8 X WAAROM HET VAN MIJ ALTIJD ZOMER MAG ZIJN

Laten we eerlijk zijn, alle seizoenen hebben zo hun charmes. Maar… Stel je eens voor dat het altijd zomer zou zijn? Daar teken ik voor! Natuurlijk kun je in principe ieder moment van het jaar de zon opzoeken in het buitenland, maar het is ook wel fijn om in eigen land te kunnen genieten van de zon. Dit weekend stijgen de temperaturen weer (eindelijk!), daarom vandaag een ode aan de zomer in dit artikel! 🙂

zomer

Begin maart ging ik een paar dagen naar Cyprus, ik had echt een beetje zon nodig! Ik heb gewoon in de zee gezwommen in de ‘winter’, haha! Op bovenstaande foto waaide het super hard. Maar zo ontzettend fijn om lekker zomerse kleding te kunnen dragen, terwijl het nog maar maart was. En wát een uitzicht he?!

In de zomer ben ik gelukkiger
Ja, ik ben een persoon dat ieder jaar last heeft van een flinke winterdip. Het gebrek aan (zon)licht, donkere dagen, kou, ik word er allesbehalve gelukkig van. Daarom ga ik ‘s winters vaker onder de zonnebank, dat helpt mij er doorheen. Het mag van mij altijd zomer zijn, dan voel ik me een stuk gelukkiger!

Ik ben gek op koude drankjes
Ijsthee met citroen, rosé bier, radler, smoothies, cocktails, allemaal drankjes die alleen lekker zijn als de zon schijnt. In de winter zie je me dit niet zo snel drinken. Voor de rest drink ik eigenlijk alleen maar koffie, thee en water, haha! Maar ik kan enorm genieten van een lekker koud drankje op een warme zomerdag.

Zomerkleding is comfortabel
Ik kan me ZO erg irriteren aan dikke winterkleding, haha. Daarom loop ik ook standaard in een veel te koude jas rond, ach ja… Ik hou gewoon niet van dat opgepropte gevoel. En als je dan bijvoorbeeld een warme winkel binnenstapt dan breekt het zweet je gewoon uit, haha! Doe mij maar een luchtig jurkje, een paar fijne sandaaltjes en een soepel leren jasje.

De zomer is goed voor mijn portemonnee
Deze is misschien een beetje vreemd, maar ik denk wel dat het klopt! In de zomer geef ik minder geld uit aan de zonnebank. Ook koop ik in de zomer minder kleren, winterkleding is natuurlijk ook een stuk duurder (vooral de jassen…). Ook voel ik minder de neiging om spullen te kopen als ik lekker in mijn vel zit, dus wat dat betreft heeft de zomer een positieve invloed! En als het hier goed weer is hoef ik ook niet per se op vakantie 😉

Het is vroeg licht en laat donker
Yes, wat hou ik van de zomer. Doordat we nu meer licht krijgen voel ik me ook een stuk energieker dan in de winter. Hoewel ik nog steeds dol ben op uitslapen hoor… Haha! Ook vind ik het heel fijn om na het uitgaan of na werk niet meer door het donker te hoeven lopen/fietsen, het geeft toch een heel ander gevoel als het al licht is buiten. Ook kun je ‘s avonds langer buiten zitten, love it!

In de zomer eet ik gezonder
Herkenbaar? Als het koud is grijp ik standaard naar slechte dingen. In de winter ben ik meestal ook wat kilo’s zwaarder, zonder dat ik er bewust mee bezig ben! Warme chocolademelk met slagroom, grote borden warme pasta, allemaal dingen waar ik in de zomer minder zin in heb. Nu ga ik eerder voor een lichte en gezondere maaltijd. Dat komt ook omdat ik lekker in mijn vel zit. Ook slik ik in de zomer minder vitaminepillen!

Fietsen en bewegen is opeens leuk
Ik ben absoluut niet dol op sporten, maar in de zomer is het opeens heerlijk om buiten van alles te doen. Een stukje fietsen of wandelen is toch een stuk leuker in het zonnetje? In de winter moet ik er niet aan denken, haha. Hoewel bewegen natuurlijk altijd wel goed is…

Fruit!
Need I say more? Ik ben gek op fruit en hoewel je het vaak het hele jaar door wel kan krijgen, is het in de zomer een stuk goedkoper. En smaakt het vaak ook veel beter! Yay voor aardbeien, haha! Heerlijk om in de yoghurt te doen, op beschuit of om een smoothie mee te maken. En ook nog eens gezond! 🙂

Nou, het moge duidelijk zijn: In de zomer voel ik mij een beter mens. Ik hoop dat er nog veel mooie, warme zomerdagen volgen in Nederland. Ik heb het nodig! Wellicht verhuis ik later nog eens naar een warm land voor een jaartje of langer, wat lijkt me dat heerlijk… *droomt weg*

Mag het van jou ook altijd zomer zijn? (Het tegenargument “Nee, vanwege de muggen!!!” geldt niet, daarvoor heeft men een klamboe uitgevonden ;-)) Let me know!

Share:

16 Reacties

 1. 5 augustus 2016 / 18:10

  Fruit is sowieso waar! Nu kan ik elke dag ontbijten met aardbeien of bessen en dat is zó lekker. Straks in de winter is er bijna niks in die trant 🙁
  Susan onlangs geplaatst…Goedkope eBay kwastenreinigerMy Profile

 2. 5 augustus 2016 / 20:57

  Ik ben echt gelukkiger in de zomer, dat is al genoeg reden voor altijd zomer of ooit verhuizen naar een warm land. Serieus, het maakt zo veel verschil. Ik word er gewoon blij van! Meer levenslust en meer om van te genieten. Ik houd ervan.
  Mariska onlangs geplaatst…Achter het scherm | Spannende dingen + Q&A!My Profile

 3. 6 augustus 2016 / 11:11

  Voor mij is de zomer juist suuuperslecht voor mijn portemonnee haha! Vaker geneigd om buiten de deur te eten, terrasjes te pakken of een dagje te winkelen. Oeps!

 4. 6 augustus 2016 / 12:12

  Met elk puntje ben ik het helemaal eens hoor! Vooral het heerlijke fruit en de comfortabele kleding. Zo fijn! En ja, ik ben ook gelukkiger in de zomer. 🙂

 5. 6 augustus 2016 / 16:38

  Ja, ik ben ook een zomermens… dikke truien, niks voor mij. En dat zweten in die winkels, zo herkenbaar!

 6. 6 augustus 2016 / 18:58

  Ik ben het helemaal met je eens!

 7. 7 augustus 2016 / 13:01

  Met de meeste dingen ben ik het eens, maar in de zomer geef ik wel meer geld uit hoor. Festivals, terrasjes, vakanties. Grappig dat dit bij jou niet zo is.

 8. 8 augustus 2016 / 21:59

  Zooo mee eens! Ik hoop dat het nou eens eindelijk tropisch warm wordt. Zoveel zin in watermeloenen, strand en bikini’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge