HELLO DECEMBER | KERSTMARKT, SCRIPTIE EN WELLNESS!

Het is alweer december, kunnen jullie het geloven? Ik eigenlijk nog niet… De laatste maanden van het jaar gaan altijd zo ontzettend snel, omdat ze heel druk, maar ook heel gezellig zijn! Mijn december maand is dan ook volgestopt met allerlei leuke plannen en afspraakjes. Als ik er alleen al aan denk word ik al super enthousiast, haha! December is toch wel een hele bijzondere maand. Lees je gezellig mee?

december

Kerstmarkt
Laten we eerlijk zijn, ik heb eigenlijk gewoon een hekel aan de winter, maarĀ Kerst en de decembermaand vind ik wel ontzettend leuk en gezellig. De stad is zo mooi verlicht, de feestcollecties hangen alweer in de winkels en ik verheug me al op een overheerlijk Kerstdiner (met ijs als toetje). Maar voordat het zover is wil ik ook nog graag een Kerstmarkt bezoeken. En nee, niet zo’n lullig marktje, maar een ‘echte’ Kerstmarkt in Duitsland! šŸ™‚ Dat heb ik in het verleden weleens gedaan en ik kan me nog herinneren dat het echt super leuk en gezellig was. Staat dus op de planning! Zijn jullie weleens naar een Duitse Kerstmarkt geweest?

Wellness
Komend weekend ga ik met mijn zus een dagje naar de wellness, nog voor onze verjaardagen in april (het werd dus hoog tijd!). Voor mij staat er een massage ingepland en voor mijn zus een gezichtsbehandeling, daarna gaan we nog heerlijk zwemmen in het thermaalbad en maken we gebruik van de andere faciliteiten die daarbij horen (o.a. een stoomcabine). Eigenlijk had ik hier begin oktober al wel behoefte aan – toen het kouder werd – maar omdat het altijd zo vreselijk duur is wilde ik liever wachten op ons jaarlijks dagje wellness. En dit weekend is het ein-de-lijk zover, can’t wait!

Lezen
De stapel tijdschriften en boeken die op mij liggen te wachten, wordt alsmaar hoger. Tijd om daar eens lekker in te beginnen! Natuurlijk, het is geen prioriteit, maar het is wel fijn om af en toe even te ontspannen met een goed boek. Onlangs heb ik ‘De verwarde cavia’ gekocht, een boek over een cavia op kantoor, die daar wordt behandeld als mens. Het boek is geschreven vanuit de cavia zelf. Haha! Ik vind het nu al zo ontzettend grappig. Ik ben echt reuze benieuwd naar dit boek. De winterperiode vind ik echt de perfecte tijd om boeken te lezen, met warme chocolademelk en een dekentje er bij <3

Scriptie
Ja, ook mijn scriptie/casestudy en daarop aansluitend creatief voorstel moeten af voor 2017! Aah! Er moet zeker nog wel wat gebeuren. Inmiddels weet ik gelukkig wel wat het creatief voorstel gaat worden, dus het is tijd om dat uit te werken. De tijd begint te dringen, dus ik moet het niet te moeilijk maken voor mezelf – daar ben ik namelijk heel goed in. Het gaat leuk worden, maar ook wel stressen… Anyway, het moet gewoon gebeuren en er zullen daarom ook wel wat uitstapjesĀ geschrapt moeten worden van de planning. Hoort erbij!

Sinterklaas vieren
Hoewel ik Kerst het allerleukst vind, vieren wij op de een of andere manier toch altijd Sinterklaas, haha. En dan niet Ć©Ć©n of twee keer, maar wel vier keer! Ik heb er al twee avondjes op zitten en volgende week vier ik het nog met mijn werk, super gezellig. De week daarop is het tijd voor ‘SinterKerst’ met een groepje vriendinnen, natuurlijk ook super leuk! <3 Het trekken van een lootje, het kopen van een cadeau en het schrijven van een gedicht is toch eigenlijk wel heel speciaal… Zowel om te geven als te ontvangen!

Eten
Hmmm, ja, hier ga ik echt een aparte alinea aan wijden. Wat is de december maand zonder lekker eten? Net voor de Feestdagen aan ga ik nog even naar de tandarts (haha) en dan is het tijd om los te gaan ;-). Oliebollen, arretjescake, zelfgemaakte pepernoten (die mogen de hele maand wel, toch?), oreo koekjes, Vegter’s rolletjes met slagroom (dat is echt iets Gronings, haha), zelfgemaakte cake, warme chocolademelk met slagroom ijs als toetje, lekkere verse soep, taco’s, hapjes opĀ Kerstavond, ja, het water loopt me alweer in de mond als ik dit schrijf… Kom maar op met die calorieĆ«n ;-).

Films
Ook hoop ik wat tijd te kunnen maken voor leuke films! Dat vind ik ook zo gezellig en zo winters. Een avondje naar de bios of een film kijken op de bank of in bed, het is allemaal even fijn. Er komen weer wat nieuwe films aan waar ik zin in heb, maar soms is het ook leuk om een hele oude (Kerst)film terug te kijken, haha!

Nou, je leest het al, deze maand wordt druk en gezellig – net als bij de rest van Nederland, denk ik ;-). Maar we moeten er weer wat moois van maken, nu de dagen zo donker en koud zijn, toch? Het allerbelangrijkst deze maand is mijn scriptie en ook staan er heel veel werknachtjes op de planning. Ik hoop dat ik toch nog een beetje een vakantiegevoel heb tijdens de Kerstperiode, daar ben ik wel aan toe…

Ik wens jeĀ een fijne december maand! Heb jij deze maand nogĀ leuke of specialeĀ plannen?

Share:

11 Reacties

 1. 6 december 2016 / 15:59

  Leuke plannen heb je voor deze maand. Ik hou ook echt van deze tijd met alle feestdagen! Ik ga denk ik ook een heleboel kerstfilms kijken.

 2. 6 december 2016 / 16:11

  Wat een leuke plannen, ik ga ook een bezoekje aan de kerstmarkt brengen, kerstfilms kijken,… maar helaas ook studeren voor de examens. Ik heb er zeven in januari….

 3. 6 december 2016 / 16:33

  Heerlijke maand, ondanks de kou toch zo’n ontzettend warme/sfeervolle maand! Heerlijk die wellness, dat wil ik binnenkort ook weer eens gaan doen šŸ™‚ Voor december heb ik verder eigenlijk nog niet zoveel op de planning staan.
  Rilana onlangs geplaatst…Leuke kerstcadeautjesMy Profile

 4. 6 december 2016 / 21:07

  Oooh, een dagje wellness. Ik heb nog twee bonnen, dus ga nog twee keer voor februari Ć©n dan nog een keer met m’n moedertje. Te heerlijk! Ik zorg altijd dat heel m’n bedje verschoont is en ik direct m’n nest in kan als ik thuiskom. Zo lekker en zen! Aaah, ik krijg er helemaal zin in! Nog heel veel succes met je scriptie en creatief voorstel! Nog even knallen šŸ™‚

 5. 6 december 2016 / 22:18

  Wat een leuke maand heb je nog voor de boeg! Ik ga op 22 december even over huis om er de feestdagen te vieren! Ik kan niet wachten om mijn katten, familie en vrienden weer te zien na zo’n lange periode. Helaas moet ik in januari nog even examens afleggen in Barcelona maar daar kom ik ook wel weer door šŸ™‚

 6. 7 december 2016 / 17:56

  Wat heb jij leuke dingen gepland deze maand! Mijn maand is druk volgepland met gaan werken in de bakkerij, lesvoorbereidingen maken en studeren. Gelukkig zijn er de kerstfeestjes nog! Veel liefs vanuit Belgiƫ!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge