5 Reisbestemmingen die ik in 2019 wil bezoeken!

Hoi allemaal! De laatste maand van het jaar is aangebroken en dat betekent dat we alvast vooruit kunnen kijken naar het nieuwe jaar. Ik ben niet een type die reisjes ver vooruit plant, maar ik vind het wel altijd leuk om ergens naar uit te kunnen kijken – als ik weet dat ik in een bepaalde periode op vakantie ga, dan ben ik blij (wie niet ;-)). In ieder geval staan er al langere tijd een aantal reisbestemmingen op mijn lijstje, kijk je mee naar welke reizen ik graag zou maken in 2019?

reisbestemmingen
Allereerst moet ik er wel even nadrukkelijk bij vermelden dat ik deze bestemmingen graag wil bezoeken, maar dat het waarschijnlijk niet haalbaar gaat zijn in een jaar tijd. Maar goed, dromen mag altijd, toch? 😉 Daarnaast ben ik dol op goedkope vliegvakanties en boek ik ook graag lastminute vakanties, waardoor het vaak net iets anders wordt dan ik voor ogen had, maar daardoor niet minder leuk!

1. Kaapverdische eilanden
Sinds mijn reisjes naar Gran Canaria en Mallorca ben ik helemaal verliefd op eilanden! Ik weet niet zo goed hoe ik het moet omschrijven, maar ik vind het idee van een eiland gewoon heel erg tof, haha. Vooral kleine eilanden vind ik zo knus! Daarnaast vind ik de natuur op eilanden ook erg mooi en bijzonder, zo vind je bijvoorbeeld op de Canarische Eilanden vulkanische gesteenten en grote rotsen – ik vind het prachtig. Sinds ik weet dat het op de Kaapverdische eilanden bijna altijd mooi weer is, wil ik daar echt een keer naartoe! Ik had eigenlijk deze maand willen gaan, maar helaas is dat echt te kortdag voor zo’n verre reis. Misschien dat het mij volgende winter lukt om de Kaapverdische eilanden te bezoeken! Het lijkt mij echt een hele toffe ervaring om ‘s winters op een hagelwit strand te liggen, haha!

2. Berlijn
Komend voorjaar ga ik samen met Inge naar Berlijn, yay! We hebben nog niks geboekt, maar dat we gaan staat in ieder geval vast ;-). Ik ben nu twee keer in Berlijn geweest en ik vind het echt een prachtige stad, ik zou er graag weer naartoe gaan! Daarnaast is Berlijn ook goed bereikbaar en heel erg betaalbaar, perfect voor een stedentrip met een vriendin dus – houden we hopelijk ook wat geld over om te shoppen :-). Ik krijg ook altijd heel veel inspiratie van een mooie, grote stad. Afgelopen voorjaar ben ik met een vriendin naar Lissabon geweest, dat vind ik ook zeker een aanrader!

3. Het Duitse eiland Sylt 
Afgelopen zomer, tijdens de hittegolf, besloten mijn vriend en ik om een weekje naar Duitsland te gaan – het was immers toch overal in Europa mooi weer. Tijdens het zoeken naar mooie plekken lazen we over het Duitse waddeneiland Sylt. Aangezien wij de Nederlandse waddeneilanden ook heel erg leuk en relaxed vinden, zal het Duitse Sylt ongetwijfeld ook iets voor ons zijn! Het is wel een stukje rijden, maar volgens mij is het echt een prachtige reis! Daarnaast vind je op Sylt prachtige, witte zandstranden en een adembenemend mooie natuur. Ik durf geen afbeeldingen toe te voegen vanwege copyright, dus mocht je benieuwd zijn naar Sylt dan raad ik je zeker aan om even te Googlen!

reisbestemmingen

4. Zonvakantie
Mochten we volgend jaar niet zo’n geweldige zomer krijgen als dit jaar, dan ben ik ook wel in voor een zonvakantie ;-). Wat betreft zonvakanties ben ik niet zo kritisch. Strand, zon, zee en lekker eten is alles wat ik nodig heb! Ik heb vliegangst, dus ik kies het liefst voor een bestemming op een paar uurtjes vliegen. Het lijkt mij bijvoorbeeld erg tof om een keer naar Cascais te gaan (de badplaats van Lissabon), zodat ik het kan combineren met een bezoekje aan Lissabon, een van mijn favoriete steden. Ook Spaanse steden doen het bij mij altijd goed, Valencia of Sevilla lijken me ook prachtige steden. Lekker zonnig én genoeg te beleven! Wat wil een mens nog meer? 🙂

5. Boedapest
Ook Boedapest staat al enige tijd op mijn lijstje. Ik ben hier ongeveer tien jaar geleden al eens geweest en ik herinner me nog dat ik het een hele fijne stad vond. Echter was ik nog niet oud genoeg om dingen te ondernemen zonder mijn ouders, haha, dus het lijkt mij zeker erg tof om nog eens naar Boedapest te gaan! Ik had mijn vriend vorig jaar een vakantie naar Boedapest cadeau gedaan, maar we zijn nog steeds niet geweest… Hopelijk gebeurt dat alsnog! ‘s Winters is het enorm koud in Boedapest, dus het lijkt me vooral een hele fijne reisbestemming voor de lente en de (na)zomer.

Welke reisbestemmingen staan er op jouw lijstje voor 2019?

8 Reacties

 1. 5 december 2018 / 07:22

  Leuke reizen hoor! Op mijn lijstje staan Parijs, Londen, Valencia en Lissabon, maar eigenlijk is ieder land waar de zon schijnt wel welkom! Vast staat dat ik in ieder geval een paar dagen naar Antwerpen ga, dus dat is vast al iets in januari!
  Kim onlangs geplaatst…Naked Cherry – Urban DecayMy Profile

 2. 5 december 2018 / 07:33

  Daar staan zeker heel mooie bestemmingen tussen. In Berlijn, Lissabon, Valencia en Boedapest ben ik ook geweest en dat vond ik stuk voor stuk geweldige steden. Valencia kan ik je absoluut aanraden. Ook in de winter is dat een superfijne bestemming. Een paar jaar geleden hebben wij daar Oud & Nieuw gevierd en was het overdag nog steeds lekker 20-25 graden 🙂 De Kaapverdische eilanden lijken me ook echt een droombestemming.
  Zelf hoop ik misschien naar een warme bestemming te gaan in januari of februari, bijvoorbeeld naar Porto. En voor december staat er een dagje kerstmarkt op de planning in een Belgische of Duitse stad. Dat voelt ook al een beetje als vakantie 😉

 3. 5 december 2018 / 10:27

  Fijne bestemmingen! Ik wil in 2019 ook Berlijn (weer) bezoeken. Zo’n fijne en toffe stad!

 4. 5 december 2018 / 14:36

  wat een heerlijke plekken heb je aangegeven zeg, ik weet niet wat wij dit jaar gaan doen. Ik wil volgend jaar gaan trouwen en een huis kopen dus misschien dat we een keer een weekendje weggaan maar thats it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge