12 Kleine successen van mij als ondernemer in januari

Hoi allemaal! Ik vind het belangrijk om stil te staan bij de leuke en fijne momenten van de afgelopen maand, maar dit jaar wil ik ook meer stilstaan bij de kleine successen. We hebben de neiging om alleen de grote mijlpalen te delen, maar waarom? Niemand heeft in één klap succes, alles gaat in kleine stapjes. Het lijkt me daarom een goed idee om ook maandelijks een lijstje te delen met mijn kleine successen als ondernemer! Hopelijk kan ik jullie hiermee inspireren en kan ik zelf met een goed gevoel terugkijken op de afgelopen maand. Lees gauw verder als je benieuwd bent.

kleine successen
In januari had ik een aantal punten op de agenda waar ik mee aan de slag wilde. Helaas is niet alles volgens plan verlopen, maar ook dat hoort bij ondernemen. Zo wilde ik onder andere een nieuwsbrief maken voor Studio Anna Jirina, maar hier ben ik nog niet eens aan begonnen. Ook kwamen er onverwacht allerlei opdrachten op mijn pad, waardoor ik het ontwerpen van de nieuwe Studio Anna Jirina collectie nog even moest uitstellen. Normaal gesproken zou ik hier ontzettend van balen en vergeten dat ik wél een hele hoop andere dingen heb gedaan voor mijn blog en bedrijf (naast mijn baan in loondienst van 20 uur). Met dit lijstje wil ik daar verandering in brengen!

♥ In januari verdiepte ik me in Pinterest, want ook voor bloggers is Pinterest heel belangrijk en ik deed er eigenlijk niks mee… De afgelopen maand heb ik er heel wat tijd in gestopt! Ik zou het leuk vinden als je mij zou willen volgen :-). Ik deel via mijn Pinterest onder andere fashion- en creatieve inspiratie en blog tips!
♥ Ik meldde me aan mij LinkPizza, een super handig platform voor affiliate marketing! Ook vind je hier regelmatig nieuwe blog- en Instagram campagnes waarvoor je je kunt aanmelden.
♥ Eerlijk gezegd wist ik nog niet zoveel van affiliate marketing, hoewel ik al jaren blog. Hier heb ik me in januari in verdiept, maar ik heb het ook meteen toegepast.
♥ In januari mocht ik maar liefst twee logo’s ontwerpen voor twee bloggers. Ik vind het altijd heel tof om logo’s te ontwerpen voor bloggers, omdat ik hier natuurlijk veel affiniteit mee heb :-).
♥ Ik schreef in januari drie blogposts voor de blog van Studio Anna Jirina, mijn grafisch ontwerpbureau en webshop. Mijn plan is om daar vier keer per maand wat te posten, maar met drie keer ben ik ook al erg tevreden :-).
♥ Ik heb veel nagedacht over dingen die ik dit jaar anders wil doen en ik heb voor mezelf ook een aantal knopen doorgehakt. Wordt vervolgd!

♥ Ik maakte een moodboard voor de nieuwe lente collectie van Studio Anna Jirina.
♥ Ik schreef een aantal artikelen vooruit voor mijn blog, dat wil ik dit jaar ook vaker gaan doen. Het geeft zoveel rust en daarnaast kom ik op die manier ook echt in een lekkere blogflow!
♥ Hoewel mijn persoonlijke Instagram op een lager pitje staat, besteedde ik wel meer tijd aan de Instagram van Studio Anna Jirina. Zo wil ik de komende tijd ook meer van mijn ontwerpen delen, naast foto’s van de webshop.
♥ Ook had ik een aantal leuke blog samenwerkingen en schreef ik twee advertorials. Dat is zo motiverend!
♥ Ik bestelde een e-book over Pinterest, geschreven door Tarinda van de blog Digitale Dromers. Er staan heel veel leerzame tips in, echt een aanrader!
♥ Een iets te lange to-do lijst maken en aan het einde van de dag alles kunnen afstrepen. Dat gebeurt zeker niet altijd!

Natuurlijk is niet iedere maand even productief, er zijn ook zeker momenten waarop het allemaal even niet zo goed lukt. En dat is ook oké. Alleen wil ik dit jaar de negatieve gedachten minder de overhand laten nemen. Er zijn ook genoeg dingen die wél lukken, dat bewijst het bovenstaande lijstje maar weer! Ook al was januari niet alleen maar een groot feest ;-). Ik ben nu wel erg benieuwd hoe jouw lijstje met kleine successen van januari er uit zou zien?! P.S. Morgen bestaat mijn blog alweer 6(!) jaar en komt er een extra artikel online, yay!

En, wat staat op jouw lijstje met kleine successen van de afgelopen maand?

kleine successen

9 Reacties

 1. 8 februari 2019 / 06:58

  Vind deze successen ook de moeite waard om te delen, juist leuk om te lezen! Leuk dat je dat e-book over Pinterest heb gelezen. Ik heb de gratis nieuwsbrieven van Tarinda gelezen, ook heel interessant! Ik wil mijn Pinterest ook wat actiever op gaan pakken.

 2. 8 februari 2019 / 07:40

  Wat mooi en inspirerend dat je zo bewust bij deze ondernemerssuccessen stilstaat. Je hebt heel wat mooie stappen gezet die je zeker met trots mag delen! Ik ben me ook in januari in Pinterest gaan verdiepen en merk nu al dat daar nog zó veel meer uit te halen is. Ik hoop er deze maand dan ook lekker mee verder te gaan. En Linkpizza is zó fijn! In affiliate marketing ben ik tot nu toe geen ster, maar ook voor samenwerkingen is Linkpizza superfijn 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Je kwetsbaar opstellen online | Mijn dilemma’s en overwegingenMy Profile

 3. 8 februari 2019 / 09:20

  Wat een mooi lijstje Anna! Voor mijn blog heb ik ook al een paar mooie doorbraken gemaakt! Ik sta nu ook ingeschreven bij linkpizza, heb een nieuwe blog lay-out en focus me nu op kwalitatieve content waar ik echt heel tevreden over ben! Liefs
  Anna onlangs geplaatst…My go-to salad recipe!My Profile

 4. 8 februari 2019 / 11:13

  Mooi lijstje, goed om hier even bij stil te staan! 🙂 Nog even een kleine tip; je website is niet beveiligd (heeft geen slotje), ik zou dit wel even doen!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…New York City Deel 1My Profile

 5. 8 februari 2019 / 13:03

  Wat een goed idee om toch je successen, hoe klein ze ook zijn, over het ondernemen te delen. Dat geeft je toch altijd een goed gevoel en weet je zeker dat je stap voor stap steeds verder komt en het je ooit gaat lukken! Ik blog nu twee keer per week en daar voel ik me goed bij. Ik post de laatste tijd ook niet zoveel op Instagram, maar daar wil ik wel weer wat meer naartoe. Ikzelf heb daar nog niet echt een goede strategie voor, haha! Wat gaaf dat jij een logo voor die bloggers hebt ontworpen! 🙂

 6. 8 februari 2019 / 13:46

  Wat een mooie successen zeg. Je hebt niet stil gezeten! Mag je best trots op zijn hoor. 🙂 Linkpizza is inderdaad een hele fijne website. Ik zou me zelf ook nog eens willen verdiepen in Pinterest, want het schijnt heel goed te zijn voor je blog maar ik heb dat nog steeds niet gebruikt, al pin ik wel prive voor vanalles en nogwat haha. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge