Eetdagboek van een vegetariër #2 | Boodschappen shoplog!

Hoi allemaal! Herinneren jullie je nog dat ik een tijdje geleden een suikervrije boodschappen shoplog wilde delen? Nou, langer dan een paar weken suikervrij eten vond ik toch een iets te ambitieus plan ;-). Maar gelukkig heb ik een tijdje geleden een nieuwe rubriek geïntroduceerd op mijn blog die ook te maken heeft met voeding, namelijk: “Eetdagboek van een vegetariër.” In de eerste editie deelde ik letterlijk wat ik op een dag had gegeten, maar dit keer is het tijd voor een vegetarische boodschappen shoplog! (Toch iets makkelijker vol te houden dan een suikervrij bestaan…) Kijk je mee?

boodschappen shoplog
Meestal doe ik boodschappen bij de Jumbo, je hebt er alles en er zijn, naar mijn mening, ook veel goedkope opties! Heel veel dingen heb ik vaak wel op voorraad, dit waren mijn weekboodschappen:

– Couscous / €0,85
– Feta (saladekaas) / €0,99
– Avocado / €0,99
– Zwarte peper / €1,39
– Speltbrood / 2 x €1,30
– 2 banenen / €0,36
– Biologische maiswafels / €0,65
– Magere kwark / 3 x €0,69
– Jong belegen kaas / €2,39
– Conference peren / kilo €1,69
– Mona Dame Blanche pudding / €1,53
– Bloemenhoning / €1,79
– Houdbare halfvolle melk / €0,85
– Koffiemelk / €0,60
– Krop sla / €0,98
– Kilo zilvervliesrijst / €1,15

boodschappen shoplog
Groente en fruit haal ik doorgaans altijd op de markt, waardoor ik toch een hoop geld bespaar! Het is voor mij een goede stok achter de deur om altijd groente en fruit in huis te hebben, want dan moet ik het opeten (gezond!). Ik vind het namelijk super zonde om eten weg te gooien, dus ik kook vrijwel iedere dag – tenzij ik echt geen tijd of geen zin heb. Meestal besteed ik rond de 8 à 9 euro op de markt en kan ik daar 1,5 à 2 weken van eten. Soms ga ik tussentijds ook nog even langs voor extra fruit, want ik ontbijt iedere dag met kwark en fruit ;-). Dit kocht ik allemaal op de markt:

– 2 aubergines / samen €0,99
– 2 courgettes / samen €1,50
– broccoli / €0,50
– 2 komkommers / samen €0,99
– zakje met 3 paprika’s / €0,99
– krop sla / €0,79
– rode pitloze druiven / halve kilo €1,50

De prijzen van de witlof en de mandarijnen weet ik niet meer precies, maar je begrijpt: Op de markt haal ik veel voor weinig! 😉 Ik heb ook altijd heel veel groente nodig voor mijn cavia’s, die twee veelvraten krijgen elke dag sla of witlof. Ook eten ze mee van de paprika’s, komkommers en broccoli.

In de volgende “Eetdagboek van een vegetariër” zal ik weer eens een aantal van mijn favoriete gerechtjes delen, volgens mij vinden jullie dat ook altijd wel leuk om te zien? 🙂 Zo kan ik gelijk laten zien welke recepten ik allemaal maak met de groente (en de andere boodschappen) uit deze shoplog!

Koop jij ook groente en fruit op de markt? Waar doe jij meestal boodschappen?

4 Reacties

 1. 16 april 2018 / 07:29

  Wat leuk om zo je boodschappen bij elkaar te zien! En echt slim om fruit en groente op de markt te halen! Dat scheelt toch weer aardig in de kosten. Voor boodschappen ga ik zelf meestal naar Jumbo of Albert Heijn 🙂
  Romy onlangs geplaatst…5 tips tegen doemdenken (Let it go, let it go…)My Profile

 2. 16 april 2018 / 15:15

  Wij kopen hier de meeste groenten voor onze konijntjes. Wij eten zelf eigenlijk te weinig groentjes maar we gaan daar deze week verandering in brengen! Vind het wel inspirerend om eens te zien wat voor boodschappen iemand anders doet!
  Irene onlangs geplaatst…Duizend vragen aan jezelf • Deel 80My Profile

 3. 16 april 2018 / 18:51

  Wat leuk om over jouw weekboodschappen te lezen! Wij hebben ook altid groente en fruit in huis. Mijn man is ook vegetariër een aangezien hij kookt, eet ik ook meestal vegetarisch. Wij eten vrij veel pastagerechten met of zonder vleesvervanger. Mij viel het trouwens vandaag op dat de Jumbo inderdaad niet eens zo heel duur is. Ik deed daar vandaag boodschappen en lette helemaal niet op wat het goedkoopst was maar de prijs viel me toch mee.
  Astrid onlangs geplaatst…Mijn favoriete Nederlandstalige muziekMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge