Essence Stay Matt Lipcreams

Over de Stay Matt Lipcreams van Essence had ik veel goed gehoord en gelezen. Ik wilde ze al een tijdje uitproberen en een aantal weken geleden had ik het geluk dat alle kleurtjes er nog waren! Ik twijfelde lang over welke kleuren ik wilde, maar uiteindelijk nam ik de roze en de rood-achtige variant mee. Ik heb ze uitgebreid getest en vandaag deel ik mijn mening over deze low-budget lipcreams met jullie!


Ik nam twee lipcreams mee, in 01 Velvet Rose en 02 Smooth Berry. Ik draag normaal gesproken nooit lichte kleurtjes op m’n lippen, dus leek het me wel een goed plan om dat ook eens te proberen. Enne, voor een prijs van 1,99 maakt ‘t niet heel veel uit ;). Ik ben de laatste tijd ook helemaal van de matte lippen, dus wat dat betreft waren deze lipcreams gelijk al mijn ding. Ik vind ze er leuk en schattig uit zien, ze zijn best klein. Een heel fijn en handig formaat voor in bijvoorbeeld je uitgaanstasje. De verpakkingen vind ik prima, niet heel spetterend maar ook niet heel saai. Ik vind de verpakking er jeugdig en verzorgd uitzien, precies wat we gewend zijn van Essence. Het oogt misschien wel wat goedkoop, maar hey, dat zijn ze ook!

De lipcreams breng je op je lippen aan met een sponsapplicator. Persoonlijk ben ik hier niet zo’n fan van, ik krijg altijd lijntjes en ik kleur soms buiten m’n lippen. Lipstick vind ik veel gemakkelijker, maar misschien is het gewoon een kwestie van oefening; ik gebruik namelijk nooit lipgloss. Toen ik de lipcreams opende kwam me een walm van vanille-caramel tegemoet. Ehm… Ik houd niet zo van aanwezige geurtjes, maar wie weet went het. Oké, op naar de swatches!

Ik was écht heel lang bezig met het goed op de foto krijgen van m’n lippen. Zoals je ziet is het alsnog niet erg goed gelukt, helaas. Nou moet ik wel even zeggen dat mijn camera ook niet zo’n topper is, als ik ‘m te dichtbij houd wil hij niet scherpstellen. Dit waren de beste foto’s die er tussen zaten, ik kon er niet meer van maken. Maar de kleur is wel duidelijk, thank god 😉

Full-face foto’s met 01 Velvet Rose en 02 Smooth Berry. Ik vind ‘t nude kleurtje nog niet eens zo verkeerd staan, eigenlijk. Het valt me mee! Ik ben gek op de kleurtjes, voor zowel de lente, de zomer en… het hele jaar door zijn ze goed, hihi.

Producten gezicht:
NYC All Day Long Foundation
– Rimmel London Stay Matte Pressed Powder- HEMA Jip en Janneke bronzer
– Catrice blusher in 020 Rose Royce
– Sephora Highlighter
Sephora Pro Lessons Palette
Max Factor False Lash Effect Mascara

Eindconclusie
Ik ben erg enthousiast over de lipcreams. Ze plakken niet, hebben een goede pigmentatie en ze blijven best lang zitten. Een hele maaltijd overleven ze niet, maar ja, bijwerken is ook niet zo erg toch? Wel vind ik de geur erg storend en de sponsapplicator is ook niet mijn ding -zeker niet met een felle kleur, die toch echt wel nauwkeurig moet worden aangebracht.

Pluspunten:
– Prijs; slechts 1,99
– Mooie, intense kleuren
– Plakt niet

Minpunten:
– Sponsapplicator; werkt niet nauwkeurig genoeg voor mij
– De aanwezige vanille/caramel geur, ruikt goedkoop. Doet me denken aan body butter
– Ze drogen je lippen wel wat uit

Score:

Wat vind jij van de Essence Stay Matt Lipcreams? Heb je er al één of meer van in je bezit?

12 Reacties

 1. 20 april 2013 / 12:30

  Ze staan je goed! Velvet Rose was bij mij helaas niet zo'n succes:( x

 2. 20 april 2013 / 12:39

  Ik wil deze ook wel hebben in een leuk kleurtje! Ik heb een lipstain van de etos en dat lijkt er wel een beetje op denk ik. Ik hou van mat 🙂

 3. 20 april 2013 / 17:33

  Wat een prachtige kleuren 🙂 Goed gepigmenteerd! Beide kleuren staan je erg goed.

 4. 20 april 2013 / 19:59

  Hey die heb ik ook 😀 maar bij mij blijft ie alles behalve matt.

  Ps: op Budgetproof.nl kun je vanaf vandaag een Groupon cadeaubon winnen. Je hoeft alleen je e-mailadres achter te laten om kans te maken. Doe je mee :D?

 5. 21 april 2013 / 12:54

  Ziet er mooi uit! Ik hoor ook veel positieve reactie, toch maar is even bij de kruidvat kijken!

 6. 23 april 2013 / 17:23

  Ik heb de kleur Velvet Rose, maar vind m mij helemaal niet mooi staan. De rode kleur vind ik trouwens wel erg mooi! Misschien ga ik toch nog eens terug naar de winkel voor dat kleurtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge