EENVOUDIG JE EIGEN MARBLE WALLPAPER CUSTOMIZEN!!!

Zoals jullie inmiddels wel weten houd ik heel erg van ontwerpen en gebruik ik ook graag Photoshop. Een tijdje geleden kwam ik op een super tof idee en het leek me leuk om dit met jullie te delen middels een Photoshop tutorial! Ik ga vandaag uitleggen hoe je eenvoudig je eigen marble print kunt customizen. Deze print kun je vervolgens gebruiken voor allerlei doeleinden: Als achtergrond op je laptop of telefoon, maar je kunt de print bijvoorbeeld ook inlijsten en aan de muur hangen. Super leuk dus! Kijk je gauw mee?

Ik heb nog niet eerder een Photoshop tutorial gedaan op mijn blog, dus ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden! Ik geloof dat Photoshop tegenwoordig door bijna iedereen gebruikt wordt. Daarom leek het me erg leuk om op een simpele manier iets met jullie te delen, waar je misschien nog niet eerder aan hebt gedacht. Mocht je nog vragen hebben na deze tutorial dan kun je mij erover mailen!

Stap 1: Zoek een leuke achtergrond om te gebruiken. Ik zoek dit meestal via Google, omdat de resoluties doorgaans beter zijn dan op Pinterest. Het gaat er om dat je de print en/of de vorm zelf leuk vindt, de kleuren gaan we aanpassen in Photoshop! Dus daar hoef je geen rekening mee te houden! Photo credit

Stap 2: Open de afbeelding in Photoshop. De kleuren kun je aanpassen via: Afbeeldingen>Aanpassingen>Kleurtoon/verzadiging. (Ik zie nu dat ik niet het hele scherm op de screenshot heb, sorry daarvoor!).

In het venster ‘Kleurtoon/verzadiging’ vind je 3 balkjes waar je mee kunt slepen. Heel leuk om hiermee te spelen, te experimenteren en te zien wat voor effect het geeft!

Stap 3: Nog niet tevreden? Er zijn nog veel meer opties! Bijvoorbeeld de optie ‘Kleurbalans.’ Die vind je bij Afbeelding>Aanpassingen>Kleurbalans.

Ook grappig: De afbeelding in negatieven zetten. Haha! Wat een intense, donkere kleuren opeens!
Afbeeldingen>Aanpassingen>Negatief

Ik wilde gaan voor iets roze, aangezien het dan mooi bij de skin van mijn Macbook zou passen. (Nu ik dit artikel schrijf vind ik exact dezelfde print van mijn Macbook skin toch weer terug op internet, heel suf)… Ach, deze print is ook tof. Helaas kreeg ik de blauwe kleur niet naar mijn wens, maar daar is een andere oplossing voor. Links zie je dat ik de ‘toverstaf’ heb geselecteerd. Klik nu op het gebied dat je van kleur wil veranderen, in mijn geval dus blauw.

Nadat je het geselecteerd hebt doe je weer hetzelfde als net: De kleuren aanpassen in ‘Kleurtoon/verzadiging’ of in ‘Kleurbalans’. Nu kreeg ik ‘m wel mooi roze!

Zoals je ziet zijn niet alle blauwe vlekjes mee gekleurd. Herhaal nu weer de voorgaande stap met de toverstaf. Klik op de gedeeltes die nog niet van kleur zijn veranderd en je zult zien dat ze opnieuw geselecteerd worden. Nu kun je ook hiervan de kleuren aanpassen.

Herhaal dit totdat je tevreden bent en voilร ! Je eigen marble wallpaper! Ik ben ontzettend blij met mijn roze marble wallpaper, hij is nu helemaal naar mijn smaak. En er zijn zoveel leuke manieren om de print te gebruiken. Je zou ‘m bijvoorbeeld kunnen printen op ansichtkaartjes, het uitprinten en inlijsten of uitprinten op bijvoorbeeld een telefoonhoesje of een skin voor je laptop. Zo leuk! Wat ook tof kan zijn is er nog een quote aan toevoegen die jou typeert, zo wordt het nog persoonlijker. Wees creatief!

Ik koos er voor op de print op een telefoonhoesje te laten drukken bij Pixum. Ik had ‘m al super snel in huis! Hij zat verpakt in een doos, met daarin nog een kleiner doosje ter bescherming van het hoesje.

Leuk detail: Het hoesje matchte bij mijn nagels van dat moment, haha ;-). Overigens komen de kleuren van het telefoonhoesje wel een beetje overeen met die van mijn Macbook skin. Misschien heb je die al wel voorbij zien komen op Instagram?

Het hoesje past perfect om mijn telefoon! Wat ik wel een beetje storend vind is dat de randen niet doorlopen, waardoor je aan de zijkant als het ware ‘gaten’ hebt. De rand steekt ook ietsje omhoog.

Maar oke, de print maakt natuurlijk alles goed! Wat een eyecatcher is het geworden zeg, haha. Geprint en wel is hij nog veel intenser! Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe telefoonhoesje. Ik heb gekozen voor een matte finish, maar je kunt ook voor een glanzende finish kiezen. De print zit er mooi op en is helemaal niet pixelig!

Van dichtbij kun je goed zien dat mijn print een soort mix is van allerlei tinten roze, oranje, paars, blauw en wit. Ik vind deze kleuren veel mooier en beter bij mij passen dan de kleuren van het origineel. Zo zie je maar dat je in een paar simpele stappen een print volledig naar je smaak kunt aanpassen! Ik hoop dat jullie iets aan deze tutorial hebben gehad, je kunt het op vele manieren (creatief) toepassen! ๐Ÿ™‚

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pixum
ย 
Werk jij graag in Photoshop? Zou je meer (simpele) tutorials willen zien op mijn blog?

18 Reacties

 1. 8 juni 2016 / 07:31

  Wow, zo leuk en creatief! Ik ben niet zo handig met Photoshop dus zulke uitleg is ook wel handig ๐Ÿ˜€

 2. 8 juni 2016 / 07:32

  Heel mooi! En ik stem voor meer photoshop tutorials! Heb zelf totaal geen verstand ervan, maar ik wil het heel graag leren. Zoals je het laat zien, lijkt het niet moeilijk. maar hoooo als ik het zelf moet doen hahah

 3. 8 juni 2016 / 08:21

  Super tof gedaan! Je hoesje is ook mega mooi geworden!!

 4. 8 juni 2016 / 11:25

  Wauw wat een mega leuke DIY! Deze ga ik even opslaan ๐Ÿ™‚

 5. 8 juni 2016 / 16:35

  Ah wauw anna dit is zo tof! Ik vind het echt heel gaaf, heb het gelijk ook opgeslagen op Facebook. :))

  Liefs! Evelien

 6. 8 juni 2016 / 18:03

  Super leuk idee !! Ik ga het zelf ook maar eens uitproberen! Die van jou met roze is echt heel cool geworden xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge