De hoogtepunten van mijn 2018 | Uitgebreide terugblik!

Hoi allemaal! Ben ik de enige die van terugblikken op het afgelopen jaar altijd een beetje emotioneel word? Haha! Begin dit jaar schreef ik een artikel over mijn hoogtepunten van 2017 en het leek me leuk om deze traditie voort te zetten. 2018 was namelijk best een bewogen jaar. Zo startte ik, geheel tegen mijn eigen verwachtingen in, mijn eigen bedrijf Studio Anna Jirina en ging de banenjacht alsnog verder. Ook maakte ik heel wat mooie reisjes, zo ging ik onder andere naar Lissabon en Mallorca. Vandaag neem ik jullie mee in mijn 2018, ga er even goed voor zitten en lees gezellig mee!

mijn 2018

1. Stedentrip Lissabon
Vorige winter zat ik echt in een winterdip en vond ik het wel weer tijd voor een vakantie ;-). Samen met een vriendin boekte ik begin 2018 een stedentrip naar Lissabon, waar we eind februari samen naartoe vlogen. We hebben er echt een fantastische tijd gehad, ik ben echt verliefd geworden op Lissabon! Ik heb er zelfs over na gedacht om er te gaan wonen. Wie weet, ooit ;-). Op mijn blog zijn ook een hoop artikelen verschenen over Lissabon, mocht je er benieuwd naar zijn. Wanneer je ‘Lissabon’ intypt in de zoekbalk kun je ze allemaal terugvinden!

2. Mijn verjaardag
Ook mijn verjaardag kan niet in dit overzicht ontbreken, haha πŸ˜‰ Hoewel verjaardagen ieder jaar wat minder spectaculair worden heb ik toch hele goede herinneringen aan mijn laatste verjaardag. Ik ben heerlijk uit eten geweest met mijn ouders en mijn vriend bij een van mijn favoriete restaurants in Groningen (Da Carlo), ik kreeg prachtige sieraden cadeau van mijn vriend en ik heb een super leuk feestje gehad met vriendinnen. Ik vierde mijn feestje namelijk op Koningsdag en die avond gingen we gezellig op stap op mijn favoriete stapavond, namelijk de vrijdag. Mijn avond kon niet meer stuk! πŸ˜‰

3. Het ontstaan van Studio Anna Jirina
In de lente krijg ik altijd een soort kriebels, het woord lentekriebel bestaat niet voor niets toch? :p De lente geeft mij altijd nieuwe energie, misschien ook omdat ik in de lente ben geboren?! De lente is voor mij dan ook het moment om dingen om te gooien en om keuzes te maken. Begin april ging ik voor de lol aan de slag met de illustratie van een citroen, die jullie nu kunnen kennen van de Lemonade t-shirts van mijn webshop! Het leek mij zo leuk om mijn eigen illustraties op t-shirts te laten bedrukken. In eerste instantie was het niet een heel serieus idee, maar waarom eigenlijk niet? Het kan gewoon! Eind juni ging mijn website en webshop Studio Anna Jirina live.

4. Mijn eerste webshop bestelling!
Ook wel een groot hoogtepunt was mijn eerste echte webshop bestelling. De pre orders deed ik namelijk via Instagram DM, ik vond het zo fijn en overzichtelijk toen mijn webshop eindelijk af was. Nog steeds spring ik bij iedere bestelling een gat in de lucht, haha! Momenteel houd ik trouwens een leuke Kerstactie in mijn shop. Alle Cheatday truien zijn 22,50 in plaats van 27,95! Dus, wil je dat ik een gat in de lucht spring, bestel dan even een trui! πŸ˜‰ Je krijgt tot Kerst ook nog een leuke kerstkaarten set cadeau bij je bestelling! <3

5. Op vakantie naar Duitsland
Afgelopen zomer was echt een van mijn mooiste zomers ooit. Hoewel ik vaak heb geklaagd over de Nederlandse zomers, heeft de zomer van 2018 het helemaal goed gemaakt. (Weet je nog, die zomer van 2018? ;-)). Ik kan nog steeds niet geloven dat we zoveel hete zomerdagen hebben gehad. Op een gegeven moment werd het gewoon normaal, wekenlang hebben we geen drupje regen gezien. In de zomer deed ik het dan ook lekker rustig aan, ik wilde echt van het heerlijke weer genieten! Omdat het zulk prachtig weer was, voelde ik niet echt de behoefte om een verre vliegvakantie te maken. Samen met mijn vriend ging ik in juli een weekje naar Sauerland, Duitsland. We hadden een lekker kneuterig hotelletje in heel schattig dorpje, echt, wat was het leuk! Er was niet heel veel te doen in de directe omgeving, maar dat maakte het juist wel heel relaxed. Overigens hebben we de hele week prachtig weer gehad, gelukkig was er wel een groot meer in de buurt waar we konden afkoelen. Ook over Sauerland staat een artikel online op mijn blog!

6. Een weekje Mallorca
Hoewel ik in juli nog geen behoefte had om naar de zon te gaan, had ik dat eind augustus wel. Mijn vriend en ik hadden net 6 nachten gewerkt en waren doodop, echt aan vakantie toe (alweer ;-)). Die maand heb ik mijn meest last minute vakantie ooit geboekt! Maandagochtend hebben we geboekt en maandagavond vlogen we naar Mallorca. Hierdoor was het gelukkig ook een betaalbare vakantie. Op Mallorca hebben we een auto gehuurd, we hebben zoveel van het eiland gezien! Mallorca heeft echt een beetje mijn hart gestolen. Over Mallorca staan uiteraard ook een aantal artikelen online!

7. Een nieuwe baan
In september zei ik mijn werk in de nachthoreca vaarwel en heb ik een tijdje van mijn freelance inkomsten geleefd, terwijl ik solliciteerde naar een vaste (bij)baan. Uiteindelijk heb ik in november een leuke bijbaan gevonden in een kledingwinkel, waar ik het erg naar mijn zin heb! Het aantal uren vind ik erg fijn en de werktijden zijn ook erg afwisselend, iets wat ik persoonlijk erg fijn vind. Ik ben super blij dat ik net voor 2019 nog een nieuwe bijbaan heb gevonden!

8. Leuke freelance opdrachten
Daarnaast heb ik in 2018 ook een hoop opdrachten mogen ontvangen als freelancer. Zo ontwierp ik een aantal logo’s, visitekaartjes, ansichtkaartjes en heb ik ook een hoop mooie opdrachten mogen schrijven voor mijn blog. Deze opdrachten behoren ook zeker tot de hoogtepunten van 2018! Ik had nooit verwacht dat ik, in mijn eerste echte jaar als freelancer en zzp’er, zulke mooie opdrachten heb mogen doen <3

Natuurlijk zijn er nog veel meer fijne en mooie dingen die 2018 tot een mooi jaar hebben gemaakt. Hoewel ik het zeker weleens zwaar heb gehad, kijk ik er toch met een goed gevoel op terug. Daarnaast ben ik het afgelopen jaar ook steeds meer gaan beseffen dat werk helemaal niet zo belangrijk is… Je gezondheid en de gezondheid van de mensen om je heen is het allerbelangrijkst! Volgende week komt er een artikel online over 2018 met de dingen waar ik dankbaar voor ben, want het lijkt me heel goed om ook daarbij stil te staan <3

Wat waren jouw hoogtepunten van 2018?

5 Reacties

 1. 21 december 2018 / 07:55

  Wat kun je terugkijken op een onwijs mooi jaar met ook prachtige successen waar je heel trots op mag zijn. Superstoer dat je dit jaar zo veel stappen als ondernemer hebt gezet en dat je al heel wat bestellingen hebt mogen ontvangen πŸ™‚ Je bent zΓ³ goed bezig! Leuk om zo terug te kijken op je hoogtepunten van het afgelopen jaar. Zo te horen heb je ook een paar prachtige vakanties beleefd. Ik moest wel lachen om je opmerking over de zomer. Die lijkt inderdaad bijna jΓ‘ren geleden te zijn πŸ˜‰

 2. 21 december 2018 / 09:39

  Wat klinkt het jaar 2018 als een heerlijk jaar Anna!
  Zo tof dat je een eigen bedrijf hebt, en wat een heerlijke vakanties. <3
  Ik wens je heel veel geluk in het nieuwe jaar! Dikke knuffel.
  Liefs,
  Evelien

 3. 21 december 2018 / 11:19

  2018 klinkt prachtig! Op naar een moi 2019 πŸ™‚

 4. 21 december 2018 / 16:52

  Heel leuk om jouw hoogtepunten te lezen! Mijne zijn toch het kiezen voor minder werken bij mijn baas zodat ik meer ‘vrije’ tijd heb en meer aan mijn blog kan besteden. Daardoor merk ik ook een mooie groei πŸ™‚
  Mariska onlangs geplaatst…Een nieuwe televisie onder de kerstboom?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge