Eetdagboek van een vegetariër #1!

Hoi allemaal! In de meest recente ‘My Life Besides Blogging’ konden jullie lezen dat ik bezig was met een nieuwe rubriek, namelijk ‘Eetdagboek van een vegetariër.’ Erg leuk om te lezen dat jullie er net zo enthousiast over zijn als ik, want vandaag is het namelijk tijd voor de allereerste editie :-). Ik hoop dat ik jullie hiermee inspiratie kan bieden voor vegetarische recepten, wellicht hebben jullie ook tips voor mij?! Ik ben benieuwd. Kijk je mee naar mijn eetdagboek?

eetdagboek
Zoals jullie misschien wel weten heb ik een hekel aan de stempel ‘vegetariër’, ik schreef er laatst een heel artikel over. Ik noem mezelf liever een ‘geen vlees-eter’ of een ‘alleen groente-eter’, maar goed. Vegetariër is natuurlijk wat makkelijker, dus voor nu houd ik het daar maar bij in deze rubriek ;-).

eetdagboek

10.15u – Ontbijt
Ik weet niet meer precies welke dag het was (twee weken geleden ongeveer), maar deze dag sliep ik in ieder geval even lekker uit :-). Ik had bewust wat minder afspraken ingepland voor Zalando, want ik had er een paar slapeloze nachten opzitten.

Anyway, ik ontbijt eigenlijk al-tijd met magere yoghurt of magere kwark met pitloze druiven. (Ik weet dat ik er muesli o.i.d. bij kan doen om het voedzamer te maken, maar ik ben helaas allergisch voor noten!). Ik geloof dat dit in Utrecht al mijn favoriete manier was om de dag te starten, dus dit ontbijtje en ik gaan echt way back, haha. Ook drink ik een groot glas thee (Russian earl grey van de Jumbo, al bijna een jaar mijn favoriet!) met een beetje honing. Na het ontbijt vul ik mijn glas meteen bij, ‘s ochtends heb ik altijd zo’n enorme dorst!

eetdagboek

12.30h – Lunch
Wanneer ik uitslaap sla ik mijn tussendoortje (wat ik meestal rond 11.00 neem) over, dus rond een uur of half 1 begint mijn maag alweer te rammelen! Met mijn nieuwe baan werk ik voornamelijk vanuit huis, wat het natuurlijk super makkelijk maakt om mijn eigen eettijden in te plannen. Ook kan ik van de lunch echt een feestje maken zo af en toe ;-).

Dit keer houd ik het bij twee spelt broodjes met roomkaas, komkommer, humus en tomaat. En een beetje peper. Ik had verse munt gehaald op de markt alleen vergeet ik het steeds te gebruiken #struggles. Dus bij de lunch drink ik gelijk maar een groot glas muntthee.

eetdagboek

16.00h – Tussendoortje
Het nadeel van thuis werken (en de koelkast binnen handbereik hebben) is ook wel dat je maar blijft eten, haha. Ik probeerde eerst altijd heel uitgebreid te lunchen en dan het tussendoortje te skippen, maar op de een of andere manier heb ik toch altijd om 16.00 weer honger… Nu lunch ik dus wat minder en dit keer nam ik twee maiswafels met boter en hagelslag als tussendoortje. En een kopje koffie voor wat extra energie!

eetdagboek

17.30h – Avondeten
Die avond at ik heerlijke wraps met een laagje crème fraîche en een zelfgemaakt prutje van vegetarisch gehakt, groene paprika, mais en tomaat. Daaroverheen strooi ik wat mexicaanse kruiden en zwarte peper. Oh jongens, wat was dit lekker! Zeker een aanrader. Af en toe toch wel lekker, zo’n vleesvervanger. Ik eet drie van deze gevulde wraps en een zelfgemaakt uiensoepje (vergeten op de foto te zetten, oeps). Ook drink ik een groot glas groene thee.

eetdagboek

21h – Avondsnack
Na het avondeten ga ik nog gauw aan de slag met mijn laatste klant, ik was een beetje in tijdnood gekomen doordat ik had uitgeslapen. Rond een uur of 20.30 houd ik het voor gezien en ga ik lekker vlogs kijken in bed. Ook ga ik me te buiten aan een donut en een paar (door mijn moeder gebakken) koekjes. Ik ben alleen iets te enthousiast, waardoor ik er pas aan denk om er een foto van te maken als de donut op is (ik moet er nog even inkomen deze eerste keer ;-)). Ook drink ik een kop zelfgemaakte chai thee.

eetdagboek

23.30h – Fruitsnack
Na het douchen heb ik altijd honger, hebben jullie dat ook? Ik weet niet wat het is, maar goed. Met een lege maag kan ik niet slapen :p… Ik douche altijd ‘s avonds en daarna eet ik standaard iets van fruit of een rijstwafel. Dit keer ging ik voor een mandarijntje en wat druiven. Ik doe het nu vaak los in een bakje, omdat ik dan het gevoel heb dat ik meer eet en dus ook sneller vol ben. Ik neem mijn vitaminepillen in met een half glas water en daarna ga ik lekker slapen!

Best confronterend om te zien wat ik allemaal eet op zo’n dag, haha! Ik ben zeker geen kleine eter, maar dat hoeft ook niet ;-). Ik probeer er wel op te letten dat ik een goede balans houd tussen gezond en ongezond, maar er zijn altijd verbeterpunten. Maar goed, de vegetarische wraps zijn in ieder geval een dikke aanrader! In de volgende editie van ‘Eetdagboek van een vegetariër’ deel ik een boodschappen shoplog en ook deel ik binnenkort weer mijn favoriete vegetarische recepten van dit moment. Hopelijk vinden jullie dat leuk om te zien!

Ben jij ook vegetariër? Hoeveel eetmomenten heb jij op een dag?

9 Reacties

 1. 4 april 2018 / 06:40

  Geen kleine eter? Ik vind absoluut niet dat jij veel eet! Ik ben benieuwd naar dat vega gehakt, volgens mijn vriendinnen ga ik dat erg lekker vinden dus die ga ik binnenkort eens in huis halen!
  Femke onlangs geplaatst…Recept: Marokkaanse Harira soepMy Profile

 2. 4 april 2018 / 07:39

  Volgens mij eet je echt niet superveel, hoor! Wel leuk om een kijkje te krijgen in je eetdagboek 🙂 Vooral die wraps met vulling zien er heerlijk uit. En die tip van uit een bakje eten is best slim trouwens! 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Spring is in the air! | Mijn plannen voor de lenteMy Profile

 3. Janne
  4 april 2018 / 10:07

  Je eet inderdaad niet superveel, hoor! Ik eet bijvoorbeeld bij de lunch al vier boterhammen.
  Er zijn ook muesli’s die geen noten bevatten, wist je dat? Een vriend van mij HAAT noten, en die koopt altijd de muesli met (alleen) gedroogd fruit van de Albert Heijn. Maar je hebt bijvoorbeeld ook dingen als granenmix of granenflakes die alleen granen bevatten (zoals de naam zegt). Ik eet zelf graag een muesli met kokos, dadels en rozijnen. Voor wat meer vulling zou je ook grove havermout door de yoghurt heen kunnen doen. Ik wil ook nog een keer weetabix uitproberen, een soort granenkoeken die je verkruimelt door je melk of yoghurt.
  En wat mooi dat je een groente-eter bent. Hoe meer er daarvan zijn, hoe beter de wereld wordt. Ik probeer zelf zo veel mogelijk veganistisch te eten, maar omschrijf het ook graag als “plantaardig eten” in plaats van lijstjes met dingen die ik liever niet eet. En in gezelschap ben ik meestal vegetariër, omdat mensen best wel in de stress raken als ze voor een veganist moeten koken.
  Ik eet meestal vier keer op de dag: ontbijt, lunch, avondeten en een avondsnack. Soms eet ik voor het avondeten iets, om te voorkomen dat ik voor etenstijd al omgevallen ben. Hetzelfde ‘s ochtends als ik pas laat kan lunchen.
  Ik vind het (net als jij?) ook nog best een puzzel hoeveel ik op een dag wil/moet eten, omdat veel plantaardig eten gewoonweg niet zo veel energie bevat. Maar hoeveel meer moet je er dan van eten?

 4. 4 april 2018 / 16:15

  Als ik werk, eet ik drie maaltijden en één tussendoortje. Als ik niet werk, eet ik twee maaltijden en 1 tussendoortje omdat ik dan vast. Ik ontbijt meestal wel gewoon met boterhammen met choco. Haha. Maar ik eet op een dag ook sowieso iets van yoghurt met fruit bij. En mijn avondeten is altijd een warme maaltijd maar heel basic. Vleesje, aardappels en groenten of iets van wraps met kip of een pasta ofzo.

  Vind dit wel heel interessant om te lezen. Lang geleden dat ik nog yoghurt met druiven at en ik vind dat nochtans enorm lekker! Morgenochtend nog eens doen denk ik 🙂
  Irene onlangs geplaatst…Deze week #7My Profile

 5. 5 april 2018 / 20:32

  Ik vind ook niet dat je veel eet! Ik heb zelf meestal 5 eetmomenten op een dag (veganistisch) maar ik heb voor zover ik kan inschatten een stuk grotere porties, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge