Blogverjaardag | Mega terugblik op 5 jaar bloggen!

Hoi allemaal! Ik kan het eigenlijk helemaal niet geloven, maar toch is het zo: Vandaag is het de 5e blogverjaardag van Anna Jirina! Ongelooflijk, wat een lange tijd. De afgelopen jaren is er natuurlijk heel veel gebeurd en ik vind het heel erg bijzonder dat mijn blog er al die tijd al was… Mijn kleine plekje op het internet, waar ik lief én leed heb gedeeld (en nog steeds doe!). Ik werd dan ook een beetje emotioneel toen ik aan de slag ging met deze terugblik. Al die oude artikelen, de belangrijke gebeurtenissen die ik met jullie deelde… Mijn blog is echt een hele mooie verzameling van allemaal bijzondere herinneringen en vandaag is het tijd voor een mega terugblik op 5 jaar bloggen! Lees je mee?

blogverjaardag

Wat random feitjes over 5 jaar ‘Anna Jirina’:
– Er staan meer dan 750 blogposts online
– Er werden ruim 10.000(!) reacties geplaatst door jullie
– Mijn blog heeft ongeveer 10 verschillende lay-outs gehad
– In 2016 stapte ik over van Blogger naar WordPress
– Ik fotografeer al sinds 2013 met de Canon 1100DMijn allereerste blogpost 

Mijn allereerste ‘echte’ blogpost publiceerde ik op 10 februari 2013. Het was een Kruidvat shoplog, dat soort artikelen schrijf ik nog steeds heel graag! Ook het dekbedovertrek waarop ik mijn mini shoplog fotografeerde heb ik nog steeds, haha. Heel leuk om terug te zien!

Een kleine selectie van mijn lay-outs 

blogverjaardag
2013: Het jaar waarin ik mijn blog begon is er ook gelijk heel veel veranderd. Mijn foto’s, schrijfstijl, vormgeving en lay-out veranderden voortdurend. Ik wist gewoon niet zo goed wat ik wilde!

blogverjaardag
2014: Het knutselen aan mijn lay-out ging oneindig door, nog steeds ben ik best wel snel uitgekeken op een nieuw design hoor :p 2014 was volgens mij het jaar van de illustraties en de frutsels, de blog lay-outs werden steeds mooier! Ik wilde daar ook een soort van aan meedoen en verwerkte twee illustraties in de header.

blogverjaardag
2015: Dit is nog steeds een van mijn favoriete lay-outs! Ik blogde toen nog op Blogger, waar je qua lay-outs weinig opties had. Maris, die destijds ook een blog had (echt één van mijn favoriete blogs, ik vind het nog steeds zo jammer dat ze is gestopt!) maakte een prachtige nieuwe lay-out voor mijn blog. Die “waterverf” achtergrondjes in headers zijn nu nog steeds heel erg in, haha, grappig om terug te zien.

Onlangs ben ik wéér van lay-out gewisseld, maar de lay-out die ik hiervoor heb gehad kunnen jullie je vast nog wel voor de geest halen. Die heb ik ook echt enorm lang gehad, ik denk zeker wel ruim een jaar!

blogverjaardag

Één van de allereerste My Life Besides Blogging’s:
Ik dacht dat ik een paar jaar geleden pas de serie ‘My Life Besides Blogging,’ waarin ik jullie een kijkje geef in mijn leven, had bedacht. Ik dacht dat ik het eerder altijd ‘Photo diary’ noemde, maar niets is minder waar ;-)… Deze editie van ‘MLBB’ stamt uit begin 2013!

blogverjaardag

5 bijzondere dingen die ik heb meegemaakt dankzij mijn blog:
♥ 2014: Overnachten in het Suite Novotel in Den Haag
♥ 2015: Uitgenodigd worden voor het Eyewish event en een mega shoptegoed krijgen, waarmee ik een prachtige Fendi zonnebril heb kunnen uitzoeken (zie foto hierboven!)
♥ 2016: Uitgenodigd worden bij John Beerens en een geweldige Diva stijltang meekrijgen om te testen!
♥ 2017: Uitgenodigd worden voor de Proefparade en daar samen met een vriendin naartoe gaan
♥ Maar wat ik vooral bijzonder vind zijn de mensen die ik heb ontmoet dankzij het bloggen. Niet iedereen woont dichtbij, sommige zie ik alleen tijdens events en met sommige heb ik alleen online contact. Maar ook dat is heel waardevol, jullie voelen echt een beetje als vriendinnen! <3 Gelukkig woont Kim wel dichtbij, haar ken ik ook al jaren en we spreken regelmatig af. Dat is eigenlijk best bijzonder, toch?

Natuurlijk heb ik nog veel meer mooie momenten beleefd dankzij mijn blog, het zijn heus niet alleen de toffe events en de mooie spullen die me zijn bijgebleven. Het lijkt me dan ook erg leuk om meer mooie en bijzondere momenten te delen een apart artikel, mochten jullie daar benieuwd naar zijn :-).

blogverjaardag

Vijf jaar Anna Jirina, wat betekent het voor mij?
Mijn blog heeft voor mij veel emotionele waarde. Ondanks dat ik voornamelijk over make-up, fashion en lifestyle schrijf, heb ik ook heel wat persoonlijke dingen met jullie gedeeld. Vijf jaar geleden was mijn leven totaal anders dan nu. Ook besef ik maar al te goed hoe snel de tijd gaat en krijg ik soms best wel heimwee naar bepaalde momenten. Mijn eerste kamer in Amsterdam, mijn leuke tijd in Utrecht en mijn knusse kamertje daar, dat is allemaal verleden tijd. Om nog maar te zwijgen over de beautyproducten die ik in de tussentijd heb versleten ;-), nieuwe make-up collecties die ik heb gekocht om te reviewen en de outfits die ik met jullie heb gedeeld. Mijn blog is eigenlijk zo’n groot onderdeel van mijn leven! Ik heb er ook zeker weleens aan gedacht om te stoppen. Op momenten dat ik niet lekker in mijn vel zat bijvoorbeeld of niet wist welke kant ik op wilde met mijn blog. Als ik nu terugdenk aan vijf jaar geleden, toen er ontzéttend veel bloggers waren en ik op sommige artikelen wel 40(!) reacties kreeg, realiseer ik mij ook dat er in de tussentijd heel veel is veranderd in de blogwereld. En dat het ongelooflijk bijzonder is dat ik nog steeds blog!

Één ding is zeker, stoppen met bloggen doe ik niet. Ik weet natuurlijk niet hoe mijn leven er in de toekomst uit gaat zien, maar ik hoop dat mijn blog daar nog héél lang een belangrijk onderdeel van is. Wellicht zijn er periodes dat er minder artikelen zullen verschijnen, maar voorlopig is dat zeker niet het geval. Ik beleef nog dagelijks veel plezier aan het schrijven van nieuwe artikelen en het lezen van jullie nieuwe blogjes! Ik wil jullie dan ook heel erg bedanken voor het lezen en volgen van mijn blog en het achterlaten van zoveel lieve, leuke en inspirerende reacties. Jullie zijn de beste! <3

Om mijn 5-jarige blogjubileum met jullie te vieren organiseer ik natuurlijk ook een hele toffe winactie. Ik zal de winactie uiteraard delen via mijn blog, maar ik houd jullie nog heel even in spanning… Volg mij zeker even via Instagram als je niets wil missen! Ik hoop dat jullie het leuk vinden! 🙂

Hoe lang lees/volg jij mijn blog al?

16 Reacties

 1. 9 februari 2018 / 07:07

  Wauw, gefeliciteerd met deze supermooie mijlpaal! 5 jaar alweer?! Wat mooi om te horen wat het bloggen je allemaal heeft gebracht en dat je het na al die jaren nog steeds met zo veel plezier doet. Je noemt ook een paar mooie hoogtepunten op en ik ben zeker nieuwsgierig naar het artikel met nog meer mooie momenten van het bloggen. Ik vind het zelf trouwens ook zo bijzonder om te merken hoe mijn leven is veranderd in de tijd dat ik blog. En dan blog ik nog maar 1,5 jaar. Bij 5 jaar bloggen moet dat al helemaal een enorm verschil zijn. Leuk om op terug te kijken!
  Ik hoop dat je nog lange tijd met veel plezier blijft bloggen. Ik volg je blog in ieder geval ook met veel plezier 🙂
  Romy onlangs geplaatst…7 tips voor leren houden van je lichaam (+mijn zoektocht!)My Profile

 2. 9 februari 2018 / 09:39

  Wat een mooie mijlpaal, gefeliciteerd! Mijn blog bestond gisteren toevallig 1 jaar, dat vond ik stiekem al een mooie mijlpaal haha. Echt mooie dingen heb je ook al mee mogen maken door je blog, heel erg tof!
  Loes onlangs geplaatst…Levende Loes bestaat 1 jaar! + winactieMy Profile

 3. 9 februari 2018 / 09:54

  Wat leuk zo’n overzichtje, en wat een toffe dingen heb je al mogen doen zeg! Gefeliciteerd met je blogverjaardag, en op naar de volgende vijf jaar, haha!
  Anna onlangs geplaatst…Op naar New York City | PersonalMy Profile

 4. 9 februari 2018 / 11:32

  Wat een mooie mijlpaal! Tof om die evolutie in lay-outs te zien. Dat laat op zich al zien dat je gegroeid bent, vind ik. Wat heeft bloggen je al een hoop knappe dingen gebracht. En inderdaad, mijn blog is ook een soort van safe space – op het internet. Ik beleef er nog steeds ontzettend veel plezier aan! Hopelijk blijf je nog lang doorgaan, want ik volg je met veel plezier! 🙂
  Jessica J. onlangs geplaatst…9x Opgemaakt in januari 2018!My Profile

 5. 9 februari 2018 / 12:29

  Ha ik ben blij dat er nog mensen zijn die snel uitgekeken zijn op het uiterlijk van hun blog. Dat heb ik dus ook! Heb hem ook al vaak veranderd maar ik doe m’n best om het nu even zo te laten :p

  Gefeliciteerd met je 5 jaar trouwens! Mooie mijlpaal 🙂 Heel fijn om te zien wat vijf jaar bloggen met je gedaan heeft. Dat er nog veel mooie jaren bij mogen komen!
  Irene onlangs geplaatst…Geheimen van het Volwassen Leven.My Profile

 6. 9 februari 2018 / 13:00

  Wauw wat een mooie mijlpaal! En wat een toffe hoogtepunten heb je mogen meemaken zeg, zeker iets om trots op te zijn:). Ik volg jouw blog nog niet zo heel lang maar ik lees het nu wel met plezier, hopelijk blijf jij dat zelfde plezier er nog lang uithalen. Geniet er van!
  Fleur onlangs geplaatst…Lifestyle | Die échte mooie vriendschap, bestaat die nog?My Profile

 7. 9 februari 2018 / 17:03

  Gefeliciteerd! Leuk om deze terugblik te lezen. Dat continu van layout wisselen herken ik nog wel van vroeger. Volgens mij was het destijds ook gewoon heel erg hip om een bijzondere layout te hebben. Dat was immers nog voor bloggers designs kochten zoals nu. We maakten toen alles zelf dus probeerde je met alles wat je kon op technisch gebied daar je hart en ziel in te leggen haha.

 8. 10 februari 2018 / 11:22

  Leuk om te zien en gefeliciteerd met je 5 jarig bestaan!

 9. 11 februari 2018 / 10:16

  Oh wauw wat een mijlpaal!! Gefeliciteerd!! En superleuk om je vorige layouts te zien. Je ziet dat je steeds professioneler wordt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge