Geld verdienen met bloggen? Met deze 4 tips gaat het je lukken!

Hoi allemaal! Het is natuurlijk geen geheim meer dat je geld kunt verdienen met je blog, maar dit kan op vele verschillende manieren. Het leek me erg leuk om mijn persoonlijke tips te delen in een artikel over geld verdienen met bloggen, wellicht hebben jullie ook nog tips en kunnen we elkaar een beetje helpen! Ik deel niet alleen de manieren waarop je geld kunt verdienen met je blog, maar ook tips hoe je dit kunt realiseren (in tussenstapjes). Lees gauw verder!

geld verdienen met bloggen

1. Schrijf advertorials
Natuurlijk komen advertorials (ook wel betaalde artikelen genoemd) je niet zomaar aanwaaien, was het maar zo’n feest :p. Ik schrijf niet heel vaak advertorials, meestal zo’n één tot twee keer per maand, maar het is, wat mij betreft, wel de leukste en beste manier om geld te verdienen met je blog. Je kunt je helemaal creatief uitleven in zo’n artikel, het is altijd weer een uitdaging om er een interessant en natuurlijk artikel van te maken! Het is belangrijk dat je een redelijk groot bereik hebt opgebouwd en dat je artikelen goed gelezen worden. Soms vragen bedrijven naar jouw unieke bezoekers en baseren ze daar hun tarief op. In een betaald artikel schrijf je bijvoorbeeld over een product van een bedrijf, je verwerkt doorgaans ook een link naar het product/bedrijf in je artikel en daar betalen bedrijven dan geld voor.

Tip 1: Zorg dat het meteen duidelijk is wat voor soort blog jij hebt en waar jij over schrijft. Een bedrijf zal je sneller benaderen voor een advertorial wanneer dit in één oogopslag te zien is.

Tip 2: Word je benaderd advertorial, maar wil het bedrijf niet dat je vermeld dat het om een betaald artikel gaat? Ga hier NIET mee akkoord, dit is strafbaar. In dit artikel vertel ik je meer over betaalde samenwerkingen en tarieven.

Tip 3: Leuke advertorial binnengesleept die goed past bij jou en je blog? Super! Nu moet je alleen nog je tarief bepalen. Via internet kun je hier een handige formule voor vinden, gebaseerd op het aantal unieke bezoekers. Google er maar eens op!

2. Zet Google-ads op je blog
Dit is niet de meest rendabele manier om geld te verdienen met je blog, je krijgt namelijk maar een paar cent per klik en Google betaalt geloof ik pas uit vanaf 70 euro – dat duurt dus eeuwen ;-). Ook vind ik een website vol met advertenties niet fijn lezen, maar hoe meer advertenties je plaatst, hoe meer je verdient. Vind hierin dus een balans! Zelf heb ik pas sinds kort ervaring met Google-ads, dus alle tips zijn welkom.

Tip 4: Denk goed na waar jij je advertenties plaatst: Bijvoorbeeld onder de header, in de sidebar of middenin een artikel. Google plaatst de advertenties automatisch op deze plekken, maar dit kun je aanpassen, zodat je website geen reclamebord wordt!

3. Deel een kortingscode/link met je lezers
Wanneer een bedrijf je benadert voor een samenwerking (in ruil voor een product of een geldbedrag) kunnen ze ervoor kiezen om een kortingscode te verstrekken, die je op je blog kunt plaatsen (in een artikel of in de sidebar bijvoorbeeld). Wanneer iemand jouw kortingscode gebruikt krijg je circa 10% van het aankoopbedrag. Meestal gaat het om een langdurige samenwerking, waarbij je elke maand of om de drie maanden een artikel moet schrijven over een product van dit bedrijf of een foto van het product moet posten via Instagram. Ook kun je ervoor kiezen om een link naar het gekregen product te delen, waarvoor je per klik betaald krijgt. Zo heb ik momenteel via Instagram een samenwerking met Ideal of Sweden (zie banner in de sidebar). Dit werkt eigenlijk alleen maar heel goed als je een héél groot bereik hebt, maar proberen kan altijd!

Tip 5: Veel van dit soort samenwerkingen met kortingscodes gaan tegenwoordig via Instagram, dus zorg dat je daar ook actief bent en een groot bereik opbouwt.

4. Maak gebruik van affiliate links
Affiliate links zijn eigenlijk vergelijkbaar met zo’n kortingscode: Wanneer iemand een aankoop doet via de affiliate link op jouw blog verdien je een percentage van het aankoopbedrag. Ik moet zeggen dat ik hier zelf nog geen gebruik van heb gemaakt, omdat ik het best wel ingewikkeld vind en me afvraag of het voor mij rendabel is. Toch lees ik weleens dat je er honderden of zelfs duizenden euro’s mee kunt verdienen… Je kunt je er eens in verdiepen! Ik ben wel aangesloten bij een aantal affiliate netwerken (Google er maar eens op), maar ik moet dit verdomde code nog steeds in mijn blog verwerken en ik snap het allemaal niet zo goed. Help!

Tip 6: Kijk goed welke merken bij het affiliate netwerk zijn aangesloten waar jij je wilt aanmelden. Passen deze merken bij jouw blog en zouden zulke affiliate links relevant zijn voor jouw lezers?

Er zijn vast nog een hoop andere manieren om geld te verdienen met je blog, maar dit zijn in ieder geval de manieren waarvan ik op de hoogte ben! En nee, bloggen is voor de meesten inderdaad geen vetpot, maar via Instagram en YouTube kun je tegenwoordig ook goed verdienen. Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan mijn artikel met tips en ik ben zeker ook erg benieuwd naar jullie tips, dus let me know.

Wat zijn jouw beste tips om geld te verdienen met bloggen? Misschien kunnen we elkaar een handje helpen!

10 Reacties

 1. 12 maart 2018 / 07:34

  Wat een mooi overzicht met tips en ook fijn dat je de mitsen en maren van sommige manieren om geld te verdienen noemt! Zelf heb ik ook bewust geen advertenties op mijn blog staan, omdat ik bang ben dat het bijna niets oplevert en ik mijn lezers ook niet wil irriteren met oppoppende banners enzo 😉 Een advertentie in de sidebar vind ik geen probleem, maar ik ben bang dat het eeuwen duurt voordat ik er iets mee bij elkaar heb gespaard 😉 Zelf gebruik ik ook het liefst advertorials. Affiliate links gebruik ik ook weleens, maar op het affiliate-programma van Bol.com na, heb ik er nog nooit echt geld aan overgehouden. Ik heb zelf ook Linkpizza, wat op zich een heel handig programma is, maar tot nu toe heb ik daar volgens mij maar 2 euro mee verdiend, haha.
  Romy onlangs geplaatst…15 vrolijke opdrachten om vandaag (nóg) leuker te makenMy Profile

 2. 12 maart 2018 / 09:26

  Fijne tips zeg! Ik vind het inderdaad erg leuk om af en toe advertorials te schrijven, mits het een onderwerp is waar ik met mijn eigen draai iets leuks van kan maken en dat tegelijkertijd bij mij en mijn blog past! Verder heb ik het eigenlijk nog steeds niet heel professioneel aangepast met advertenties en dergelijke!
  Daphne onlangs geplaatst…La vie de Daphne – Nagenieten van Parijs & Mijn 24e verjaardag!My Profile

 3. 12 maart 2018 / 10:11

  Handige tips anna! Ik vind het leuk om zo af en toe een samenwerking te hebben, daar word ik echt blij van! Maar ik moet toegeven dat het toch echt mijn hobby is en ik het ook echt met veel plezier als hobby doe.
  kimmetjekims onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #9 & #10My Profile

 4. 12 maart 2018 / 10:22

  Vooral hele goeie tips erbij! Ik ben zelf bezig me te verdiepen in het hele affiliate marketing gebeuren. In Amerika is dat dus super groot en kun je zelfs met een klein bereik aardig wat geld verdienen. Het is alleen niet zo simpel als ze zeggen. Een paar linkjes van bol.com toevoegen maakt je niet rijk, zeg maar. Daar doen ze heel veel met e-books en e-courses enzo, waar je een groot percentage van krijgt. Ik voeg dus weleens wat affiliate links toe, maar heb d’r echt maar max. 5 euro mee verdiend ;p. En toch zeggen veel bloggers: waar je een affiliate link kunt toevoegen, doe het gewoon!
  Samenwerkingen vind ik ook leuk, maar daar heb ik er nog niet zoveel van gedaan.
  Johanne onlangs geplaatst…Desk essentials | 12 items die jij en ik op ons bureau willen hebbenMy Profile

 5. 12 maart 2018 / 10:58

  Wat handig dit artikel! Ik merk helaas dat er nog altijd bedrijven zijn die willen dat je een artikel voor hen schrijft of hen promoot zonder er iets voor terug te krijgen. Maar handig om te weten dat dit ook echt strafbaar is! Ik weet nu gelukkig wel dat ik niet met zo’n samenwerking akkoord moet gaan.
  Liefs,
  Yara
  Yara onlangs geplaatst…Mijn haarroutineMy Profile

 6. 12 maart 2018 / 11:21

  Goede tips! Helaas is het hier in België niet echt toegestaan om advertorials te schrijven zonder dat je bij de KvK ingeschreven bent – en is dat hier niet gemakkelijk en bovendien erg duur. Op dat vlak wou ik dat ik in Nederland woonde, haha!
  Jessica J. onlangs geplaatst…6x Opgemaakt in februari 2018!My Profile

 7. 12 maart 2018 / 11:30

  Hele handige tips! Geld verdienen met mijn blog doe ik nog niet echt, maar dat vind ik ook niet zo erg, ik vind het een leuke hobby! En wie weet komt het ooit nog, dan ben ik in ieder geval blij met deze tips!
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes #54 – New shoes & iets te vierenMy Profile

 8. 12 maart 2018 / 14:00

  Wat een fijn en duidelijk overzicht met tips. Voor mijn eigen blog gebruik ik eigenlijk nog niets, omdat het echt mijn hobby is. Voor mijn werk ben ik erg veel aan de slag met affiliate marketing en dat is inderdaad een goede manier!
  Simone onlangs geplaatst…Beauty: Drugstore shoplogMy Profile

 9. 12 maart 2018 / 21:51

  Hoge bezoekersaantallen zijn geen must hoor, om veel geld te kunnen verdienen met je blog. Met zo’n 5k per maand kun je ook al een eind komen. Een hoge domeinwaarde is wel belangrijk. Daar worden meer opdrachten voor kleine bloggers op vergeven dan op bezoekcijfers. Wat jij nog zou kunnen doen is pitchen via influencer martkplaatsen op leuke opdrachten die passen bij je blog. Als je in google, of op mijn blog, zoekt op influencer marktplaats kun je een vrij compleet overzichtje vinden. Meer contacten met partijen die artikelen willen inkopen, betekent meer betaalde opdrachten. Succes ermee!
  Marguerita onlangs geplaatst…Bliksems tis wat: de Ducktales zijn terug!My Profile

 10. 14 maart 2018 / 10:43

  Wat een fijne tips, ik ben nog niet zo bekend met affiliate links en google-ads. Ik ga het eens onderzoeken!
  Ik schrijf regelmatig advertorials maar ik ben daar wel heel erg streng in wat ik kies en of het echt goed bij mijn blog past. Of dat je het op een creatieve manier in je artikel kan verwerken.
  Liefs,
  Evelien
  Evelien onlangs geplaatst…Vijf tips om energierijk op te staan!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge