3 X CREATIEF MET INSTAGRAM FOTO’S

Yay, het is weekend! Hopelijk hebben jullie tijd om creatief bezig te zijn, want ik heb een hoop leuke DIY-ideetjes voor je klaarstaan vandaag. Een tijdje geleden deed ik een mega grote bestelling bij Pixum, ik ontving 25 Instagram polaroids (die ik had uitgekozen uit mijn eigen Instagram galerij), mijn zelf ontworpen onderzetters en een ontwerp op acrylglas. Heel erg tof dus, ik kan niet wachten om jullie er alles over te vertellen! Benieuwd naar mijn 3 DIY-ideeën met Instagram foto’s? Lees dan gauw verder.

1. Je Instagram foto’s ophangen

Wat is dit tof! Ik heb een aantal keren zo’n slinger met foto’s voorbij zien komen en ik wist meteen: Dit wil ik ook! Je kunt natuurlijk ook foto’s op gewoon formaat, dus 10 x 15 cm, uitprinten, maar ik vond de polaroids eigenlijk veel leuker. Bovendien zijn de meeste Instagram foto’s ook vierkant, dus dit paste perfect!

Man, wat was het moeilijk om een serie foto’s uit te kiezen… Ik wilde er per se 25, want 50 vond ik zo veel, dan zou ik helemaal niet meer kunnen kiezen. Het zou fijn zijn als je een aantal hier tussenin kon bestellen, maar deze optie zag ik er helaas niet tussen staan. Ik selecteerde daarom mijn top 25 foto’s en probeerde het gevarieerd te maken, door foto’s uit alle seizoenen te kiezen, zodat ik die mooi kan combineren. De foto’s zijn hartstikke mooi geprint! De kleuren komen goed uit en de afbeeldingen zijn scherp, ondanks dat ze van Instagram komen en bewerkt zijn. Na het uploaden kun je de grootte van de foto’s nog bepalen.

Het ophangen van de slinger was nog wel even een ding (gevalletje iets te enthousiast en de slinger ophangen met tape, waardoor de slinger binnen no time naar beneden donderde #oops). Wat je nodig hebt voor een slinger? Twee punaises, een draadje (ik heb gewoon stevig, wit naaigaren gebruikt), knijpertjes (van de Hema bijvoorbeeld) en natuurlijk wat leuke foto’s van Instagram. Mijn tip: Bevestig het draadje/lijntje aan een punaise, door ‘m er omheen te draaien en er een knoopje in te maken. Zo kan ‘ie niet meer losschieten! De punaises prikte ik in deze houten balken in mijn kamer. Lucky me! Mocht je die optie niet hebben, wees creatief en bedenk een oplossing die voor jou werkt 😉 Nadat je het lijntje (strak!) gespannen hebt kun je de foto’s er aan bevestigen met wat leuke knijpertjes.

2. Je Instagram-foto op acrylglas
Zoals je kunt zien is dit níet een foto van mijn Instagram (want: keuzestress, haha), maar om het wel een beetje persoonlijk te houden ontwierp ik zelf deze print! Wellicht geen groot nieuws meer voor jullie, maar ik ben dol op (grafisch) ontwerpen en ik houd me hier ook mee bezig op mijn stage.

I love pineapples! Er staat zelfs een ananas kaars op mijn wishlist, haha. In combinatie met mijn cactus vind ik ‘t ook best grappig! Ik wist helemaal niet dat je prints op glas kon drukken, het ziet er zo gaaf uit. Ik ben van plan om meer eigen ontwerpjes op acrylglas te laten drukken. De kwaliteit is overigens ook ontzettend goed, heel helder. Ook zit er een houdertje bij om het glas in te zetten, handig!

3. Je Instagram foto op onderzetters
Onderzetters, iets waar ik niet zo snel aan zou denken om zelf te bedrukken, maar eigenlijk is dit hartstikke leuk! Wederom heb ik zelf geen foto van Instagram gebruikt, want ik kon wéér niet kiezen en ik had weinig tijd, haha. De print op mijn onderzetters komt gewoon van Pinterest. Maar als je echt een mooie, favoriete Instagram foto hebt is dat heel tof om af te drukken op onderzetters!

De onderzetters worden geleverd in bijbehorend plastic opbergbakje, super handig. Een standaard set bestaat uit zes onderzetters, maar je kunt bijvoorbeeld ook een groter aantal bestellen.

Ondanks dat het een simpele marble print van Pinterest is, is de kwaliteit erg goed! Niet wazig of pixelig en de onderzetters voelen fijn aan en hebben een matte coating. Niet te ruw, maar ook niet te glad.

Op bovenstaande foto kun je de kwaliteit nog beter zien. Zoals je ziet zijn de onderzetters niet super dik, maar wel dik genoeg. Ik vind het er heel stijlvol uitzien! Zonder witte rand waren ze trouwens nog een stuk mooier geweest. Daarom besloot ik nog een print te ontwerpen, waarbij je de witte randen niet zou zien:

Coffee to go bekertjes met de tekst: No Need To Rush. Yay, ik vind ze echt heel leuk geworden! Wederom een set van zes, geleverd in het plastic opbergbakje. Ik gebruik ze met veel plezier op mijn kamer!

Ook deze print ziet er kwalitatief erg goed uit. De print is super helder en ook de tekst is goed leesbaar. Wellicht had ik ze nog iets kleiner kunnen afbeelden, maar ik vind ze zo ook wel tof!

De producten werden overigens snel geleverd en waren goed verpakt. Wel jammer dat ze niet tegelijk kwamen, dat had ik ook wat handiger gevonden! Maar ik ben héél erg enthousiast over mijn Instagram foto’s, de print op acrylglas en de bedrukte onderzetters van Pixum. Ja, dit is zeker voor herhaling vatbaar! De kwaliteit is ontzettend goed, de kleuren zijn helder en de foto’s zijn niet pixelig. Het enige nadeel vind ik het witte randje rondom de onderzetters en van mij hadden ze nog wel ietsje dikker mogen zijn – of van een ander materiaal. De print op acryglas heeft geen print rand en dat ziet er meteen een stuk mooier uit! 
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pixum
Dit vind je misschien ook leuk:
Welke optie vind jij het leukst? Heb jij ook wel eens iets creatiefs gedaan met (Instagram) foto’s?

23 Reacties

 1. 23 januari 2016 / 06:50

  Leuke ideeën! Ik heb eigenlijk nog nooit wat gedaan met instagramfoto's!

 2. 23 januari 2016 / 08:32

  Acrylglas, klinkt breekbaar. Het zijn wel heel leuke ideeën zeg!

 3. 23 januari 2016 / 09:01

  Die laatste is echt heel gaaf! Ik hang mijn foto's ook overal op. Zo leuk!

 4. 23 januari 2016 / 10:43

  Oooh dit is zo leuk! Ik heb mijn instagramfoto's wel eens uitgeprint op van dat polaroid papier!
  Liefs Iep xo

 5. 23 januari 2016 / 14:57

  Ah dit is echt super leuk en creatief! Vooral dat ophangen vind ik echt heel tof. Persoonlijk maar wel creatief! <3

 6. 23 januari 2016 / 17:39

  Dat op onderzetters is echt een leuk idee!

 7. 23 januari 2016 / 17:46

  Wat een leuke ideeën! Ik zou ook graag zo'n fotoslinger op willen hangen, het staat echt heel leuk. Je ontwerp met de ananas is trouwens ook heel tof!

 8. 24 januari 2016 / 12:29

  Wat een leuke ideeën allemaal!! Ik vind die slinger héél leuk, ga ik snel een keer uitproberen!

 9. 27 januari 2016 / 09:39

  Leuke post en erg mooie foto's die je gemaakt hebt! ♥ Die custom onderzetters zijn echt wel m'n ding! En ik denk dat ik me binnenkort ook eens aan een fotoslinger ga wagen, alleen weet ik nog niet goed waar ik hem precies hebben wil – en dán nog foto's kiezen! :')

 10. 1 februari 2016 / 21:00

  wat een toffe ideeën! die onderzetters en plexiglas foto vind ik errug cool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge