Annajirina.nl bestaat vandaag 6 jaar! Hiep hiep hoera!

Hoewel er normaal gesproken altijd artikelen online komen op maandag, woensdag en vrijdag, is het vandaag tijd voor een wel héél speciaal extra artikel: Annajirina.nl bestaat vandaag namelijk 6 jaar! Echt ongelooflijk, voor mijn gevoel is het nog niet zo lang geleden dat ik een artikel over het 5-jarige jubileum van mijn blog plaatste. In dat artikel heb ik uitgebreid teruggeblikt op 5 jaar bloggen, maar ook vandaag is het tijd voor een sentimenteel praatje ;-). Lees je mee?

annajirina.nl

Annajirina.nl toen (2013) en nu (2019)
Ik weet het nog goed, het moment dat mijn eerste blogpost online kwam (9 februari 2013). Ik lees sinds 2011 al blogs en al jaren fantaseerde ik erover om mijn eigen blog te beginnen. Ik had al zoveel inspiratie opgedaan bij Beautygloss, Vera Camilla en Miss Lipgloss, dat moest wel lukken ;-). Al kan ik me ook herinneren dat ik een aantal blogs ben begonnen, waar ik na vrij korte tijd afscheid van nam. Ik twijfelde over alles. De naam, de lay-out, de inhoud… Ik wist het niet! Maar in het laatste jaar van het VWO wist ik het opeens wel. Annajirina.nl (of nou ja, annajirina.blogspot.com) moest het worden. Ik wilde eigenlijk wachten met bloggen totdat ik geslaagd was en ik meer tijd zou hebben, maar ik kon mezelf gewoon niet meer bedwingen. Ik maakte een blog aan via Blogger en ik begon…

Nu zijn we alweer zes jaar verder. Nooit had ik gedacht dat ik nu nog steeds zou bloggen! Het leuke aan bloggen is dat een blog met je mee kan groeien. Ik heb niet meer dezelfde interesses als toen. Zo schrijf ik nu graag over bloggen en ondernemen. Ik vind het ook erg leuk om bijvoorbeeld mijn tips voor freelancers te delen! Dit wissel ik graag af met meer beauty- lifestyle- en mode gerelateerde artikelen. Het leukste aan mijn blog vind ik dat ik hier nog steeds de dingen kan delen die ík leuk vind en dat mijn artikelen een persoonlijk tintje hebben.

“Vroeger” was ik dol op shoppen en het maken van shoplogs, ook kocht ik vaak nieuwe make-up om te testen. Beautybloggen was sowieso meer een ding dan nu, hoewel ik eerlijk moet zeggen dat ik de echte beauty reviews ook weleens mis. Soms sta ik in een winkel en kan ik geen enkele duidelijke review van een product vinden die ik wil kopen! Maar de tijden zijn veranderd, zo ook het  bloggen. Onderwerpen als consuminderen zijn steeds meer aan de orde en ook ik doe hieraan mee. Ik koop vrijwel nooit meer zoveel spullen dat ik er een uitgebreide shoplog van kan maken ;-). Ik schrijf trouwens regelmatig over de veranderingen in blogland, mocht je benieuwd zijn naar mijn mening hierover.

Mijn zesde blogjaar, wat ga ik anders doen?
Ook deelde ik vorig jaar 5 belangrijke lessen die ik heb geleerd van 5 jaar bloggen (klik hier voor deel 2) en 5 dingen die ik over mezelf heb geleerd dankzij 5 jaar bloggen. Afgelopen maandag heb ik uitgebreid teruggeblikt op mijn blog in 2018 en bij mijn 5-jarige blog jubileum heb ik teruggeblikt op 5 jaar bloggen. In dit zesde jubileum-artikel ga ik het anders doen. Ik blik niet terug, maar ik kijk juist vooruit!

Zoals ik eerder dit jaar al schreef is bloggen niet dood en heeft het zeker zin om in 2019 te bloggen. Ik zou mij geen leven kunnen voorstellen zonder blog! Sinds 2018 heb ik ook een heel fijn blog ritme te pakken en na al die jaren zit ik gelukkig niet zonder inspiratie. Dit jaar wil ik nog meer schrijven over ondernemen, omdat dit iets is wat mij momenteel heel erg bezighoudt. Ook heb ik enorm veel zin om een logo voor mijn blog te ontwerpen en mijn lay-out een beetje aan te passen. Daarnaast wil ik dit jaar ook een grote schoonmaak houden. Er staan een hoop artikelen online waar ik niet tevreden over ben en ik heb echt zin om de bezem door mijn archief te halen ;-).

Voor de rest ga ik gewoon lekker door met waar ik al mee bezig ben. Ik vind juist die afwisseling tussen verschillende onderwerpen zo fijn! Dat maakt mijn blog ook echt mijn kleine, fijne plekje. Ik hoop dat ik nog jaren door kan gaan met bloggen en ik hoop dat jullie, mijn trouwe lezeressen, hier ook nog lang deel van uitmaken. Zoals het kaartje op de foto al zegt: Many THANKS! <3 Ik wens jullie een heel fijn weekend en tot maandag!

Hoe lang volg of lees jij mijn blog al?

16 Reacties

 1. 9 februari 2019 / 09:30

  Wauw, wat een mooie mijlpaal, 6 jaar! Gefeliciteerd! En prachtig om te lezen hoe je blog met je mee is gegroeid en hoe je het bloggen na al die jaren nog steeds met zó veel plezier doet. Ik volg je blog nu volgens mij twee jaar en hoop je nog heel lang te blijven volgen. Juist de afwisseling in onderwerpen en ook de tips die je deelt vanuit jouw ervaring als ondernemer vind ik zo leuk <3 Ga zo door! Op naar de volgende 6 jaar!
  Romy onlangs geplaatst…7 fijne verwennerijen die ik mezelf graag gunMy Profile

 2. Chantal Dekker
  9 februari 2019 / 09:41

  🎉gefeliciteerd🎉

 3. kim
  9 februari 2019 / 09:43

  Gefeliciteerd met de 6-jarige blogverjaardag!!

 4. 9 februari 2019 / 10:21

  Wauw Anna wat een mooie mijlpaal!!! Gefeliciteerd! Ik ben begonnen op 7 maart 2014, binnenkort 5 jaar dus! Dat ga ik ook even vieren haha! Liefs
  Anna onlangs geplaatst…My go-to salad recipe!My Profile

 5. sabrina
  9 februari 2019 / 11:23

  Gefeliciteerd! Ik volg je al best lang, denk 4 of 5 jaar. Ga nog maar ff door!!

 6. Anita te Gussinklo
  9 februari 2019 / 11:25

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal.

 7. 9 februari 2019 / 11:59

  Van harte gefeliciteerd met je blogverjaardag! En zo mooi om te zien dat je blog met je mee is gegroeid en je er nog steeds plezier in hebt. Houd dat zeker zo vast 🙂

 8. 9 februari 2019 / 15:33

  Aaaah wat gaaf, 6 jaar al, gefeliciteerd! 🎉😘 ik volg je nog helemaal niet lang (lees: een maand of twee), maar ik vind dat je super schrijft met een fijne persoonlijke tint er doorheen. Ik kan me inderdaad ook voorstellen dat het dan echt als jouw plekje voelt. Heel fijn! Geniet van je jubileum vandaag 🙂 liefs

 9. Marina Korink
  9 februari 2019 / 17:32

  Gefeliciteerd 🎉. Al 6 jaar!!!. Ik volg je ook al een tijd. En ik vind jouw blog altijd leuk om te lezen 👍. Ik vind het juist zo leuk dat je van die verschillende onderwerpen schrijft. Ga zo door 🙋🙋🙋

 10. 9 februari 2019 / 18:26

  Woehoew! 6 Jaar! Wat lang! Ik kom hier ook altijd graag lezen, net omdat je over veel verschillende dingen schrijft. Fijn om te merken dat je blog is meegegroeid met je. Ik ga eens kijken of ik je eerste posts kan terugvinden 😀
  Irene onlangs geplaatst…Nieuw jasje.My Profile

 11. 11 februari 2019 / 10:38

  Wat een mijlpaal, Anna! Gefeliciteerd! Ik lees je artikels nog steeds met veel plezier en vind de diversiteit aan onderwerpen erg fijn! Trouwens, ik ga binnenkort ook eens met de groffe bezem door m’n archief, want ik schaam me dood als ik sommige oude week- of geurkaarsenoverzichtjes lees. 😂
  Jessica J. onlangs geplaatst…Spaar plastic flesjes uit met een stijlvolle FLASKEMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge