I’M BACK | AFGESTUDEERD, VERHUIZEN, BLOGGEN EN…

Hoi allemaal! Eindelijk kan ik jullie vertellen dat ik ben AFGESTUDEERD! Afgelopen donderdag kreeg ik te horen dat ik ben geslaagd, woehoeeeee! Vrijdag was de diploma uitreiking al en zaterdag moesten we nog een dag met ons eindexamenwerk exposeren op de academie. De afgelopen week was hectisch en ook wel emotioneel. Ik hoef nooit meer naar school! Een beetje onwerkelijk vind ik het nog. Bereid je voor op een lekker chaotische blogpost, want ik weet niet waar ik moet beginnen…

afgestudeerd

Jongens, echt waar, ik heb het bloggen zo erg gemist. Hoewel dat wel een beetje tegenstrijdig voelt om te zeggen, omdat ik er ook wel tegenop zag om weer te beginnen. Er is zolang niks online gekomen en er zijn wel 1000 dingen waar ik het over wil hebben, haha. De eerste post na zo’n lange tijd vind ik altijd weer lastig. Daarom leek het me een goed plan om het vandaag lekker persoonlijk te houden, ik moet er tenslotte ook weer een beetje inkomen ;-). Ik ga jullie wat meer vertellen over mijn examens, de dagen daarna, mijn verhuisplannen (yep, alweer…) en mijn plannen voor de zomervakantie. Ga er even goed voor zitten en lees gezellig mee!

Examen
Vorige woensdag was het dan eindelijk zover, mijn examen. Ik was als allerlaatste aan de beurt, dus ik kon lekker de hele dag stressen, haha! Voordeel was wel dat ik me niet kon verslapen… Ik moest mijn eindexamenproject presenteren aan de examencommissie, die bestond uit 3 docenten en 1 ander persoon. Zo ontzettend spannend! Ik was zo ontzettend opgelucht toen het voorbij was. Zouden jullie het leuk vinden om meer te zien van mijn eindexamenwerk? Het is teveel om in dit artikel te vertellen, haha. Sowieso wil ik deze zomer mijn portfolio bijwerken.

GESLAAGD!
Maar toen was het wachten op het telefoontje of ik geslaagd of gezakt was. De volgende dag, donderdag, werden we gebeld tussen 11 en 12 uur. Ik heb zo lang mogelijk geslapen, zodat ik minder lang in spanning hoefde te zitten, haha! Toen ik dus te horen kreeg dat ik geslaagd was kon het echte feest en het genieten beginnen. Die middag ging ik gelijk gezellig de stad in met mijn moeder om een jurk te scoren voor de diplomering en ‘s avonds uit eten.

De diploma uitreiking
Vrijdag was het dan gelijk al zover, de diploma uitreiking! Samen met mijn ouders en een paar lieve vriendinnen ging ik weer naar Amsterdam (voor de 3e keer deze week, haha). Deze middag ging zo ontzettend snel voorbij, ik heb niet eens iedereen kunnen feliciteren! Sommige vriendinnen van school heb ik niet eens gezien, zo druk was het… Gelukkig hebben we de foto’s nog ;-).

afstuderen2

Examen expositie
Zaterdag was het tijd voor de examen expositie en moest ik deze week voor een laatste keer naar Amsterdam. Bedrijven en particulieren konden ons werk bekijken. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog lang niet al het werk van alle studenten had gezien, dus ik heb zelf ook veel rondgelopen. Ook deze middag vloog weer voorbij en hierna verlieten we – ietwat emotioneel – definitief de academie :-(.  Samen met een paar vriendinnen sloten we het allerlaatste studiejaar af door lekker uit eten te gaan. Ik zal ze niet allemaal meer vaak zien, omdat we door het hele land verspreid wonen! 🙁 Die avond reisde ik gezellig met een vriendin terug naar Groningen (haar zal ik nog wel vaak zien, haha) en die avond zou ik op stap gaan om mijn afstuderen te vieren. Helaas gooide de NS weer eens roet in het eten, we deden er namelijk 5(!) uur over om van Amsterdam naar Groningen te reizen. Wegens een overwegstoring moesten we omreizen via, jawel, Leeuwarden. Om 01:00 kwam ik doodmoe thuis. En, was ik héél blij toen ik me bedacht dat ik nooit meer naar Amsterdam hoef te reizen voor school, haha!

Zondag heb ik lekker uitgerust van een hectisch weekje en maandag ben ik een dagje met mijn moeder naar Leer geweest, nu mijn gratis OV het nog doet, haha! 🙂 Ik heb echt mega veel geshopt, ik ga zo snel mogelijk foto’s maken voor een shoplog, yay! Ook denk ik er over om foto’s van de afgelopen weken te delen in een ‘My Life Besides Blogging,’ laat me maar weten wat jullie het leukst vinden!

Verhuizen
Maar goed, ik zou mezelf niet zijn als ik niet weer van de ene hectische periode in de andere rol, haha, soms lijkt alles tegelijk te komen. Ik ga weer verhuizen! Geen gekke dingen dit keer hoor, maar gewoon naar een andere kamer in het huis waar ik nu woon (haha, anti climax). Hier kan ik voor onbepaalde tijd blijven en hier kunnen ook mijn eigen meubels in, dus wordt het echt mijn plekje! 🙂 Over twee weekjes is het al zover, werk aan de winkel dus.

Vakantie
Yep, op vakantie gaan staat ook zeker op de planning deze zomer! Het is nog even uitvogelen hoe en wat, want het verhuizen gaat natuurlijk voor. Ook vind ik het altijd lastig om ver van tevoren te plannen, ik krijg daar echt stress van haha! Ik doe het liever last minute, dan hoef ik er niet zoveel over na te denken. Maar als het zover is horen jullie het!

Bloggen
Wat zou ik graag iedere dag een blogpost online zetten, echt waar… Maar helaas is die tijd er (nog) niet. Werken en verhuizen zijn op dit moment even belangrijk. Ik ga deze zomer ook weer werken op het terras waar ik vorig jaar werkte en verder gaat alles z’n gangetje wel! Ik krijg nu steeds de vraag of ik voor een ‘grote-mensen-baan’ ga solliciteren en het antwoord is: Nee. Ik kan niet eens een vakantie plannen, laat staan solliciteren, haha! 😉 Grapje. Er zijn wel heel veel dingen die ik leuk vind en ik heb ook wel ideeen voor een eigen project of eigen onderneming. Maar dat zijn echt verre toekomstplannen hoor! Ik zie het allemaal wel :-). Er komt vanzelf iets op mijn pad en dat zal vast niet ver van tevoren gepland zijn… 😉

Bedankt voor het lezen van dit enorm lange artikel en tot snel!!!! Ik heb jullie gemist! <3

9 Reacties

 1. 6 juli 2017 / 09:59

  Yay! Leuk dat je terug bent Anna, ik heb je artikels gemist, helemaal begrijpelijk dat je eventjes afwezig was in zo’n drukke en stressvolle periode.
  You go girl! Super goed van je, ik vind je eindstuk er ook heel tof uitzien.
  Heel veel succes met de verhuizing en het boeken van een leuke last-minute maar dat komt vast helemaal goed. <3
  Liefs,
  Evelien

 2. 6 juli 2017 / 16:53

  Wat leuk, gefeliciteerd! Ik heb zelf gisteren ook mijn diploma in ontvangst mogen nemen! Althans de eerste, omdat ik officieel twee opleidingen tegelijk deed haha.
  TypischKim onlangs geplaatst…Nieuwe lay-out!My Profile

 3. 6 juli 2017 / 20:17

  Aaaah je bent weer terug!
  Ik ben heeel benieuwd naar je eindexamen en veel succes met verhuizen naar je nieuwe kamer! Leuk dat het meer je eigen plekje kan worden😄

  Liefs, Nathalie
  Nathalie onlangs geplaatst…Mini interieur shoplog den Bosch!My Profile

 4. 7 juli 2017 / 10:05

  Zo heeeerlijk! Nog gefeliciteerd! En wat zag je er leuk uit, suupercute jurkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge