15 STRUGGLES DIE ELKE (BEAUTY)BLOGGER HERKENT!

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik pas sinds kort weer helemaal into het bloggen. Tijdens mijn afstuderen (er komt binnenkort een uitgebreid artikel online over mijn afstudeerproject!) lukte het mij echt niet om artikelen te schrijven. Eerlijk is eerlijk, ik moest er weer heel erg in komen! Maar, ik heb mijn allergrootste hobby weer terug :-). Al gaat het bloggen, fotograferen en Instagrammen niet altijd van een leien dakje en dat kan soms best frustrerend zijn… Daarom vandaag 15 struggles die elke (beauty)blogger herkent, lees je mee?

struggles
Natuurlijk helpt het ook niet echt mee dat ik heel erg perfectionistisch ben als het op bloggen (en vooral fotograferen) aankomt. Soms ben ik er een beetje laks in (als ik weinig tijd of weinig inspiratie heb) en dan beleef ik er meteen veel minder plezier aan, haha! Om maar meteen met een struggle in huis te vallen: Het uploaden van foto’s op WordPress! Te grote bestanden laden heel traag, waardoor ik mijn foto’s in een minder hoge resolutie moet uploaden voor het gebruikersgemak. Misschien een klein verschil, maar ik zie het wel en het irriteert me enorm! Anyway, hier komen de 15 (beauty) struggles op een rijtje:

1. Je weet precies wat je wilt fotograferen, maar de producten komen gewoon niet goed uit de verf. Reflecterende verpakkingen, lelijke stickertjes die je er niet af krijgt, de camera die een (felle) kleur niet goed oppakt, anyone?

2. Producten fotograferen die niet blijven liggen zoals jij dat wil en constant heen en weer rollen. Gelukkig kun je dat voorkomen door een klein stukje tape onder het product aan te brengen, maar ugh!

3. Je bent super blij met de foto’s die je hebt gemaakt, maar wanneer je ze op de computer zet zijn ze bijna allemaal onscherp. We’ve all been there…

4. Je artikel, waar je uren aan hebt gewerkt, is ein-de-lijk af, vergeet je ‘m in te plannen. Of je plant hem wel in, maar vergeet op publiceren te drukken. Zucht.

5. De volgende dag kijk je, als je wakker wordt, gelijk op je blog om de reacties te checken. Uh, waar is dat artikel nou?! Je dacht toch echt dat je ‘m had ingepland…

6. Een lipproduct die niet stabiel ligt, en oh, een dikke rode veeg op je witte ondergrond/deken/kleedje! 🙁

7. Een leuke mail krijgen van een bedrijf voor een samenwerking of een gesponsord artikel. Je bedenkt een onderwerp voor een artikel, soms schrijf je al een stuk en vervolgens hoor je niks meer van het bedrijf. Argh!

struggles

8. Een heel tof idee in je hoofd hebben voor een Instagram-foto. Maar in werkelijkheid is het drie keer niks, wat een faal!

9. Een dikke vette spelfout in je titel, oeps…

10. Reacties krijgen op je artikelen is een van de allerleukste dingen aan het bloggen, behalve als ze totáál niet gaan over het onderwerp. Awkward! Zeg, worden m’n artikelen eigenlijk wel gelezen?!

11. Iets veranderen aan je lay-out, terwijl je geen back-up hebt gemaakt. Nu maar hopen dat er niemand in de tussentijd op je blog komt, totdat je het hebt gefixt!

12. Niet vooruit hebben kunnen werken als je op vakantie gaat. Balen, maar dat kan gebeuren!

13. Net wanneer je een prachtig nieuw nagellakje hebt gescoord – en je echt niet kan wachten om ‘m te proberen – breekt een van je nagels af. Hallo zeg, ik had je nog nodig voor een foto!

14. Je hebt net je nagels mooi gelakt en ze zijn nog lang niet droog, moet je naar de WC. No.

15. Altijd als je foto’s maakt voor je blog en je Instagram is het één grote puinzooi in je kamer… En soms maak je weleens iets stuk, oepsie.

Zo gooide ik laatst een cactus om, tijdens een fotosessie op mijn dekbed! Overal modder, stekels in mijn handen, blegh! Hoe leuk bloggen en fotograferen ook is, soms word ik er knap chagrijnig van ;-).  Ik ben ook behoorlijk onhandig met sommige dingen. Ach, soms lukt het allemaal gewoon even niet en dat is ook oké! Laten we vooral de dagen dat het wél goed lukt heel erg waarderen (halleluja), want die zijn er gelukkig ook!

Zijn de bovenstaande struggles herkenbaar voor jou? Welke struggle kun jij nog aan dit lijstje toevoegen?

21 Reacties

 1. 31 augustus 2017 / 07:20

  Wat een leuk lijstje en sommige komen me ook heel bekend voor! Vooral nr. 10 vind ik soms wel jammer. Dat je dan bijvoorbeeld een héél persoonlijk artikel deelt, daar veel tijd in steekt en best wel openhartig bent en dat iemand dan reageert met ‘Leuk geschreven!’ 😉 En die rollende producten en samenwerkingen die toch niet doorgaan, zijn inderdaad ook weleens frustrerend.
  Romy onlangs geplaatst…Review: Hygge – gezelligheid & geluk op z’n DeensMy Profile

 2. 31 augustus 2017 / 07:44

  Ik ben nog niet zo heel lang begonnen en ik herken het nu al haha!
  Vooral ook nr 10 inderdaad. Ik krijg zelfs nog helemaal geen reacties terwijl ik wel zie dat mensen mijn artikelen lezen, ik moet heel erg mijn best doen om niet gedomitiveerd te raken. Maar ik weet dat het erbij hoor 🙂

  Leuk artikel!

  Liefs xoxo,

  Kimberly

 3. 31 augustus 2017 / 09:58

  Véél te herkenbaar! Het meest frustrerende vind ik toch de reacties die totaal niet over het onderwerp gaan, of “klinkt als een fijn product!” onder een negatievere review. Ik steek uren in een blogpost, léés hem dan tenminste of reageer gewoon niet. Vervelend dat het sommige bloggers enkel om linkbuilding te doen is…
  Jessica J. onlangs geplaatst…Viva Havana: Nieuwe Yankee Candle-geuren 2017My Profile

 4. 31 augustus 2017 / 10:56

  Moest erg lachen, zo herkenbaar! Vooral dat er vegen van de lipstick komen op het kleedje, dat de foto’s wazig blijken te zijn en dat de producten gaan rollen.
  Leuk dat je het bloggen weer hebt opgepakt! Ik vind je blog altijd zo leuk om te lezen. <3

  Liefs,
  Evelien
  evelien onlangs geplaatst…Review | Australian gold zonbeschermingMy Profile

 5. 31 augustus 2017 / 11:08

  Heel herkenbaar allemaal. Ik had dat dus dinsdag, allemaal foto’s gemaakt op Maandag om dinsdag het artikel te kunnen typen zodat ik het woensdag online kon zetten, nou mooi niet het zag er niet uit haha

 6. 31 augustus 2017 / 18:13

  HAHAH bij alles dacht ik omg ja!
  Het is zo ontzettend herkenbaar. Het inplannen maar dat er niks online is, die vind ik zo vervelend. Gaat mijn uploadschema… Iets wat ik ook vervelend vind is wanneer ik MEGA trots ben op mijn foto’s maar daar niet echt iets over gezegd word..
  Rebecca onlangs geplaatst…Lanèche special treatments serum & eye make-up removerMy Profile

 7. 31 augustus 2017 / 20:52

  Haha inderdaad ontzettend veel herkenbare dingen! Leuk artikel!

 8. 1 september 2017 / 02:35

  Hahaha, leuk artikel! Zitten zeker aardig wat herkenbare punten in! Punt 5 had ik toen op vakantie was en voor de verandering eens wat gepland had. Kwam ik later op de dag erachter dat het helemaal niet gepubliceerd was!
  Laura onlangs geplaatst…Getest: Freedom Menstruatiecup | Bevalt het echt?My Profile

 9. 2 september 2017 / 08:43

  Wat een super leuke blog, ik herken namelijk ALLES! Wat ik nog toe zou voegen? Ik kan producten die ik ontvang (of koop) vaak niet dicht houden tot ik tijd heb om foto’s te maken haha. Ik ben te nieuwsgierig en kan dan niet wachten.

 10. 2 september 2017 / 21:04

  YES! Heel herkenbaar. Oh enne, wat betreft punt 2; ik zweer dus bij die zogenaamde posterbuddies! Die plak ik onder ronde producten tijdens het fotograferen. Zo rollen ze niet weg, als ik tape / plakband gebruik beschadig ik vaak mijn ondergrond. En punt 15. Haha, het is hier vaak ook een grote bende en 1 keer ben ik tijdens het fotograferen op een hele dure zonnebril gaan staan, van TOMS, die kon ik mooi niet meer op;-) Super leuk artikel.

 11. 4 september 2017 / 20:09

  Oh puntje 3 is herkenbaar! Gelukkig gebeurd het niet vaak meer, maar vond het altijd bloed irritant. Leuke samenwerkings mail waar je vervolgens niks meer van hoort vind ik ook irritant, ik wacht dus ook altijd met het schrijven van een artikel tot er echt duidelijk is dat het door gaat.
  sammie onlangs geplaatst…Sammie Spot #27My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge