Hoe bevalt mijn nieuwe blog schema mij? (+ tips gevraagd!)

Vorige maand begon ik, onder het mom van ‘waarom wachten tot 1 januari,’ spontaan met een nieuw blog schema: Er komen nu doordeweeks vijf artikelen online, in plaats van drie! Best een grote verandering voor iemand die heel slecht is in vooruit schrijven ;-). Ik kreeg een aantal keer de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal en hoe ik het volhoud, daarom leek het me een goed idee om een stukje te schrijven over hoe mijn nieuwe blog schema mij bevalt. Ook vraag ik tips aan jullie! Lees je met me mee?

nieuwe blog schema

Hoe zit het met mijn productiviteit? 
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het altijd onwijs moeilijk heb gevonden om veel foto’s en artikelen achter elkaar te maken. Op de een of andere manier ben ik thuis snel afgeleid, terwijl ik wel een hele harde werker ben. Ik vind het erg fijn om mijn blog-werkzaamheden af te wisselen met mijn freelance opdrachtjes, maar echt productief is dat natuurlijk niet. De laatste tijd ga ik steeds vaker in een koffietentje, zoals Holtbar, zitten werken. Op een koude, regenachtige dag heb ik namelijk de neiging om ergens in de middag lekker in mijn bed te gaan bloggen, haha. Dat mag ik van mezelf alleen nog ‘s avonds doen!

Ook wil ik dit jaar meer ritme creëren in mijn leven, wat ik nu niet echt heb, omdat ik ‘s nachts werk. In de winter vind ik het vooral heel moeilijk om vroeg op te staan, maar daar wil ik wel aan gaan werken. Nu lukt het mij meestal niet om ‘s ochtends foto’s te maken, omdat ik te lang heb geslapen en anders mijn werk niet af krijg. Ook wil ik de dagen dat ik aan freelance opdrachten werk niet aan mijn blog werken en andersom. Het is niet per se zo dat ik vaste dagen heb, aangezien ik met deadlines werk, maar ik wil het wel een beetje afbakenen!

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar in de drukke decembermaand geen problemen mee had. Natuurlijk hielp het ook wel heel erg mee dat ik de prachtige Kerstcollecties van onder andere Rimmel London en Bourjois kreeg opgestuurd, waardoor ik in ieder geval genoeg te reviewen had :-). Ook had ik een aantal betaalde opdrachten, maar dat is natuurlijk niet de reden waarom ik blog. Naast de reviews zijn er een aantal artikelen die vaker voorbij komen op mijn blog, zoals de tweewekelijkse ‘My Life Besides Blogging’ (klik hier voor de Kerst editie!), dingen waar ik de afgelopen tijd blij van werd en favorieten. Ik vind het heel erg fijn dat ik dit soort artikelen gewoon kan ‘invullen,’ omdat bijvoorbeeld het maken van reviews ontzettend veel tijd kost. Dat kan ik gewoon niet vaker dan één of twee keer per week doen. Daarnaast wil ik het bloggen ook dicht bij mezelf houden en schrijf ik vaak over dingen die ik op dit moment leuk vind. Binnenkort wil ik een artikel delen met suggesties voor blog artikelen wanneer je inspiratieloos bent, op andere blogs haal ik uit dit soort artikelen ook veel inspiratie!

nieuwe blog schema

Merk ik ook verschil in bezoekersaantallen en samenwerkingen?
Één van de redenen waarom ik een nieuw blog schema ben begonnen, is omdat ik veel meer uit mijn blog wilde halen. Bloggen is mijn allergrootste hobby, mijn site is een beetje mijn kindje en ik vind de interactie met jullie altijd zo leuk! Iedere dag verheug ik me weer op jullie lieve reacties, meningen en natuurlijk ook jullie artikelen :-). Op de dagen dat ik een artikel publiceer zijn mijn bezoekersaantallen (meer dan) verdubbeld, wat op zich ook wel logisch is. Nu zijn mijn bezoekersaantallen alleen in het weekend lager, omdat er dan niks online komt. Ik merk dat woensdag altijd een hele goede dag is om een artikel te publiceren en vrijdag wat minder, ik probeer daar zoveel mogelijk op in te spelen.

In december heb ik een aantal hele toffe samenwerkingen gehad, maar ik durf niet te zeggen of dat komt door mijn nieuwe blog schema. Wel is het natuurlijk aantrekkelijker voor bedrijven om samen te werken wanneer je een hoog aantal unieke bezoekers hebt. De laatste tijd stoor ik me heel erg aan Instagram (hier lees je waarom), maar ik merk dat veel bezoekers en bedrijven ook via Instagram op mijn blog terecht komen. Instagram is dus zeker een heel belangrijk middel voor bloggers!

Welke artikelen vinden jullie leuk om te lezen? Tips gevraagd!!!
Ik bekijk meestal per week welke artikelen het beste zijn gelezen. Natuurlijk hangt dat ook af van de dag, maar ik zie wel een soort patroon. Persoonlijke artikelen zoals ‘My Life Besides Blogging’ worden bijvoorbeeld altijd wel vaak gelezen. Toen ik begon met bloggen werden vooral mijn reviews vaak gelezen, nu is dat soms wat minder. Ik kreeg weleens een reactie dat mensen mij juist volgen voor de make-up artikelen, maar misschien is dat inmiddels veranderd? Wat betreft de artikelen die jullie leuk vinden ben ik soms het spoort bijster, haha :p.

nieuwe blog schemaIk zou het daarom super fijn vinden als je een reactie achterlaat met daarin de artikelen die jij graag leest op mijn blog. Dat mag heel specifiek, maar dat mag ook per categorie (bijvoorbeeld make-up, fashion, persoonlijk, lifestyle). Ik ben heel erg blij met mijn nieuwe blog schema, maar ik ben nog wel een beetje zoekende – wat ik overigens altijd al ben geweest ;-). Met alle (Insta)bloggers, make-up guru’s en vloggers van tegenwoordig vind ik het soms lastig om me te onderscheiden.

Mijn grootste struggle van dit moment is dus het vooruit werken. Vijf artikelen per week is op zich niet zoveel, maar ik vind het gewoon erg moeilijk om heel veel op één dag te schrijven. Maar iedere dag één artikel schrijven is ook best een opgave, zeker wanneer ik ook nog bezig wil met mijn freelance opdrachtjes of gewoon een keer een dagje weg, moe of ziek ben. Ik steek altijd ontzettend veel tijd en werk in mijn artikelen. De foto’s moeten perfect zijn (hier vind je mijn favoriete Photoshop hack voor productfotografie!) en in foutloos Nederlands geschreven. Ik kan niet ontkennen dat mijn nieuwe blog schema zeker een uitdaging is ;-). Gelukkig geniet ik na bijna vijf jaar nog steeds heel erg van het bloggen en dat zal ik ook zeker blijven doen! Tot slot mijn excuses voor dit langdradige artikel, maar jullie weten inmiddels wel dat ‘kort en bondig’ niet mijn sterkste punt is ;-).

Welke artikelen vind jij leuk om te lezen op mijn blog? Je mag ook een categorie noemen!

10 Reacties

 1. 10 januari 2018 / 07:26

  Ik vind het superknap dat je dit nieuwe blogschema hebt opgepakt en nog steeds zulke mooie en uitgebreide artikelen schrijft met prachtige foto’s erbij. Petje af, hoor! Fijn dat je er ook effect van merkt in je bezoekersaantallen 🙂 Zelf vind ik je persoonlijke artikelen en outfits het leukst, maar ook je beauty-artikelen lees ik (als make-upnewbie!) met veel plezier. Het is juist de afwisseling qua onderwerpen die je blog zo leuk maakt.
  Romy onlangs geplaatst…Zelf kaarten maken?! | Mijn 7 beste tips!My Profile

 2. 10 januari 2018 / 09:01

  Wat super leuk en goed dat je vijf keer per week blogjes wilt gaan schrijven! I love it <3
  Ik vind je blog altijd super leuk om te lezen, ik vind artikels met daarin (herkenbare) lijstjes altijd heel erg leuk om te lezen, je reviews en outfits.
  Liefs,
  Evelien
  evelien onlangs geplaatst…Bloggen naast je studie/(fulltime) baanMy Profile

 3. 10 januari 2018 / 09:52

  Wat goed dat je het nieuwe blogschema nog altijd volhoud! Het lijkt me inderdaad wel lastig om zoveel vooruit te schrijven. Leuk dat je er door beloont wordt in je bezoekersaantallen. Zelf houd ik vooral van je lijstjes/ persoonlijke artikelen en fashion zit ook altijd goed 😉 Veel succes nog met je nieuwe schema!

 4. 10 januari 2018 / 10:52

  Ik vind vijf artikels per week best stevig, dat haal ik niet. 🙂 Zelf vind ik je MLBB altijd fijn om te lezen, net zoals andere persoonlijke artikels. Graag zou ik wat meer over je nachtwerk lezen; gekke dingen die je tegenkomt en dergelijke. Volgens mij kan je daar een grappige rubriek van maken.
  Jessica J. onlangs geplaatst…Opgemaakt • 2017, Q2, Q3 en Q4!My Profile

 5. 10 januari 2018 / 13:15

  Ik vind het heel knap dat dat je vijf artikelen per week publiceert! Dat lukt mij echt niet 🙂 (met heel soms een uitzondering). Ik ken jouw blog nog niet zo heel lang, maar ik vind de persoonlijke artikelen en de make up reviews erg interessant om te lezen. Ga zo door!
  Darina onlangs geplaatst…Persoonlijk | Een Nieuwe LevensstijlMy Profile

 6. 10 januari 2018 / 20:47

  Oh leuk artikel! 5 dagen in de week bloggen is inderdaad aardig veel. Vanaf volgende week ga ik weer 4 keer in de week bloggen ipv 2 keer per week wat ik in Zweden deed. Ben heel benieuwd of het gaat lukken 😉 Ik vind jouw persoonlijke artikelen en beautyreviews altijd heel leuk!
  Susan onlangs geplaatst…AriZona Low Kcal Green Trea en Half Iced Tea Half LemonadeMy Profile

 7. Noortje Zwaan
  10 januari 2018 / 21:03

  Ik vind je persoonlijke artikelen superleuk en je reviews superfijn om te lezen, misschien is het leuk om zegmaar battles te doen van duurdere en budget producten, en dan te kijken of het budget producte evengoed werkt als het origineel (of iets wat erop lijkt!) Leuk dat je meer gaat bloggen! <3

 8. 11 januari 2018 / 13:00

  Ik heb zelf niets met make-up, dus dat lees ik niet echt. Ik houd wel van lifestyle en persoonlijke artikels. Liefs!
  laura onlangs geplaatst…PHOTO DIARY ⭑ PARIS.IMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge