15 dingen die ik me afvraag tijdens het Instagrammen!

Hoi allemaal! Een tijdje geleden schreef ik een best wel eerlijk artikel over waarom ik bloggen leuker vind dan Instagram. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik een fanatieke Instagrammer en haal ik ook heel veel plezier (en inspiratie!) uit Instagram. Toch zijn er best wel veel (irritante) dingen die ik me afvraag tijdens het Instagrammen en het leek me een goed idee om dat eens even lekker van me af te schrijven. Lees je weer mee?

INSTAGRAM243

1. Hoe kunnen mensen die fulltime werken iedere dag een foto van hun outfit posten? Maken ze in het weekend dan alle foto’s of zo? Ik snap het niet!
2. Waarom lukt het me nooit om in één keer een goede foto te maken…
3. …En kan ik vervolgens niet kiezen uit de 50 foto’s die ik gemaakt heb. Ja, ik ben een echte twijfelkont :p
4. Waarom doen foto’s van jezelf het altijd zo goed op Instagram? Het maken van een flatlay kost doorgaans veel meer tijd en ik ben echt dol op het maken én zien van flatlays!
5. Waarom je in sommige feeds niet kunt zien welk seizoen het is (iets met een mega consistente feed). Bij mij is dat altijd zo duidelijk!

6. Zijn de Instagrammers die altijd zo vrolijk op de foto staan ook zo vrolijk in het echt?
7. Waarom lijkt het alsof sommige Instagrammers altijd op vakantie zijn?
8. Waarom kan ik nooit tevreden zijn over mijn eigen feed? Zo irritant!
9. Zouden mensen echt gebruik maken van de kortingscodes die ik soms deel?
10. Waarom kun je alleen door volgen-ontvolgen en het organiseren van winacties nog groeien op Instagram?

11. Waarom wordt het gebruik van “pods” (groepjes die op elkaar foto’s reageren) zo afgestraft door Instagram?
12. En waarom ontvolgen de mensen uit deze pod je meteen wanneer je de groep verlaat? (Ik ben uit een aantal pods gegaan, niet omdat ik de accounts niet leuk vond, maar omdat ik het niet meer kon bijhouden).
13. Als Instagram niet bestond, zou ik dan veel meer tijd besteden aan mijn blog?
14. Kijken jullie alle verhalen van degene die je volgt? Ik bekijk dat vrijwel nooit!!
15. En tot slot, gaat het vervelende algoritme in de toekomst nog weg, of wordt Instagram ook een gevalletje “vroeger was alles beter?”

Ik vind het weleens jammer dat ik niet eerder ben begonnen met fanatiek Instagrammen, het is zo’n leuk platform, maar de laatste tijd lees en hoor ik overal alleen maar frustraties. Haha! Zo zonde. De laatste tijd probeer ik het wat meer los te laten. Ik post niet meer dagelijks op Instagram en ik besteed er minder tijd aan. Ik vind het wel altijd fijn om op een rustig avondje, lekker in mijn bed, uitgebreid te Instagrammen en reacties achter te laten bij mijn favoriete accounts! <3

Wat vraag jij je weleens af tijdens het Instagrammen?

22 Reacties

 1. 19 februari 2018 / 07:20

  Leuk artikel en veel van je vragen zijn ook wel herkenbaar. Vooral punt nummer 4 vraag ik me wel eens af: ik plaats niet zo vaak foto’s van mezelf. Maar als ik die plaats, krijg ik opeens veel meer likes en reacties dan op welke andere foto dan ook, haha. Ik kijk trouwens ook niet altijd alle Insta Stories. Alleen als ik bijvoorbeeld even op de bus wacht en niets te doen heb, ga ik door alle Stories heen 😉
  Romy onlangs geplaatst…Social media | Hoe ik soms maar wat aanklungel!My Profile

 2. 19 februari 2018 / 10:03

  Heel leuk en goed geschreven! Waar ik mij vooral aan irriteer zijn de volg-ontvolg spelletjes.. alsof de accounts met 30k volgers niet weten dat ik ook gewoon een app heb om bij te houden wie mij ontvolgt haha. Vind het soms wel jammer dat het soms iets te commercieel word!
  Lieke onlangs geplaatst…Dagjes weg | Carnaval 2018My Profile

 3. 19 februari 2018 / 10:09

  Heel herkenbaar! Ik ben benieuwd wanneer er een nieuw platform gaat komen en Instagram net zoals Hyves en Facebook naar de achtergrond verdwijnt..
  Susan onlangs geplaatst…Urban Decay Naked 3 PaletteMy Profile

 4. 19 februari 2018 / 12:16

  Zo jammer dat Insta niet altijd meewerkt! Ik ben nooit tevreden over mijn feed haha!

 5. Marloes
  19 februari 2018 / 13:24

  Stories vind ik best leuk voor loze momenten op mijn dag 🙂 En ik denk dat veel mensen meerdere outfitfoto’s maken op een dag! Ik zou niet anders kunnen bedenken hoe ik dat anders met mijn fulltime baan moet doen. ‘S avonds in het donker schiet ook niet op, haha

 6. 19 februari 2018 / 13:25

  Stories vind ik best leuk voor loze momenten op mijn dag 🙂 En ik denk dat veel mensen meerdere outfitfoto’s maken op een dag! Ik zou niet anders kunnen bedenken hoe ik dat anders met mijn fulltime baan moet doen. ‘S avonds in het donker schiet ook niet op, haha
  Marloes onlangs geplaatst…Begonnen met motorrijlessen!My Profile

 7. 19 februari 2018 / 14:00

  Over de meeste dingen denk ik precies hetzelfde. Heb het idee dat groeien tegenwoordig nog enorm lastig is. Snap eigenlijk helemaal niks van de logica van Instagram. Stories kijk ik wel altijd, vind dat zo leuk om te zien en ik heb SnapChat sinds kort verwijderd.
  Daniëlle Springer onlangs geplaatst…Opmaken met Rebecca Denise – Blush Me UpMy Profile

 8. 19 februari 2018 / 15:35

  Haha, wat een herkenbaar lijstje! Vooral dat algoritme en hoe anderen hun feed zo consistent en perfect matchend houden. Ik vind IG overigens wel heel verslavend. wat dat betreft zou in mijn lijstje voorkomen “ik zou niet willen weten hoeveel tijd ik per dag besteed op Instagram”
  Justine onlangs geplaatst…Hoe het écht is om een jaar alleen te reizenMy Profile

 9. 19 februari 2018 / 16:17

  Ik kijk wel veel stories, vind het leuk! 😀 Die pods daarentegen heb ik nooit echt gesnapt. Het is “goed” als je wil groeien waarschijnlijk, maar ik krijg wel liever likes van mensen omdat ze het echt leuk vinden en niet omdat ze moeten liken. Maar dat is ieder voor zich natuurlijk.
  De meeste van mijn foto’s lukken ook niet van de eerste keer en dan kan ik inderdaad ook niet kiezen uit alle foto’s :p haha. En soms heb je dan ineens een lucky shot. Daar kan ik dan wel echt happy van worden als het ineens lukt! Ik vind het wel lastig met Instagram dat ik soms foto’s van een week terug zie ineens. Zo raar.
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 73My Profile

 10. 19 februari 2018 / 19:48

  Ik vind Instagram leuk en ik denk als je mij volgt en mijn posts ziet, je ook wel echt Nikita ziet. En ja, ik heb vaak energieke commentaar bij mijn foto’s en vind vrijwel alles leuk. Daar moest ik aan denken toen jij schreef dat je je afvroeg of iedereen altijd zo blij is. En eigenlijk, mijn enthousiasme die op Instagram uitstraalt, is niet gespeeld of zomaar eventjes verzonnen. Ik ben iemand die door alles blij wordt en die gewoon vrolijk is. Dat straalt mijn account ook uit. Heb ik mindere dagen? Natuurlijk, maar ik wil niet dat die dagen mijn leven overnemen. Ik vind Instagram een van de leukste media die er is, gewoon door alle foto’s. Maar liever Instagram dan bloggen? Ik dacht het niet. Leuk artikel!
  Nikita onlangs geplaatst…Beseffing: Ook jij mag fouten makenMy Profile

 11. 19 februari 2018 / 22:20

  Ik kijk maar weinig naar verhalen… Meer zelfs, ik heb er zelf nog nooit één gemaakt! Oeps… 😀

 12. 20 februari 2018 / 13:56

  Jaaa, zo herkenbaar! Sommige dingen vind ik ook echt irritant. Soms zie ik alleen maar dingen van 4-5 dagen geleden in mijn tijdlijn. Als dat zo is, dan kijk ik wel vaak naar story’s, want dat is dan tenminste nog actueel!
  Simone onlangs geplaatst…Beauty: Spring 2018 LookMy Profile

 13. 20 februari 2018 / 14:55

  Herkenbare dingen dit! En omg ja dat volg en ontvolg spelletje. Daar word je toch gewoon niet goed van? Ik kreeg vanmorgen ook weer een melding van een meisje die mij letterlijk misschien al wel 30 keer gevolgd en weer ontvolgd heeft. Een tijdje geleden stoorde ik mij daar zo aan dat ik haar een berichtje heb gestuurd met het verzoek hiermee te stoppen, maar dat is ze volgens mij al weer vergeten. Jammer dat dat soort mensen dan toch groeien. Ik gun het mensen die eerlijk ter werk gaan gewoon veel meer 🙂

  Oh en nog zoiets wat ik me altijd afvraag: hoeveel mensen zouden er gewoon zitten te klikken zonder te kijken naar de inhoud? Ik zie wel eens dat bekende bloggers berichten liken over super vreemde dingen. Een advertentie over frituurvet ofzo. Je maakt mij niet wijs dat ze die foto dan écht leuk vinden toch? 😛

 14. 20 februari 2018 / 15:23

  Haha ik vraag me dit ook allemaal af bijna; vooral dat waar halen mensen de tijd vandaan om van elke foto een pinterest waardige foto te krijgen. Ik geef toe ik spreek soms met een vriendin af en dan maken we foto’s dan neem ik verschillende kledingstukken mee zodat ik kan wisselen en er niet op elke foto dezelfde outfit staat. Maar ik heb er ook gewoon geen tijd voor om hele dagen vol achter instagram te zitten; ben ik vrij dan vind ik het wel echt leuk om eens lekker uitgebreid door instagram te scrollen. En ja ik mis het oude algoritme ook echt heel erg! Nu zie je alleen nog maar dingen van 5 dagen geleden; irritant!

  XXX
  Rosita Elise onlangs geplaatst…Beauty | MAC Whirl lipstick | ReviewMy Profile

 15. 22 februari 2018 / 09:22

  Hahaha nummer 4 weet ik alles van. Helaas heb ik nog steeds niet echt een grote groei doorgemaakt en is het op mijn Instagram toch echt vooral om de flatlays te doen. Als ik dan een foto van mezelf plaats, krijgt deze veel meer engagement!
  Daphne onlangs geplaatst…Hoe bedenk ik een flatlay?My Profile

 16. 22 februari 2018 / 14:19

  haha super herkenbaar wel! En ik maak inderdaad vrijwel altijd alle foto’s in het weekend, zowel voor Instagram als mijn blog. En als er dan een nieuwe blog online is gekomen, gebruik ik daar meestal ook nog een foto van om op Insta te posten. Ik wil trouwens ook net zo vaak (lees: altijd) op vakantie zoals die grote accounts 😛
  homeofdaisies onlangs geplaatst…NIEUWE BRIL & ZONNEBRIL | MODEMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge