5X MUST READ BLOGPOSTS #1

Yay, het is weekend! De afgelopen dagen was ik énorm druk met het helpen voorbereiden van de opening van het Kattencafé, het maken van de menu-kaart (en nog 100 andere dingen). Oftewel weinig slapen en veel stress en geregel. Vandaar dat mijn blog en social media er een beetje bij in schoten… Sorry! Maar ik ben weer helemaal terug :-). De afgelopen tijd heb ik een heleboel originele artikelen gelezen op diverse blogs, die ik vandaag graag met jullie deel. Het lijkt me tof om dit eens in de zoveel tijd te doen, om ook andere blogs, bloggers en hun artikelen in het zonnetje te zetten! Lees je met me mee?


“Zo voorkom je een blog burn-out”
Oké, het was echt heel moeilijk om in dit artikel niet uitsluitend artikelen van mijn favoriete bloggers te noemen… Haha. Anniek schreef over het voorkomen van een blog burn-out, een onderwerp wat mij zeker aansprak! Een tijdje geleden schreef ik dat ik zoveel ideeën en inspiratie had dat ik er niet van kon slapen. Extreem gefocust, zoals Anniek dat zo mooi beschreef. Echt, wat een herkenbaar artikel! Ik heb er zeker veel aan gehad :-). Bloggen is natuurlijk hartstikke leuk, maar andere dingen zijn minstens net zo fijn!

“5x Productiever dan je nu al bent”
Plannen vind ik soms ontzettend moeilijk. Alleen de belangrijkste dingen, die echt moeten, gebeuren. Ik ben dan ook queen uitstelgedrag, ook al komt alles altijd weer (toch wel prima op tijd) op zijn pootjes terecht. Met af en toe bijvoorbeeld geen tijd voor mijn blog en sociale activiteiten en weinig slaap tot gevolg. Van dit artikel van Dagmar kan ik dus alleen maar heel veel leren! Wat bij mij goed werkt is focussen op leuke dingen die nog komen. Dus niet: Oh, dit weekend heb ik helemaal niks gedaan, nu moet ik volgende week echt mega veel doen. Maar: Als ik deze week hard werk, hoef ik komend weekend niks te doen! 🙂

“Een vrolijk confetti kussen in geen tijd”
Ik moest de titel eerst 10 keer lezen, zo grappig soms die Belgische taal! ;-). Hier betekent “in geen tijd” juist dat iets lang geleden is. Maar goed, als je verder leest wordt het je meteen duidelijk waar het om gaat: Een kussensloop DIY! Zo ontzettend gaaf! Fraude en Arne zijn altijd enorm creatief, van hun leuke ideeën word ik altijd helemaal blij. Ik wist echt niet dat het zo makkelijk was. Tenminste, het ziet er makkelijk uit… Bij mij eindigt de eerste keer vast in een groot fiasco #gevalletjeteenthousiast.

“Dit is waarom jij meer dan genoeg bent (en je daar niet aan zou moeten twijfelen”
De blog van Deisy is een blog bomvol positiviteit en inspiratie, alleen al daarom lees ik haar artikelen heel graag. Ook met dit artikel steekt ze haar lezers eigenlijk een hart onder de riem, dat vind ik zo leuk, lief en bovendien erg origineel! Iedereen is denk ik wel eens onzeker, maar bij de een merk je het meer dan bij de ander. Vaak maak je je druk om niks en dat is zo zonde. Een slechte gewoonte die moeilijk af te leren is, daarom moet je dit artikel zeker even lezen :-). Bedankt voor je mooie woorden, Deisy!

“Over eerlijkheid als blogger”
Gisteravond nog las ik dit artikel over eerlijkheid als blogger op de blog van Marjolein. Die moest ik zeker nog even toevoegen aan mijn lijstje! Eerlijk gezegd schrok ik nogal van wat ik las in dit artikel. Van bloggers die niet vermelden dat het gaat om een gesponsorde blogpost heb ik sowieso geen hoge pet op. Soms zie je wel eens linkjes naar websites dat je denkt: Het is onmogelijk dat je hier niks voor hebt gekregen, waarom ben je niet gewoon eerlijk? De antwoorden vond ik in dit artikel. Één ding nog aan alle bloggers: Bedrijven die jou geen producten opsturen, omdat je een “negatieve” review (wél zo eerlijk en netjes naar je lezers toe!) hebt geschreven over een product, neem je toch niet meer serieus? Ik vind het echt belachelijk, sorry!

Welke (vernieuwende) blog-artikelen heb jij de afgelopen tijd gelezen? Deel ze hieronder!

17 Reacties

 1. 13 februari 2016 / 06:42

  Heel leuk dat je een aantal blogs in het zet! Ik heb die artikelen nog niet gelezen, ga ik maar even snel doen!
  Liefs,
  Elles

 2. 13 februari 2016 / 10:12

  Wat een leuk en handig artikel! Ik las gisteren ook het artikel over eerlijkheid als blogger… Ik vind juist dat je trots mag zijn als je met bedrijven werkt, taken dat al dat harde werk beloond wordt 🙂 en je moet gewoon eerlijk zijn tegen je lezers!

 3. 13 februari 2016 / 10:52

  Altijd leuk zo'n artikel, je komt altijd weer wat nieuwe dingen tegen! En ook allemaal van die positieve dingen, ik moet ze maar eens lezen!

 4. 13 februari 2016 / 11:28

  Ik vind het ook belangrijk om eerlijk te zijn want ook ik koop mijn producten zelf en vind als een product niet goed is, dat je dit ook best wel mag schrijven. Bloggen moet leuk blijven en niet omdat je iets moet neerzetten op het net. Leuke artikel heb je geschreven en ik zal ook zeker deze blogposten lezen. Grote bedrijven willen geld maken en bepaalde bloggers worden gesponsord maar er word wel heel veel van ze gevraagd en ze werken onder druk! Zo moet je het ook zien.

 5. 13 februari 2016 / 14:44

  Vooral eerlijkheid als blogger vond ik een heel erg goed stuk! Heb ze ook nog niet allemaal gezien, weer wat leesvoer 😀

 6. 13 februari 2016 / 16:12

  Lief dat je mijn blogpost erbij hebt gezet, bedankt! Ik ga de andere blogposts eens bekijken :).

 7. 13 februari 2016 / 17:06

  naja ik wist al wel dat bloggers niet eerlijk zei, i mean, ze reviewen zo veel maar het is altijd goed? hmm..

 8. 13 februari 2016 / 17:12

  Vooral het laatste artikel vond ik erg mooi om te lezen!
  De rest ken ik helemaal niet en ga ik eens even bekijken 🙂

 9. 13 februari 2016 / 19:44

  Wat een diverse artikelen en daarom echt een heel fijn lijstje, ik heb de artikelen meteen aangeklikt en ga ze nu eens uitgebreid lezen!

 10. 14 februari 2016 / 23:53

  Leuk dat je anderen in het zonnetje zet! Ik vind zulke artikelen altijd heel fijn. Heb de laatste tijd maar weinig tijd om veel blogs te lezen en zo pik ik toch de pareltjes nog mee hihi!

 11. 15 februari 2016 / 11:56

  Dit zijn allemaal zulke fijne artikelen! Af en toe heb ik ook het idee dat ik iets teveel met mijn blog bezig ben. Ik probeer mijn gedachten dan even te verschuiven en me te focussen op het gedeelte waarom ik het leuk vind om te bloggen, het maken van foto's en het schrijven van de artikelen. x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge