ESSENCE STAY NATURAL CONCEALER EN PRIMARK MATTE LIPSTICK

Alweer een tijdje geleden liet ik je in deze beauty shoplog zien wat voor nieuwe make-up en verzorgingsproducten ik had gekocht. Vorige week kwam er een review online van het Make-up Revolution Ultra Blush palette en vandaag is het de beurt aan twee andere producten! Ik vond het een beetje saai om telkens één product te reviewen en met twee producten krijg je toch iets meer het idee van een complete, nieuwe look. Dus, kijk je mee naar mijn review van de Essence stay natural concealer en de Primark matte lipstick? 

essence stay natural concealer
Nu ik wat bruiner ben doordat ik op vakantie ben geweest is het zo lastig om een fijne concealer te vinden! De concealer van Catrice, die ik altijd gebruikte, vind ik niet meer zo mooi. Het lijkt wel een soort grijze, vale waas te geven op mijn blauwpaarse wallen, dus ik was op zoek naar een concealer met een meer oranje ondertoon. Ik vond deze bij het Essence-schap, ik koos voor de donkerste kleur, 04 Soft Honey.

essence stay natural concealer
Op de verpakking heb ik eigenlijk niks aan te merken. Ik vind het er prima uit zien voor een prijs van 1,99! Ook is de concealer erg lichtgewicht en lekker smal, het past perfect in mijn make-uptasje. Het enige nadeel is dat de dop al snel besmeurd wordt met concealer en het er dus een beetje goor uit komt te zien.

essence stay natural concealer
Aan de achterkant zit zo’n draai-ding, zodat er concealer uit het kwastje komt. Bij het eerste gebruik moet je altijd zo lang draaien, haha!

essence stay natural concealer
De concealer belooft imperfecties te bedekken en donkere cirkels te verminderen, wat natuurlijk precies is wat we willen van een concealer ;-).

essence stay natural concealer
De Essence stay natural concealer heeft een handig kwastje waarmee je de concealer kunt aanbrengen. Ik gebruik zelf altijd een kleine make-up spons van W7 om de concealer aan te brengen en te blenden, dat kan ik iedereen aanraden! Maar goed, of het nou een kwastje of sponsapplicator is, het maakt mij niet veel uit. Het werkt in ieder geval gemakkelijk en snel.

essence stay natural concealer
Dit is de concealer! Vrij dik, maar het smeert wel fijn uit.

essence stay natural concealer
Je ziet er helemaal niks van terug op mijn hand, perfect!

essence stay natural concealer
Over de matte lipsticks van Primark had ik al veel goeds gehoord, dus het leek me leuk om er eentje te proberen! Ik koos voor de kleur 03 Rouge In Danger.

essence stay natural concealer
Dit is wat de lipstick belooft.

essence stay natural concealer
De lipstick, die qua verpakking heel erg op een lipgloss lijkt, heeft een sponsapplicator. Wat ook haast niet anders kan bij zo’n matte lipproduct, al kan ik het hier meestal niet zo nauwkeurig mee aanbrengen!

primark matte lipstick
De lipstick lijkt glanzend als je het net aanbrengt. Gelukkig droogt het niet meteen op, want dan is het nog lastiger om helemaal egaal aan te brengen!

primark matte lipstick
Na ongeveer een minuut droogt het mat op. Het duurt dan nog wel ongeveer 5 minuten voordat ‘ie helemaal watervast is en niet meer afgeeft. Daarna is het alleen makkelijk te verwijderen met een waterproof make-up remover. Een goed teken! Nou goed, laten we beide producten maar gauw gaan testen ;-).

primark matte lipstick
Hier heb ik geen concealer en foundation aangebracht.

primark matte lipstick
Eerst breng ik de concealer aan met het kwastje, daarna blend ik het met mijn sponsje van W7.

primark matte lipstick
Links heb ik geen concealer aangebracht, rechts wel. Het verschil is overduidelijk! Vooral de kleurcorrectie vind ik erg belangrijk. Mijn wallen zullen nooit helemaal weggaan, maar die blauwpaarse wallen vind ik zo lelijk! Dat is nu gelukkig gecorrigeerd :-).

primark matte lipstick
Ik had een beetje moeite met het aanbrengen van de matte lipstick, waar ik al bang voor was! Negeer dat alsjeblieft, haha. Ik moet er meer mee oefenen, want ik draag bijna nooit een matte lipproduct. Ik denk dat het een stuk mooier aan te brengen is met een lipliner eronder, dus dat ga ik de volgende keer proberen. In ieder geval ben ik wel heel erg te spreken over de kleur. Ik ben dol op paars!

primark matte lipstick
Deze look heb ik aan het einde van de dag gefotografeerd, vandaar dat het nogal grauw oogt! Sorry daarvoor. Het lijkt zo wel een heel herfstige look (oeps), mijn haar is ook veel blonder in het echt, haha! In ieder geval vind ik de lip kleur super mooi, deze ga ik zeker weten vaker dragen. Van de oranje ondertoon van de concealer zie je gelukkig ook niks terug, maar mijn blauwpaarse wallen zie je ook een stuk minder, dus dat is fijn!

Mocht je benieuwd zijn naar de rest van de gebruikte producten: Ik maakte een naturelle ooglook met het W7 Lightly Toasted palette (dit is een favorietje!) en mijn contour deed ik met het Make-up Revolution Ultra Blush palette, die ik eerder in dit artikel al heb gelinkt. Ik word er met de dag enthousiaster over! Mijn foundation is helaas uit het assortiment, het is een matte foundation van Essence (tube) in de kleur matt cameo 015. Mocht je die nog tegenkomen in de kortingsbakken, scoor ‘m gauw, want hij is super fijn!

primark matte lipstick
Al met al ben ik heel blij met mijn nieuwe producten :-). De concealer doet zijn werk goed en corrigeert mijn blauwpaarse wallen. Een concealer met een oranje ondertoon werkt voor mij een stuk beter dan een gele/roze! Ook over de matte lipstick van Primark ben ik enthousiast, ik ga binnenkort nog een paar kleurtjes halen. Hij brengt fijn aan (een lipliner eronder is wel een aanrader) en hij droogt mooi mat op. Groot pluspunt: Hij accentueert de velletjes niet en hij geeft ook niet zo’n vies, korrelig gevoel! Bij de randen slijt hij wel na een maaltijd, ook omdat het daar natuurlijk wat vochtiger is. Daar geeft hij ook een stuk sneller af. De lipstick gaat er moeilijk af, wat dus ook betekent dat hij zit als een huis ;-). Ja, ik ben fan!

Essence stay natural concealer is te koop bij Kruidvat en Trekpleister en kost 1,99 per stuk
Primark matte lipstick is te koop bij Primark en kost 4,00 per stuk

Wat is jouw favoriete concealer? Welke kleur ondertoon werkt voor jou het beste?

8 Reacties

  1. 24 augustus 2017 / 08:03

    Die Essence-concealer ziet er echt heel goed uit! Wat een mooie dekking geeft die! Ik ga daar ook eens naar kijken bij Kruidvat. Nu gebruik ik een concealer stick van Etos, waar ik ook erg over te spreken ben. De lipstick staat je ook prachtig trouwens. Ik zou zelf niet zo snel voor zo’n kleur durven gaan, maar hij staat je goed! Fijn dat beide producten je zo goed zijn bevallen 🙂
    Romy onlangs geplaatst…Slechte gewoontes afleren (6 tips!)My Profile

  2. 24 augustus 2017 / 10:45

    Die concealer klinkt eigenlijk wel goed! Volgens mij heb ik zoiets jaren geleden ook van Essence gehad, maar die is me niet echt bijgebleven. Misschien hebben ze ‘m inmiddels vernieuwd, dus ben heel benieuwd. De lipkleur staat je prachtig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge