Academie Artemis eindexamenexpositie

Vorige week ontving ik een uitnodiging om de eindexamenexpositie van mijn vervolgopleiding te bezoeken en natuurlijk wilde ik daar graag heen. Afgelopen vrijdag reisde ik met mijn ouders naar Amsterdam om het werk van de eindexamen kandidaten te bewonderen. Bewonderen ja, want er waren echt ontzettend veel prachtige dingen te zien! Het was een beetje overweldigend en ook wel een soort van confronterend, aangezien dit dus ook van mij wordt verwacht over vier jaar. Vandaag geef ik je een impressie van de eindexamenexpositie, zodat je ook een beter idee krijgt van waar ik in september aan begin!

Op de academie zijn verschillende opleidingen, de Bachelor Allround Styling die vier jaar duurt (die ik ga doen) en deeltijdopleidingen modestyling, interieurstying, modedesign, mediastyling, foodstyling en retailstyling. De deeltijdopleidingen duren twee jaar. Op de bovenstaande foto zie je het eindexamenwerk van een aantal modedesign-studenten. Wauw, wat een prachtige kleren! Ik vond dat ze het echt heel goed hadden gedaan, het leek net een soort boetiekje. Heel inspirerend wel, ook al is dit niet de opleiding die ik ga volgen.

Hieronder zie je het werk van de Allround Styling-studenten. Het was de bedoeling dat ze, in overleg met de docent en een bedrijf (geloof ik) een collectie/idee samenstelden voor een bedrijf. Dus bijvoorbeeld een inspiratieboek voor de H&M, Zara, Ikea, Jumbo, Esprit en noem het maar op. Ik kan het niet goed uitleggen, want ik weet het zelf ook niet precies. Het was namelijk heel erg uiteenlopend, er waren ontzettend veel verschillende dingen te zien. Iedereen had natuurlijk weer wat anders en gaf haar eigen invulling daaraan. Ik was echt overweldigd door de enorme hoeveelheid inspiratie die er vanaf straalde. Bovendien zijn er ook verschillende afstudeerrichtingen bij deze opleiding: mode, interieur, food en media. De studenten kozen dus een bedrijf dat bij hun afstudeerrichting paste.

Hallo Jumbo!

Het uitzicht vanuit één van de klaslokalen <3

In dit boek had een studente als ‘materiaal’ stukken boomschors verzameld en opgeplakt.

Kleuronderzoek.

Prachtige schalen met print, i like! Dit was trouwens van een student die de deeltijdopleiding interieurstyling had gevolgd.

Er waren veel lokalen beschikbaar gesteld, in elk lokaal kon je weer ander werk van een andere opleiding bewonderen.

Dit boek vond ik zó mooi, net een tijdschrift!

Aandachtig kijken *serious face*

Pfff, wat is het veel! Even zitten hoor.

Het uitzicht aan de zijkant van de bovenste verdieping.

Dit vond ik toch wel ongelooflijk schattig, diertjes!

En wat was het druk! Hier werd bekendgemaakt welke leerlingen cum-laude waren afgestudeerd.

Mijn dagelijkse looproute naar de tram to be.
En de looproute de andere kant op, hallo grachten!

Ik vond het een hele inspirerende en gezellige middag. Ik heb nog met een aantal meiden gepraat en ik heb super veel zin om aan de opleiding te beginnen. Ik weet dat het niet makkelijk gaat worden, maar ik houd wel van een uitdaging. Bovendien heb ik echt het gevoel dat dit bij mij past en dat heb ik al twee jaar (in de vierde klas las ik voor het eerst over deze opleiding). Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar voor nu denk ik dat ik een goede keus heb gemaakt. Het is dan wel errrrug ver van huis, maar ja. Je bent jong en je wil wat 😉

En, ben je al geïnspireerd geraakt?

7 Reacties

 1. 4 juli 2013 / 11:33

  leuk zoveel foto's! en het uitzicht vanuit je klaslokaal is helemaal mooi 🙂

 2. 4 juli 2013 / 20:06

  Wauw! Ziet er echt geweldig uit zeg. Je kan wss echt niet wachten om te beginnen!! 😀

 3. 5 juli 2013 / 09:46

  Wauw wat gaaf zeg! Je gaat echt een toffe opleiding doen en zoals ik het las is ie lekker breed wat mij wel erg fijn lijkt 🙂

 4. 25 augustus 2013 / 08:38

  Hoi! Superleuk om dit stukje te lezen, ik zit zelf namelijk op academie artemis (ga nu naar het tweede jaar).
  Bereid je voor op een heftig, maar geweldig jaar. Ik heb ook veel moeten reizen en met tijdsdruk moeten dealen, maar het komt goed! Zo lang je er zelf maar in gelooft! Succes! 🙂

  Emily

  http://emilyhuberts.blogspot.nl

  • 25 augustus 2013 / 10:15

   Hey, wat leuk! Ja, ik heb al van veel meiden gehoord dat het zwaar is. Maar ik heb er ook gewoon heel veel zin in! Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge