Eetdagboek van een vegetariër #4 | Een typisch thuiswerk-dagje!

Hoi allemaal! Het is vandaag weer tijd voor een nieuwe ‘Eetdagboek van een vegetariër,’ hopelijk vinden jullie dat leuk! Één van de voordelen van thuiswerken vind ik toch wel dat je lekker uitgebreid kunt ontbijten en lunchen. Niet dat ik dat altijd doe, maar vandaag nam ik het er even van ;-). Ik was de hele dag thuis dus ik heb mijn maaltijden goed kunnen fotograferen. Kijk je mee naar wat ik allemaal at op mijn thuiswerk-dagje?

thuiswerk

08.00 – Ontbijt met magere kwark, gebroken lijnzaad, aardbeien en rode druiven

Wanneer mijn vriend naar stage vertrekt, maak ik mijn favoriete ontbijtje klaar om op de foto te zetten. En om op te eten natuurlijk ;-). Ik ontbijt al sinds jaar en dag met kwark (of yoghurt) met fruit. Op de markt haal ik iedere week aardbeien en pitloze druiven voor een prikkie, heerlijk! Sinds kort voeg ik ook nog een beetje gebroken lijnzaad toe aan de kwark om het nog voedzamer te maken. Ik wil ook nog eens gaan experimenteren met speltvlokken! Ook drink ik tijdens het ontbijt twee grote mokken thee.

thuiswerk

10.00 – Koffie

Om 10.00 neem ik even een korte koffiepauze, omdat de zon nu nog precies op mijn kamer valt. Ik ga dus even lekker aan de andere kant van de vensterbank van de zon genieten! Het nadeel is dat het niet echt waait in ons tuintje, omdat het nogal afgesloten is. Na een kwartiertje brand ik weg en houd ik het dan ook voor gezien, haha!

thuiswerk

12.00 – Twee (spelt)boterhammen met avocado en zuivelspread

Jongens, de combinatie zuivelspread en avocado is echt goddelijk! Hmm. Echt een aanrader. Hier kan ik toch iedere keer weer van genieten. Meestal lunch ik één keer per week met avocado op brood. Ik eet ook weleens volkoren brood, roggebrood of maisbrood voor de afwisseling. Ook drink ik bij de lunch een lekkere koffie.

thuiswerk

15.30 – Plakje roggebrood met kaas

Rond 15.00 begint mijn maag altijd weer te rammelen en maak ik meestal een tussendoortje voor mezelf klaar. Ik drink ook weleens twee glazen water om de honger te stillen, maar dat werkt bij mij toch minder goed, hoor ;-). Ik houd het dit keer bescheiden bij een plakje roggebrood met kaas. Vult enorm en is super gezond! Ook drink ik er een groot glas muntthee bij.

thuiswerk

16.30 – Snack

Rond 16.30 zak ik een beetje in, ik ga even in bed chillen met een kop chai tea en een koekje.

thuiswerk

18.00 – Zilvervliesrijst met groente, vegetarische balletjes en ketjap

Daarna sleep ik mezelf uit bed om nog even wat werk te verzetten en begin ik niet veel later aan het avondeten. Rijst met groente, vegetarische balletjes en ketjap it is! Ik ben niet zo’n enorme rijst fan, maar zilvervliesrijst gaat er af en toe wel in. Qua groente gebruikte ik rode ui, aubergine, paprika en tomaat. De vegetarische balletjes halveer ik altijd, zodat ze sneller gaar worden. Deze maaltijd is altijd binnen een kwartier klaar! 🙂

thuiswerk

21.00 – Avondsnack

In de avond eet ik wat Maltesers, ik ben daar zo dol op! Helaas zat er bijna niks meer in dus eet ik ook nog een stroopwafel, haha. Voor het slapen gaan eet ik nog een appeltje en dan is mijn thuiswerk-dagje alweer voorbij!

Zouden jullie het leuk vinden om vaker een eetdagboek te zien op mijn blog?

7 Reacties

  1. 10 mei 2018 / 09:30

    Oh leuk!! Ik leer weer een nieuwe blog kennen!! Wij eten ook vaker vegetarisch, dus dit soort eetdagboeken vind ik wel inspirerend!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge