5 DINGEN DIE IK LEUK VIND AAN DE HERFST!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt een zomer-mens! Ik ben dol op de zon en alle gezelligheid die de zomer met zich meebrengt. Lange, zwoele zomer-avonden, terrasjes pakken en al het groen om ons heen, daar word ik blij van! Het is ieder jaar dan ook weer even slikken als het weer herfst wordt. Gelukkig heeft de herfst ook veel mooie en leuke kanten, dus laten we positief blijven! 🙂 Het leek me daarom een goed idee om te schrijven over dingen die leuk zijn aan de herfst, voor degenen die net als ik meer een zomer-mens zijn. 

dingen die leuk zijn aan de herfst

1. De prachtige natuur
De natuur heeft natuurlijk in ieder seizoen zo z’n charmes, maar ik vind de natuur in de herfst toch wel heel erg mooi. De straten worden gekleurd met allerlei soorten en kleuren herfstblaadjes, ondanks dat het nu wat kouder is straalt dit toch een hoop gezelligheid uit! Op Instagram kan ik dan ook heel erg genieten van alle prachtige herfst-foto’s die voorbij komen.

2. Fall fashion
Één ding is zeker: In de herfst heb ik altijd super veel outfit inspiratie. Ook ben ik dol op sweaters, dus extra fijn dat ik ze nu weer uit de kast kan halen! Vooral als het nog niet écht heel koud is vind ik het heel leuk om een sweater met een rokje te combineren, love it. Hebben jullie mijn meest recente outfitpost met mijn nieuwe sweater en bordeauxrode rokje al gezien?

3. Onesies en dekentjes
Heerlijk om ‘s avonds de verwarming aan te zetten en lekker weg te kruipen in mijn onesie. Ik heb trouwens ook echt een zwak voor super zachte, fluffy dekentjes, jullie ook? Ik heb er al twee, dus ik mag van mezelf niks meer kopen ;-). Niet is fijner dan lekker onder een dekentje TV of YouTube te kijken met een hete kop thee (of warme chocolademelk!!!!).

4. Lekkere recepten
Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet echt houd van Hollandse pot, zuurkool of hutspot is niet echt aan mij besteed. Maar, af en toe een stamppot boerenkool of andijvie (met vegetarische worst :-)) kan ik wel waarderen. Ik heb het zelf nog nooit gemaakt, maar mijn moeder maakt het weleens. Ook experimenteer ik de laatste tijd met het maken van allerlei soepen en lekkere curry’s. Pompoencurry is mijn persoonlijke favoriet van deze herfst, klik hier voor mijn recept!

5. Het herfstzonnetje
Als het dan toch herfst is, leef ik echt voor de dagen waarop het herfstzonnetje lekker schijnt. Daar ben ik ook echt wel aan toe als het een week non stop regent of donker en bewolkt is, dat soort dagen vind ik vreselijk. Gelukkig ga ik af en toe onder de zonnebank, dat helpt mij altijd de herfst en de winter door… 🙂 Maar de echte zon is en blijft toch wel het fijnst. In oktober heb ik een aantal dagen lekker buiten in het zonnetje gezeten, hopelijk krijgen we deze maand ook nog een paar zonnige dagen!

Wat vind jij leuk aan de herfst?

20 Reacties

 1. 13 november 2017 / 06:48

  Ik ben ook wel een zomermens die de herfst de laatste paar jaar ook wel kan waarderen 🙂 Vooral de kleuren vind ik heel mooi en ook zeker de kleding 🙂
  Darina onlangs geplaatst…48 uur in Parijs | Dag 1My Profile

 2. 13 november 2017 / 07:27

  Wat een fijn en herkenbaar lijstje! Vooral punt 1 en 2 herken ik heel erg, terwijl ik verder ook echt een zomermens ben. Ik vind de kleding in de winter altijd zo fijn en word blij van de prachtige natuur. Verder vind ik het binnen wel extra fijn en gezellig als het buiten volop herfst is.
  Romy onlangs geplaatst…De sleur doorbreken in je leven?! 10 concrete tips!My Profile

 3. 13 november 2017 / 10:10

  Heerlijk allemaal he! Ik houd ook echt van de herfst. Zo’n fijn en knus seizoen <3! Je panty met bolletjes is trouwens erg leuk!
  Marloes onlangs geplaatst…In the Picture #170My Profile

 4. 13 november 2017 / 10:59

  Jaaaa fallfashion! En jij weet daar heel goed mee om te gaan. Ik vind je outfits altijd zo leuk! En loveeee voor het zonnetje dan, die was er toen ook zo fijn met fotootjes maken. Snel weer doen mop!
  kimmetjekims onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s #45My Profile

 5. 13 november 2017 / 14:07

  Leuk lijstje! Ik ben juist dol op de herfst en vind het herfst zonnetje dan ook het mooist :). En heb laatst ook pompoen curry gemaakt, zo lekker!

 6. 13 november 2017 / 17:11

  Jaaa puntje 3 is stiekem toch echt wel mijn favoriet! Al wint de zomer, als het écht zomer is, het toch nog steeds wel, haha.

 7. 13 november 2017 / 19:28

  Herfst mode, vind ik ook wel leuk, toch heb ik liever de zomer, lekker warm en geen jas is meer mijn ding 🙂
  sammie onlangs geplaatst…Filmtips, part 4.My Profile

 8. Shana
  13 november 2017 / 20:49

  Ieder seizoen heeft zo zijn hoogtepunten, de herfstzon van vandaag bijvoorbeeld doet wonderen voor mijn humeur 😄 ik vind het heerlijk om de haard aan te doen, met een kop chocolademelk met marshmallows id zetel onder een fluffy deken Netflix te bingewatchen <3

 9. 15 november 2017 / 21:43

  Zolang de zon schijnt, ben ik blij of dat nu in de zomer, winter, lente of herfst is! Maar tijdens de herfst ben ik wel altijd blij dat ik opnieuw panty’s kan dragen (haha, is misschien wat raar, maar ‘t is zo! :D)

 10. 19 november 2017 / 14:41

  Ik ben net als jou echt een zomer mens, en vind het altijd moeilijk als de herfst weer begint. Maar, je hebt wel gelijk dat je herfst heeft ook hele fijne kanten! Ik vind het vooral heerlijk om deze periode het huis lekker knus te maken met kaarsjes en mooie kussens en dekentjes. En op een mooie zonnige herfstdag is het inderdaad heerlijk om buiten van de zon te genieten en door de mooie natuur te lopen.
  Svenja onlangs geplaatst…12x de lekkerste food hotspots van New York CityMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge