30 DINGEN DIE IK WIL DOEN VOOR MIJN 30E

Hebben jullie een soort van bucketlist? Ik ben daar eigenlijk helemaal niet mee bezig, daarom leek het mij een leuke uitdaging om eens een lijstje te maken. In het artikel van vandaag deel ik maar liefst 30 dingen die ik wil doen voor mijn 30e! Lees je met me mee?

Ik kan het me helemaal niet voorstellen, mezelf over negen jaar, als ik 30 ben. Haha! Ik ben nu dus 21. De eerste lachrimpels beginnen te komen (hoewel dat een goed teken is ;-)) en daar zullen ongetwijfeld wat denkrimpels bij gaan komen, haha. Wist je dat je huid al na je 17e ‘aftakelt’? En dat mensen met een vette huid minder snel rimpels krijgen? Lucky me! Maar natuurlijk zegt je uiterlijk niks over hoe je je voelt. Wat ik nu al wel merk is dat mensen van mijn leeftijd heel verschillend zijn en soms ook heel verschillende paden bewandelen. Dat is leuk om te zien, maar soms ook wel confronterend!

Ik ben een tijdje geleden gestopt met het volledig focussen op de toekomst. Ik leef nu iets meer met de dag en dat bevalt goed. Maar ik besef ook wel dat ik niet altijd mijn kop in het zand kan steken. Ik heb zeker wel ambitie (heel veel zelfs!), maar of ik dromen heb? Dat vind ik een lastige vraag. Tuurlijk, er zijn wel dingen die ik graag zou willen doen, maar het is niet zo dat ik het MOET doen, of zo. Misschien ben ik ook wel een beetje bang voor ‘de toekomst’, omdat ik volgend jaar ga afstuderen. Hopelijk werkt het in mijn voordeel dat ik nog niet exact weet wat ik wil doen. Ik sta open voor heel veel verschillende dingen! Als ik er maar blij van word, dat is het enige wat telt. Nou, genoeg sentimenteel gepraat weer, op naar de 30 dingen die ik wil doen voor mijn 30e!

1. Een boek schrijven (oké dan, deze staat stiekem wel heel hoog op mijn – nog bijna lege – bucketlist!)
2. Mijn vliegangst onder controle krijgen
3. En dan ook een verre reis maken, naar bijvoorbeeld Australië of Amerika! 🙂
4. Een kat of een hond in huis nemen/adopteren (of meerdere, haha)
5. Een caviaflat (zoiets als dit) maken, waar 6 cavia’s in kunnen (3×2 cavia’s)

IMG_20160306_102911

6. Een Sims-marathon doen totdat mijn ogen dichtvallen
7. Een eigen webshop starten
8. Een kookboekje maken met mijn favoriete vegetarische recepten
9. Een auto kopen (Audi A5 please)
10. Een leuk huisje huren of kopen 😀

11. Een mooie taal leren, zoals Italiaans, Spaans of Portugees
12. Afstuderen, duh!
13. Naar Ijsland gaan en de geisers bekijken
14. Een roadtrip maken
15. Veganistisch eten voor minimaal een week (ik eet nu alleen geen vlees)

1

16. (Tijdelijk) in het buitenland werken
17. Scandinavië bezoeken (en het Noorderlicht zien!)
18. Voor het eerst op wintersport (toen ik met de middelbare school ging durfde ik alleen van de babypiste, haha)
19. Een extra deeltijd opleiding of cursus volgen
20. Een leuke baan vinden (of creëren) waar ik heel veel positieve energie van krijg!

21. Een week (of nog veel langer) leven zonder sociale media
22. Stedentrips maken naar voor mij nog onbekende steden in Europa
23. Een veel te duur beauty-product kopen
24. Een boek in één dag helemaal uitlezen (volgens mij is me dat nog nooit gelukt)
25. Nog één keer met mijn ouders op vakantie en met hen een verre reis maken <3

IMG_6806

26. Een relatie krijgen met een leuk en lief iemand
27. Filmpjes maken (misschien een Youtube-kanaal?) en beter leren editten
28. Een column schrijven voor een website/tijdschrift/krant
29. Een iMac kopen
30. Verdergaan met ontwerpen en héél veel logo’s, printjes e.d. ontwerpen voor particulieren en bedrijven!

Nou, het is me dus toch gelukt om 30 dingen op te noemen die ik voor mijn 30e zou willen doen! 😉 Ik ben benieuwd hoeveel ik er kan waarmaken! Ik heb er nog negen jaar de tijd voor.

Welke dingen wil jij doen voor je 30e? Of voor je 40e of 50e etc.?

Share:

17 Reacties

 1. 13 juli 2016 / 06:53

  Wauw, wat een hoop mooie dingen wil je nog doen.. maar je hebt dan ook nog wel even. Grappig, ik heb een soortgelijk artikel in concept staan haha :-)! Ook dingen die ik wil doen voor mijn 30e, alleen is dat bij mij over een kleine 3 jaar al (ik word echt oud 😉 )!
  Femke onlangs geplaatst…Blogmutsen & Co #28: 5 redenen waarom wij van bloggen houdenMy Profile

 2. 13 juli 2016 / 09:05

  Wat een super leuke lijst zeg, ik kan me hier ook heel erg in vinden! Spaans leren, in het buitenland wonen, een boek schrijven, uit huis gaan, vegetarische recepten enzovoort enzovoort 😀
  Mariëlle onlangs geplaatst…Action shoplog juli 2016My Profile

 3. 13 juli 2016 / 09:40

  Leuk zo’n lijstje! Zo’n reis naar Amerika lijkt me ook wel wat, haha.

 4. 13 juli 2016 / 11:34

  Best wel veel dingen die allemaal best wel gaaf zijn! Ik heb niet echt een lijst gemaakt, maar ik wil wel graag reizen en op vakanties 😀
  Mariska onlangs geplaatst…Matte lipstick & droge lippenMy Profile

 5. 13 juli 2016 / 18:17

  Wat een leuk lijstje. Ik ben in Ijsland geweest en is echt onwijs mooi om te zien.
  Zelf zou ik graag willen werken buitenland. Vakantie naar Japan/China En.. eigenlijk nog wel veel meer.

 6. 13 juli 2016 / 18:28

  Super leuke lijst! Er zijn wel een paar dingen die ik ook nog graag zou willen doen haha!

 7. 14 juli 2016 / 09:25

  Zo! Wat een mooie lijst zeg. Staan echt een aantal mooie dingent tussen. Hopelijk krijg je het voor elkaar om ze uit te voeren <3
  Susan onlangs geplaatst…New in: Rayban ClubmasterMy Profile

 8. 14 juli 2016 / 09:33

  Aaah leuk lijstje! Heel veel komt me bekend voor. Een webshop lijkt mij ook heel erg vet, en een leuke/lieve vriend zou ook erg leuk zijn haha!
  kimmetjekims onlangs geplaatst…Beauty | Essie Muchi MuchiMy Profile

 9. 14 juli 2016 / 11:37

  Wat een super leuke bucketlist! Ik heb ook nog wel een lijstje wat ik allemaal wil doen, maar die schrijf ik altijd her en der op, haha. Misschien moet ik die toch eens gaan samenvoegen tot een echte lijst. Zo lijkt het me super leuk om nog een keer een bloemschikcursus te doen en wil ik nog graag klimmen op zo’n wand (hoe heet dat ook alweer?), wil ik nog heel veel reisjes maken en zo heb ik nog wel wat dingen. Leuk om ook die van jou te lezen!
  Iris onlangs geplaatst…Bruiloft Sander en PaulaMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge