afgebladderd, maar ik heb nog nagellak in die kleur ;-).
Prijs: 2,00
Je leest het al: Ik ben enorm goed geslaagd bij de Kringloop voor een fijn prijsje. Ik ben heel blij met mijn nieuwe aankopen! Nu kan ik alles een plekje gaan geven. Ik weet nog niet of ik het bij mijn ouders laat of deels meeneem naar mijn kamer in Utrecht, maar tegen die tijd zul je vast wel een foto voorbij zien komen op Instagram of op mijn blog :-). Sowieso lijkt het me leuk om mijn kamer een make-over te geven, haha. Eerst maar de gekochte items DIY’en en mooi maken met een nieuw laagje verf, wordt vervolgd!

Dit vind je misschien ook leuk:
Uitzet Shoplog #1 | Xenos & Jysk
Uitzet Shoplog #2 | Kringloop & Action

Ga jij wel eens naar de Kringloop?

18 Reacties

 1. 9 augustus 2015 / 07:08

  De kringloop is altijd een ware ontdekkingstocht hè? Ik vind het zo spannend om rond te snuffelen en echte schatten te vinden :). Het schoteltje met het melkkannetje en suikerpotje zijn leuk zeg, mooie kleur ook!

 2. 9 augustus 2015 / 07:32

  Ahh, wat een toffe items heb je gescoord zeg! Ik vind vooral de vazen en het suiker en melk setje (zo noemen wij het, haha) heel erg gaaf! Die kleur van het suiker- en melk setje vind ik zo mooi! Ik moet ook maar weer eens snel naar de Kringloop gaan bij ons in de buurt. Wie weet wat je er allemaal voor moois en een prikkie kunt scoren.
  liefs

 3. 9 augustus 2015 / 08:21

  De kringloop is altijd zo leuk! Ik vind het oud roze schoteltje met die twee kopjes zo ontzettend leuk.

 4. 9 augustus 2015 / 09:36

  Ik kan niet wachten om op mezelf te gaan en allemaal leuke dingetjes te kopen, nu kan ik het niet kwijt. Dit is een super leuk idee!

 5. 9 augustus 2015 / 10:02

  oh wat een lieve items heb je gekocht! Vooral het roze setje, zo lief!

  Liefs! Evelien

 6. 9 augustus 2015 / 10:41

  Ik ben ook echt gek op de kringloop, moet me zo vaak inhouden om niet te veel te kopen! Vaak breng ik er ook spullen heen, wanneer ik iets niet meer nodig heb 🙂 Zonde om weg te gooien terwijl je er iemand anders blij mee kan maken 🙂

 7. 9 augustus 2015 / 13:34

  Wij hebben een heleboel van die Colablikjes-glazen. Was zo'n spaaractie bij de Mc Donalds. 🙂 Ik vind ze alleen een beetje irritant drinken (ik drink ook niet graag uit een blikje).

 8. 9 augustus 2015 / 19:52

  Ohh, wat een leuke dingen. Ik ben vaak (iets té vaak) bij de kringloop te vinden en kan die winkel nooit met lege handen verlaten. Er is altijd wel iets naar mijn smaak haha. Ben benieuwd naar je DIY met de vaasjes.

 9. 10 augustus 2015 / 13:25

  Wat een leuke spulletjes heb je gescoord in de kringloop Ik kom er ook erg graag. Ook in Utrecht e.o heb je heel leuke kringloopwinkeltjes, met veel verschillende artikelen……Volgens mij heet het roze setje een …..suiker & melk stelletje…ook de combinatie met het schattige theelepeltje maakt het echt cute…

 10. 10 augustus 2015 / 17:36

  Leuke aankopen heb je gedaan! Ik ben echt gek op kringloop shoppen, het is echt helemaal mijn ding 🙂
  Dat eerste glas kregen mensen jaren terug bij de Mac Donalds. Ik heb ze ook nog gehad in mijn studententijd 🙂

 11. 10 augustus 2015 / 17:42

  Wow wat tof! Ik ben verliefd op dat laatste setje, super schattig en die kleur!! Maar dat coca cola glas in de vorm van een blikje is ook heel cool, hebbennnn!

 12. 10 augustus 2015 / 18:47

  Ik moet echt nog eens naar de Kringloop in mijn buurt zo te zien! Ik was al vergeten dat ze daar soms ook leuke spulletjes verkopen voor geen geld! Dat mandje is echt heel leuk!

 13. 10 augustus 2015 / 20:18

  Ik vind de kringloop echt geniaal. Als ik iets nodig heb maar er niet al te veel voor wil betalen (en ik 2e hands een optie vind) ga ik altijd even langs. En vaak vind ik het dan ook nog 😀

 14. 12 augustus 2015 / 16:46

  Wat heb je hier mooie foto's van genomen. Als ik de tekst niet lees, zou ik niet eens denken dat het van de kringloop is. Echt leuke dingen heb je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge