MLBB #108 | Kerstmarkt in Duitsland en een nieuw begin…

Hoi allemaal! Zijn jullie allemaal een beetje bijgekomen van Oud en Nieuw? Ik heb van het weekend gewerkt, dus ik ben blij dat het nu wat rustiger is. De eerste ‘My Life Besides Blogging’ van dit jaar is een feit, hopelijk vinden jullie deze artikelen in 2018 weer net zo leuk 🙂 Deze editie van ‘MLBB’ staat helemaal in het teken van, hoe kan het ook anders, Kerst! Kijk je gezellig mee naar wat ik de afgelopen weken allemaal heb gedaan?

kerstmarktkerstmarkt
Twee weken geleden at ik bulgur met rode linzen, broccoli en feta. Super makkelijk om te maken, betaalbaar en gezond! Ik zou naar mijn ouders gaan voor een weekje, dus wilde ik zoveel mogelijk eten opmaken 😉 Enne, een paar weken geleden kocht ik ook een nieuwe telefoon, zoals jullie in het artikel van gisteren konden lezen. Hij maakt, ook bij weinig licht, super scherpe foto’s! 😀

kerstmarkt
18 december vierde ik SinterKerst met mijn werk. Een beetje laat, maar daardoor niet minder leuk! Ik had een paar producten van Rituals gekocht voor mijn getrokken lootje.

kerstmarkt
Dit rokje was de afgelopen weken favoriet, ik heb ‘m vaak gedragen! Heb jij mijn meest recente fashion shoplog al gezien?

kerstmarkt
Die woensdag, 20 december, had ik afgesproken met mijn vriendinnen van de middelbare school. We gingen gezellig uit eten bij een pizzeria. Ik besloot een keertje geen pizza te nemen en ging voor een vegetarische lasagne, super lekker!

kerstmarkt
Hierna haastte ik mij naar huis, ik moest mijn spullen pakken! Ik ging namelijk een week naar mijn ouders. Met Kerst en Oud en Nieuw wilde ik er sowieso heen, dus kon ik net zo goed een week gaan. Mijn cavia’s gingen uiteraard ook mee :-).

kerstmarkt
Die avond sliep ik bij mijn ouders en de volgende dag, donderdag, gingen we naar de Kerstmarkt in Leer!

kerstmarkt
Tussendoor even een coffee break en genieten van het uitzicht!

kerstmarkt
Weihnachten in Leer!

kerstmarkt
Kijk nou hoe schattig al die kraampjes zijn! Ik ben dol op dat Kerst gevoel. In Nederland heb je dat toch minder gauw vind ik, de Duitsers pakken echt uit.

kerstmarkt
Ik bedoel, moet je deze prachtige versiering zien! Wat een hoop lampjes! En dan heb ik ook nog een gedeelte van de foto geknipt, haha. Leer is voor ons ook maar 45 minuten rijden, ideaal om een middagje heen te gaan.

kerstmarkt
Die avond/nacht moest ik gewoon weer werken. De volgende dag ging ik ‘s avonds samen met een vriendin naar de stad. Eerst even een selfie in de auto! 😉

kerstmarkt
Zaterdag nacht moest ik weer werken en zondagavond was het Kerstavond! Mijn zus, haar man en kinderen kwamen bij ons eten. Daar heb ik verder geen foto’s van. Ik pakte die dag nog gauw de cadeautjes in voor Kerst zelf. Ik vind cadeautjes inpakken zo leuk om te doen! Ik gaf mijn ouders en mijn vriend een parfum cadeau.

kerstmarkt
25 december, Kerstochtend! Na een heerlijk ontbijtje ging ik met mijn vriend even een stukje lopen en daarna speelden we nog de Colonisten van Catan, mijn favoriete bordspel. In de avond moest mijn vriend helaas alweer werken en ging ik gezellig met mijn ouders TV kijken.

kerstmarkt
26 december, Tweede Kerstdag, voelde ik me eigenlijk niet zo fit. Toch liet ik me overhalen om te gaan wandelen met mijn ouders en mijn oom en tante. Tijdens Kerst alleen thuiszitten is natuurlijk ook niet zo gezellig ;-). In de avond schreef ik een artikel over mijn doelen voor 2018 en moest ik weer een nachtje werken.

kerstmarkt
Helaas was ik de volgende dag toch echt ziekjes, mega keelpijn, een hele erge loopneus en hoofdpijn. Ik zou die avond gaan gourmetten met vriendinnen maar helaas heb ik dat af moeten zeggen. In plaats daarvan nestelde ik me in mijn onesie en knuffelde ik met mijn cavia’s. Kijk dat schattige pootje! <3

kerstmarkt
Donderdag voelde ik me nog niet echt fit, maar ik moest en zou met mijn moeder de stad in. Voor mijn gevoel heb ik in mijn ‘vakantie’ niks anders gedaan dan werken, me niet lekker voelen en thuis zitten, daar was ik wel een beetje klaar mee.

Eenmaal aangekomen in de stad had ik zoveel hoofdpijn en was ik zo snotterig dat ik nergens zin in had, het was ook ongelooflijk druk. Sale shoppen ga ik later deze week dus nog even doen. Ik kocht alleen een nieuwe agenda voor 2018 en ging even onder de zonnebank, daarmee gaat mijn verkoudheid altijd snel over.

kerstmarkt
En jawel, 20 minuten zonnen en een paracetamol later presteerde ik het nog om uit eten te kunnen gaan. Haha! Ziek of niet, ik heb altijd zin in eten 😉 We gingen uit eten bij Four Roses, mijn favoriete (Mexicaanse) restaurant in Groningen! Ik had de taco met zalm en zwarte bonen.

kerstmarkt
Ik denk dat Four Roses het mooist versierde restaurant is dat ik tijdens de Kerstperiode heb gezien. Love it! Natuurlijk vieren de Mexicanen ook heel anders Kerst dan wij, haha, veel kleurrijker en vrolijker.

kerstmarkt
Vrijdag zou ik eigenlijk gaan schaatsen met mijn vader, maar ik voelde me nog niet goed genoeg om de kou te trotseren. Dat gaan we ergens deze week gezellig doen! Zaterdag schreef ik wat artikelen voor mijn blog en van het weekend werkte ik dus weer twee nachten. En nu is het niet alleen tijd voor een nieuwe week, maar een heel nieuw jaar! Ik heb er zin in :-). Tot morgen!

Hoe heb jij Kerst gevierd? Ben jij ook zo dol op Kerstversiering?

13 Reacties

  1. 2 januari 2018 / 08:21

    Wat gezellig dat je met je ouders (en cavia’s) Kerst hebt gevierd. Die foto met je cavia is echt te schattig. Wel balen dat je net rond Kerst ziek was! Gelukkig kon je in ieder geval nog genieten van de leuke kerstmarkt. Het ziet er daar echt zo tof uit!
    Gelukkig 2018! 🙂
    Romy onlangs geplaatst…Meer tijd voor jezelf? (7 tips!) | Let’s do this!My Profile

  2. 2 januari 2018 / 09:48

    Wauw, dat rokje! Wat een leukie! Het klinkt alsof je heel leuke dagen hebt gehad en vooral ook heel lekker hebt gegeten. Wat ziet het Mexicaanse restaurant er cute uit! Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge