MLBB #135 | Oud en Nieuw, naar de Noordshow en gourmetten!

Hoi allemaal! Inmiddels is het alweer twee weken geleden dat de laatste ‘My Life Besides Blogging’ online kwam, waarin jullie konden zien hoe ik mijn Kerstdagen en ‘vakantie’ doorbracht. Inmiddels ben ik weer volop aan de slag voor Studio Anna Jirina en voor mijn blog, naast mijn bijbaan natuurlijk. Ook heb ik de afgelopen weken een aantal leuke dingen gedaan! Zo heb ik gegourmet, Oud en Nieuw gevierd en ben ik naar de Noordshow geweest. Kijk je weer gezellig mee?

oud en nieuw
We gaan eventjes terug in de tijd, dit was namelijk 29 december. Na een lange werkdag nog even invallen bij mijn oude werk in de nachthoreca – niet het beste idee ooit, haha :p Ik doe mijn make-up nooit opnieuw, maar probeer het altijd wel even te fixen. Je kunt wel zien welke kleur oogschaduw mijn favoriet is! 😉


Terwijl we wachtten tot onze bar open ging, maakte ik selfies met een vriendin. En waagden we ons leven om de kerstversiering van het plafond te halen. Haha! Uiteindelijk ging onze bar niet open en lag ik lekker op tijd in bed. Ook niet verkeerd ;-).


Eind december en de eerste week van januari was ik nog bij mijn ouders. Zoals je kunt zien ben ik niet zo handig met de thermoskan koffie ;-). Hoe krijg ik het toch altijd weer voor elkaar?


Op oudejaarsdag moest ik werken. Gelukkig hing er wel een gezellige en feestelijke sfeer! Ook at ik tijdens mijn pauze twee oliebollen – naast mijn gebruikelijke twee broodjes. Man, wat zat ik vol! :p


Die avond vierde ik Oud en Nieuw gezellig bij mijn ouders, zoals eigenlijk ieder jaar. Ik presteerde het om om 5 voor 12 nog snel een bakje guacemole in elkaar te flansen en om 12.00 proostten we uiteraard op het nieuwe jaar. Ook keken we de oudejaarsconference, dat is ieder jaar weer leuk. Ik ben bang voor vuurwerk dus Oud en Nieuw is niet mijn favoriete feestje, ik ga ook vrijwel nooit ergens naartoe. Ben altijd blij als het weer voorbij is!


7 januari, tijd om weer aan de slag te gaan! Ik schreef voor de blog van studioannajirina.nl een blogpost met een uitgebreide terugblik op 2018. Hier kun je meer lezen over het eerste jaar Studio Anna Jirina.


Tussen de feestdagen door sliep ik ook nog een aantal nachten thuis, maar ik was mijn koffie vergeten bij mijn ouders – geen idee waarom ik het überhaupt mee had genomen, maar goed. Daarom ging ik voor werk vaak naar de AH voor een bakkie ;-).

doelen
Hoe leuk is mijn nieuwe agenda?! Ik ben helemaal fan van de kleur, het formaat en ook de quote. Deze foto gebruikte ik in mijn artikel over mijn doelen voor 2019. Heb jij mijn artikel al gelezen?


Ook heb ik nog een aantal keer geshoot met Inge. Hoewel ik besloten heb om minder actief te zijn op mijn account @annajirina, wil ik juist actiever gaan zijn op @studioannajirina. Hier heb ik ook regelmatig foto’s voor nodig! Oh, hoe leuk is dit sterretje in de vorm van een ster? 😉 Hij is van Hema en ik vond hem wel erg leuk passen bij mijn Breakie trui.


Wie zegt dat gourmetten alleen met de feestdagen kan? 😉 Mijn ouders gourmetten nooit met Kerst, dus gelukkig was ik er nog niet zat van, in tegenstelling tot sommige anderen :p. Samen met twee vriendinnen ging ik gezellig gourmetten, we hebben zo lekker gegeten!


Tussendoor pakte ik nog wat pakketjes in voor mijn webshop. Blijft toch wel het allerleukste om te doen <3


Vorige week zaterdag ging ik samen met mijn vriend naar de Noordshow in Assen. Een show waar kleindieren centraal staan, dus cavia’s, konijnen, kippen, vogels, ganzen en nog veel meer soorten dieren. Dit jaar waren er ook reptielen en alpaca’s en er was zelfs een mini kinderboerderij met geiten, koeien en een stier! Ik vond deze kuikentjes ook onwijs schattig. Je moet er toch niet aan denken dat deze kuikentjes in de vleesindustrie verpulverd worden door een machine. Sorry dat ik mijn verhaal nu even onderbreek met iets heel lugubers, maar ik vind echt dat we in 2019 onze ogen niet meer kunnen sluiten voor dierenleed. Zolang wij vlees eten en zuivel consumeren, zal er dierenleed zijn.


Dit jaar waren er ook alpaca’s! Ik vind alpaca’s echt zoooo schattig. Ook super leuk om ze eindelijk eens in het echt te zien, in plaats van op beeld :p.


Er was ook een soort mini stal op wielen, waar allemaal dieren op elkaar gepropt zaten. De Noordshow is leuk en schattig voor mensen, maar niet voor dieren. Uiteindelijk is het ook meer een beurs voor fokkers, die op zoek zijn naar nieuw “fokmateriaal.” Daardoor twijfel ik ook of ik er volgend jaar wel weer naartoe wil. De dieren zitten drie dagen opgesloten in kleine kooitjes in een immense herrie (alle dieren bij elkaar produceren natuurlijk een hele hoop geluid). Voor de dieren is het echt afzien, wij waren er op de laatste dag en je kon ook wel zien dat ze helemaal gek werden van het opgesloten zitten.

In deze mini stal zaten een aantal heel angstige cavia’s. Eigenlijk is het helemaal niet goed voor cavia’s om tussen de kippen te zitten, ze kunnen namelijk ziek worden van de uitwerpselen van de kip. Misschien dat de Noordshow wel een aanrader is als je je hier niet te veel mee bezig houdt, maar ik houd nou eenmaal van dieren en ik weet ook wel het een en ander over dieren, voeding en hun gezondheid. Ik vond de dieren heel schattig, maar ik zag ook heel veel leed :p.


De kippen in de stal waren trouwens heel erg tam. Zo ook deze haan, je kon hem gewoon aaien! Dat vond ik wel heel erg leuk. Hoe vaak aai je nou een kip of haan in je leven?! :p


Na al het Kerst- en Oud en Nieuw geweld vond ik het wel weer tijd voor een gezonde maaltijd. Ik at vegetarische balletjes met een hele hoop groente. Yum!


Knuffelen met mijn lieve Knoepert (sorry voor de flits!) :p


De afgelopen week voelde ik mij niet zo fit. Daarom nam ik een stevig ontbijt en slikte ik gelijk een hele hoop vitaminen weg met een grote kop gemberthee.


Voordat ik moest werken op koopavond at ik twee volkoren wraps met vegetarisch gehakt en groente. Heel erg lekker, maar ik ben soms iets te optimistisch over de grootte van mijn maaltijden. In mijn pauze at ik namelijk nog een puddingbroodje, omdat ik nog steeds honger had :p.


Een tijdje geleden zette ik samen met mijn vriendin Kristina een winactie op via Instagram. Je kon namelijk deze Cheatday trui winnen! Inmiddels is de actie al afgelopen, maar ik vond deze foto te leuk om niet te delen.


Tot slot heb ik nog iets heel bizars wat ik met jullie wil delen :p. Iets meer dan een jaar geleden heb ik een allergietest waaruit bleek dat ik helemaal niet zo allergisch ben voor pinda’s als ik dacht. Of ik ben eroverheen gegroeid, dat kan ook. Op mijn 5e werd namelijk noten- en pinda-allergie bij mij vastgesteld. Voor noten ben ik nog steeds extreem allergisch, zoals bijvoorbeeld cashewnoot (score 100) en pinda had daarbij een score van 8. Dezelfde allergie-score als soja, wat ik ook regelmatig eet. Ondanks de uitslag van de test heb ik geen pinda’s durven eten, totdat ik laatst een hapje nam van mijn vriend zijn boterham met pindakaas, gewoon, om het eens te proberen. En raad eens? Ik had nergens last van! Na 18 jaar kan ik dus eindelijk weer pindakaas eten en oh, wat ben ik blij. Haha! Ik eet het nu bijna elke dag, om al die jaren in te halen! 😉

Deze week heb ik het iets rustiger qua werk, waardoor ik meer tijd kan stoppen in Studio Anna Jirina en mijn blog. Ik kan niet wachten! Zo ga ik onder andere aan de slag met een moodboard voor mijn nieuwe collectie, ga ik weer een aantal pakketjes mooi inpakken en op de post doen, ga ik een aantal advertorials schrijven en wil ik deze week een blogpost schrijven voor Studio Anna Jirina. Het is de bedoeling dat ik daar ook de wat creatievere blogposts ga delen, die op mijn persoonlijke blog niet zo goed passen. Ik weet niet of jullie mijn Studio Anna Jirina blog ook lezen, maar mocht het zo zijn, wat voor blogposts zouden jullie daar graag willen lezen?

Hoe was jouw week? Wat voor blogposts zou jij graag willen lezen op studioannajirina.nl (mijn nieuwe, creatieve blog?)

5 Reacties

  1. 14 januari 2019 / 07:34

    Wat bizar van de pinda-allergie! Wel heel fijn natuurlijk dat je nu wel pinda’s en pindakaas kunt eten. Pindakaas is zó lekker, dus ik kan me voorstellen dat je die “schade” graag wilt inhalen 😉 Ik snap wel waarom de dierenshow een beetje dubbel voelde. Zo zielig wat sommige mensen met dieren doen inderdaad.
    Fijne nieuwe week! 🙂

  2. 14 januari 2019 / 11:41

    Ik ben ook heel erg bang voor vuurwerk, net als onweer. Gelukkig is het voorbij! inderdaad ook lekker dat je denkt dat je gaat werken en dat het uiteindelijk niet hoeft 🙂
    Mariska onlangs geplaatst…Essence lente/zomer update 2019My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge