REVIEW | KIKO BRIGHT DUO EYESHADOW NR. 15

Yessss, er zit nu ook een Kiko in Groningen! Op de een of andere manier had ik de opening helemaal gemist – echt, hoe dan…?! – maar toen ik er laatst een keer spontaan langs liep was dat natuurlijk een extra leuke verrassing, haha. Mijn oog viel direct op de duo oogschaduws, die had ik nog niet eerder gezien bij Kiko. Helaas hadden ze de duo die ik wilde niet meer, maar gelukkig scoorde ik ‘m een paar dagen later bij de Kiko in Amsterdam. Ik kon echt niet wachten om er een look mee te maken, dus hup, op naar de review!

img_8847
Hoe toevallig, dit duo past qua kleurencombinatie echt perfect bij mijn lay-out, haha! Hoewel, zou het toeval zijn? Ik heb echt een zwak voor dit soort kleuren. Ik heb tot nu toe één andere oogschaduw van Kiko in mijn stash, ik ben heel benieuwd of ik dit duo ook fijn vind.

img_8850
De ingrediënten! Poe, dat is een flinke lijst!

img_8851
Ja, je leest het goed, ik heb gekozen voor nr. 15 😉

img_8852
De oogschaduws van Kiko zitten altijd goed, mooi en stevig verpakt in een kartonnen doosje. In het doosje zit nog een plasticje, zodat de oogschaduw niet heen en weer wordt geschud in het doosje. Vind ik echt super, zeker als je je bedenkt dat het een relatief low-budget product is!

img_8853
De oogschaduws hebben geen namen, wat ik eigenlijk wel jammer vind. “Nummer 15” klinkt toch een beetje suf. Anyway, het duo bevat 2,5 gram oogschaduw. De oogschaduw is trouwens “gebakken,” wat betekent dat ze meer glanzen dan gewone oogschaduws, maar ze kunnen ook wat stroever zijn.

img_8854
Zo pretty! Ik vind dit soort verpakkingen alleen al leuk, haha.

img_8863
De kleurencombinatie vind ik echt onwijs mooi. Niet alle combinaties die ik heb gezien bij Kiko vond ik mooi. Deze sprong er echt uit, wat mij betreft!

img_8858img_8862
Kijk nou hoe mooooooi <3

img_8871
De swatches vind ik echt indrukwekkend, vandaar dat ik als een blok viel voor dit duo. De kleuren zijn enorm goed gepigmenteerd en ze glanzen zo mooi! Ze lijken zelfs een beetje metallic, ik vind het echt prachtig. Zeker met het oog (haha, snap je ‘m?) op de Feestdagen.

img_8903
De look die ik maakte met het palette is helaas wat minder indrukwekkend. Hij is vrij basic en saai geworden! De oogschaduws zijn inderdaad wat stroef op de oogleden, maar ik vind dat ze wel fijn blenden. Ook had ik een beetje van de lichtroze kleur aangebracht langs de onderste wimperrand, maar het lijkt net alsof mijn huid daar ontstoken is, haha. Dat ga ik dus niet weer doen.

img_8913
Het lukt me alleen niet om een heftige look te maken met alleen deze twee kleuren. Paars in de arcadeboog is al snel too much vind ik, straks lijkt het nog of ik een blauw oog heb ;-).

img_8919
Een grijze, of bruine tint vind ik er ook erg mooi bij staan, als ik wil gaan voor een heftige look. Nu heb ik enkel de duo gebruikt en de andere oogschaduw van Kiko, die ik dus al had, als highlighter onder mijn wenkbrauwen en in de binnenste ooghoeken. Ik vond het best lastige kleuren om vast te leggen op camera!

img_8864
Hmm, ik vind het effect op mijn ogen toch een beetje tegenvallen, als ik het vergelijk met het pigment van de swatches. Overigens blijven de kleurtjes wel de hele dag goed zitten en zijn ze ook fijn te blenden. Misschien is het een kwestie van opbouwen en blijven blenden… Of simpelweg het toevoegen van een donkerder kleurtje. Maar daarvoor heb ik dit duo natuurlijk niet gekocht ;-). Ik had in ieder geval verwacht dat ik hier een meer feestelijke look mee kon maken, maar het effect is eigenlijk best natuurlijk. Op zich niks mis mee, maar het is toch een kleine teleurstelling!

Kiko bright duo eyeshadow is te koop bij Kiko en kost 8,90

Wat is jouw ervaring met Kiko (oogschaduw)?

Share:

16 Reacties

 1. 11 december 2016 / 10:24

  Wauw dit is echt een ongelofelijk mooi product. Ik dacht eerst dat het een blush was (daar zou ‘ie denk ik ook erg mooi voor zijn), maar als oogschaduw vind ik hem ook prachtig.
  Nicole onlangs geplaatst…Worth The Splurge? NARS Eyelash CurlerMy Profile

 2. 11 december 2016 / 16:45

  De kleurtjes lijken in het palette inderdaad erg mooi! Lijkt me nog mooier als je het inderdaad nog met andere kleuren combineert.

 3. 11 december 2016 / 22:54

  Toch vind ik het mooie kleuren bij je ogen. Misschien als je de basis van je ogen iets oplicht met een concealer en dan de oogschaduw gebruikt? Liefs Josine
  Josine onlangs geplaatst…blog verslaafdMy Profile

 4. 12 december 2016 / 10:31

  Eerlijk gezegd: ik vind het prachtig! Het staat geweldig bij je huid en oogkleur, terwijl het mij als blondine denk ik verschrikkelijk zou staan. Zeker een goede score! Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge