Het is Valentijnsdag!

Vandaag de dag, 14 februari 2013, is het weer zover, het is Valentijnsdag! Een dag waarop stelletjes lekker romantisch uit eten of naar de bios gaan, mensen massaal de liefde aan elkaar verklaren door lieve cadeautjes of brieven en singles zich even lekker afzonderen van de buitenwereld. Op internet zijn een heleboel romantische, maar ook heerlijk sarcastische plaatjes te vinden en de meningen over het wel of niet vieren van Valentijnsdag zijn erg verdeeld. Vandaar dat het me leuk leek om hier iets over te schrijven.

Tumblr_l1auhfrnpr1qa5cmuo1_500_large

Of je als koppel iets doet met Valentijnsdag moet iedereen natuurlijk lekker zelf weten en ik kan je alvast verklappen: Ik doe dat wel! Niet alle stelletjes in mijn omgeving doen iets aan Valentijnsdag en daar hebben ze bewust voor gekozen. Hieronder een aantal redenen om wel of juist geen Valentijnsdag te vieren:

Pro Valentijnsdag

<3 Het is gewoon super leuk en romantisch om iets te krijgen van/doen met je geliefde, who cares dat Valentijnsdag een commerciële dag is?!

<3 Minder leuk om uit de mond van je geliefde te horen, maar wel waar: “Het hoort er gewoon bij.”

<3 Sommige mensen (vooral mannen, ja) zijn gewoon niet zo romantisch aangelegd en denken er simpelweg niet aan om eens spontaan wat leuks te kopen voor hun geliefde, Valentijnsdag is eigenlijk de perfecte wake up call.

Vgiveaway_large

<3 Je kijkt uit naar het moment dat je het verraste gezicht van je geliefde ziet en de voorpret is ook al leuk: weken ben je al bezig met een bijzonder/creatief cadeau, waarvan je zeker weet dat je geliefde helemaal versteld staat.

<3 Het is een oude traditie die je niet mag breken. Het heeft geen zin om je hiertegen ‘af te zetten,’ Valentijnsdag blijft toch wel bestaan. Maak er dus wat van!

<3 Het allerleukste is dan wel: tegen je vriend/vriendin zeggen dat je niks hebt gekocht en dan bij hem/haar op de stoep staan met een bos rozen! *Aaaahw*

Tumblr_lz330vbmy21qfm87to1_500_large

Contra Valentijnsdag

</3 Er zitten 365 dagen in een jaar, naast Valentijnsdag nog 364, lang genoeg dus om je geliefde te verrassen of je crush de liefde te verklaren! Waarom zou je daar verdomme het hele jaar op moeten wachten?

</3 Ook mensen die er niet aan meedoen worden erin meegetrokken. Het gevolg: te hoge verwachtingen, valse hoop en teleurgestelde gezichtjes. Alleen maar onnodige stress dus.

</3 “Ik ben gek op mijn lief en ik uit mijn liefde voor hem/haar elke dag!”

Tumblr_lzeefpz5fq1qjp7x5o1_500_large

</3 Veel mensen vinden het een te commercieel gebeuren en kopen liever niet iets dat rechtstreeks uit de veel te kleffe Valentijns-etalage komt. Ze vinden knalrode plastic harten of een standaard bos rode rozen nogal triest en beschamend.

</3 Behalve dat er harten worden veroverd, worden er ook harten gebroken. Stel: je krijgt een Valentijnskaart van iemand die je totaal niet ziet zitten. Tja, kan gebeuren. Lullig voor jou, maar vooral voor de ander!

</3 Valentijnsdag maakt singles ongelukkig: ze worden jaloers, zijn teleurgesteld, voelen zich wanhopig en hebben het gevoel dat ze forever alone zijn en blijven.

Tumblr_mgqk9cxt1a1qbjt25o1_500_large

Wat vind ik van Valentijnsdag?

Ik ben wel fan van Valentijnsdag, ja. Het mag dan een commercieel gebeuren zijn, toch vind ik dat geen reden om niks romantisch te doen. Kijk, het is heus leuker als je spontaan eens een bos rozen of een lief cadeautje krijgt van je geliefde, maar eerlijk is eerlijk: veel jongens/mannen zijn zo onromantisch als ik weet niet wat, dus vrouwen hebben Valentijnsdag gewoon nódig! Ook al is het vandaag 14 februari, de spanning is er natuurlijk nog niet helemaal vanaf, want wie weet heeft je geliefde wel een hele leuke verrassing! Valentijnsdag is niet voor niets bedacht en liefde is iets moois, dus uit het!

Wat doe ik vandaag?

Eerst ga ik naar school, daarna snel door naar mijn werk (mijn collega’s zullen wel allemaal vrij hebben gevraagd voor Valentijnsdag en er is één stomkop die daar totaal niet aan heeft gedacht..). Om acht uur haalt mijn vriend me op en gaan we gezellig een film huren met wat lekkere hapjes en drankjes erbij. We wilden niet naar de bioscoop, omdat we dan waarschijnlijk alleen maar met kleffe stelletjes in de zaal zitten *ugh*. Dat vind ik toch niet echt romantisch, ik kijk er naar uit om gewoon lekker met zijn tweetjes te zijn. Wie weet word ik vanavond nog verrast met iets, ik vind het stiekem best spannend…

Bron foto’s: weheartit.com

Q: Wat vind jij van Valentijnsdag? Ga je vandaag iets speciaals doen of juist niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge