IK GA OP VAKANTIE NAAR…

Maanden keek ik uit naar de zomervakantie, en hoe kan ik mijn afstuderen beter vieren dan door (vrijwel meteen) op vakantie te gaan?! Het boeken van een vakantie zorgt bij mij altijd voor stress, daarom stel ik het vaak uit. Maar, van uitstel komt soms afstel, dus, ik ben blij dat het grootste gedeelte van de vakantie al vaststaat! En ik vertrek heel binnenkort al. Ik vertel je er vandaag alles over. Lees je mee?

vakantie

Ik had een soort vaag plan in mijn hoofd, namelijk dat ik dit jaar naar Griekenland wilde (staat op mijn lijstje, maar hoeft niet nu en meteen). Ook had ik al met een paar vriendinnen vage afspraken gemaakt, over waar en wanneer, maar nu is het dan eindelijk duidelijk. Ik ga dit jaar naar Servië én Kroatië!!! Echt super leuk, ik ben nog niet vaak in één vakantie naar twee verschillende landen geweest.

De eerste week zal ik samen met een vriendin in Servië zijn (samen met haar familie), ik vind het echt heel leuk dat ik mee mag! Ik ben ook nog nooit in Servië geweest, dus ik ben heel benieuwd. Na ongeveer 5 dagen zullen we met zijn tweeën doorreizen naar Kroatië. De tickets naar Servië en de tickets van Kroatië naar huis zijn al geboekt, de rest ligt nog een beetje open. Spannend, maar ook wel heel erg leuk! Dit is eigenlijk de eerste keer dat ik geen pakketreis (vliegen, transfer, hotel) boek, haha, ik ben benieuwd hoe dit zal gaan. Ik vind het altijd wel lekker makkelijk als alles geregeld is, maar soms is het ook wel een beetje teleurstellend. Als je bijvoorbeeld 8 dagen in een hotel zit waarbij het avondeten niet zo lekker is (ik noem maar iets onnozels), en je er wel voor hebt betaald. En je zit natuurlijk ook aan bepaalde eet-tijden gebonden. Wij gaan waarschijnlijk alleen een appartement boeken, dus dan heb je een stuk meer vrijheid!

Wat misschien ook leuk is, zijn twee verschillende accommodaties in bijvoorbeeld verschillende steden. Dit weekend gaan we dat allemaal even uitzoeken. Wat ik trouwens wel heel irritant vond is dat je de meeste vliegtickets niet kunt boeken zonder creditcard? Ik heb dus nog niet vaak een los ticket geboekt en het is mij nooit eerder opgevallen, is dit normaal? Haha.

En, wat ook wel een uitdaging is: We vliegen met alleen handbagage (tas+koffertje), 12 dagen. Shoot. Me. Haha. Maar om nou elke vliegreis ca. 40 euro af te tikken voor alleen een koffer in het ruim… We vliegen waarschijnlijk 3 keer dus reken maar uit haha. Het is even passen en meten, en vooral: wegen, maar ik weet zeker dat het moet lukken. Tussendoor dus maar wat wassen en niet bij elke outfit een ander paar schoenen ;-). Maar goed, toen ik een tijdje geleden in Milaan was en mijn koffer achtergebleven bleek te zijn op Schiphol (oh man, als ik dit typ word ik alweer woest, wat een bar slechte service van KLM (het was ook nog eens hun fout!)) heb ik mezelf voorgenomen wat makkelijker te worden hierin. Er kan altijd wat gebeuren en ik heb liever wat minder spullen mee dan helemaal géén spullen… Dat was echt ontzettend rot!

Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit! Er moeten nog wel een aantal dingetjes aangeschaft worden en ook hoop ik voor die tijd zo goed als verhuisd te zijn. Het zal even druk worden de laatste dagen, maar het is voor een goed doel. Ik ben wel toe aan vakantie! Ik ben momenteel niet echt actief op Instagram (geen tijd voor én geen zin in… oeps), maar op vakantie zal ik wel proberen wat meer foto’s te plaatsen! 🙂

Ga jij deze zomer ook op vakantie? Waar boek jij het liefste je tickets en/of accommodatie?

16 Reacties

 1. 14 juli 2017 / 08:16

  Leuk vooruitzicht. Ik wil nog een keer naar Kroatië toe. Ik ben wel eens in Bosnië geweest en daar vond ik het erg mooi. 12 dagen reizen en alleen met handbagage dat zou ik nooit doen haha. Ik zou dan wel 120 euro bijbetalen voor een koffer :-). Heel veel plezier alvast!
  Femke onlangs geplaatst…New in: Zonnebril DKNY ♡My Profile

 2. 14 juli 2017 / 10:11

  Kroatië lijkt me prachtig! Geniet ervan!
  Ja, dat van die creditcard was me ook al opgevallen. In het verleden liet ik steeds anderen voor me boeken, maar sinds onze reis naar Amerika heb ik zelf een MasterCard.
  Ik boek trouwens nooit een pakket, ik vind het juist fijn om alles zelf uit te zoeken, samen te stellen en te regelen. 🙂
  Jessica J. onlangs geplaatst…De Brooklyn Bridge in onze woonkamer!My Profile

 3. 14 juli 2017 / 10:13

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Geniet ervan. En met die handbagage komt vast goed, gewoon kritisch en efficient inpakken! En meestal mag je ook nog een extra tas (een rugzak bijvoorbeeld) meenemen, dus dan komt het vast wel goed.
  Loes onlangs geplaatst…New In – Haarbandjes van AliExpressMy Profile

 4. 14 juli 2017 / 13:46

  Ik ga helaas niet op vakantie deze zomer, wij kiezen voor een later tijdstip vanwege drukte op het werk! Maar ga er lekker van genieten! Schijnt heel erg leuk te zijn!
  Charel onlangs geplaatst…Scala Europe afslankleggingMy Profile

 5. 15 juli 2017 / 06:30

  Leuk dat je met je vriendin op vakantie gaat zeg! Hele leuke bestemmingen waar ik nog nooit ben geweest dus ben heel benieuwd:-)
  En tof dat je alleen transfer hebt geboekt! Lijkt mij heel spannend!

  Liefs, Nathalie
  Oui Nathalie onlangs geplaatst…Mijn zomerse plannen deze vakantie!My Profile

 6. 15 juli 2017 / 17:43

  Wat een super fijn vooruitzicht! Ik ga deze vakantie vooral heel veel werken waar ik ook erg veel zin in heb. Zelf heb ik nog niet een ticket geboekt met het vliegtuig, ik ben vorig jaar met de trien door europa getrokken. Ook erg leuk!

 7. 17 juli 2017 / 19:37

  Wat, je koffer achtergebleven op Schiphol? Schrik je je ook wild! Dat heeft m’n moeder ook een keer gehad, toen waren we in New York.. Echt verschrikkelijk dat zoiets uberhaupt nog gebeurt haha. Maar heel veel plezier op vakantie! Het klinkt allemaal heel leuk!
  Jolet onlangs geplaatst…Ketting van Names4everMy Profile

 8. 18 juli 2017 / 23:34

  Heerlijk vooruitzicht, maar alleen handbagage.. wow! Ik stel voor: laagjes, veel laagjes aan in het vliegtuig haha! Heel veel plezier en succes met pakken.
  Oh en tip van mij: niet alle maatschappijen hanteren dezelfde handbagage regels (zo mag je bij Transavia maar 10 kg mee maar EasyJet onbeperkt). Liefs Josine
  Josine onlangs geplaatst…trend alert: GinghamMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge