PERSONAL | WAT IK ZOU WILLEN DOEN IN DE TOEKOMST

Vandaag is het even tijd voor een lekker persoonlijk artikel. Natuurlijk krijgen jullie elke week een kijkje in mijn leven, maar daarin vertel ik niet altijd wat er momenteel in mijn hoofd omgaat. Toen ik in VWO6 zat begon ik met mijn blog en volgend jaar heb ik – als het goed is – mijn HBO-diploma op zak (wow). Time flies! Steeds vaker denk ik na over de toekomst en wat ik zou willen. En het leek me erg leuk om daar een artikel over te schrijven. Overigens ben ik ook heel benieuwd naar jullie toekomstplannen! Lees je met me mee?

Vandaag heb ik mijn laatste beoordeling van het derde studiejaar, spannend! De komende weken is het tijd om op zoek te gaan naar een bedrijf en een thema voor de casestudy. Ik weet nog niet precies hoe het allemaal in elkaar steekt, maar volgend jaar moet ik dus onderzoek doen bij een bedrijf. En in datzelfde schooljaar ga ik afstuderen, aaah!

Wat in ieder geval onmisbaar is in de toekomst is mijn MacBook Pro, die sinds kort voorzien is van een mooie, gekleurde marble skin. Love it! Nu ik meer werkgeheugen heb (8gb in plaats van 4gb) werkt hij heel fijn en ben ik er erg tevreden over. Het enige nadeel is dat ik hem nog vrij zwaar vind om mee te nemen, regelmatig heb ik daardoor schouder- en nekklachten. En de batterij is snel leeg..

Maar goed, laat ik het positief houden :p. Wat ik het liefst doe op mijn laptop is werken in Adobe programma’s, zoals Illustrator en Photoshop. Ik ben dol op ontwerpen! Eigenlijk was ik dit als kind al. Nu ik HBO Allround Styling studeer kan ik mijn liefde voor styling, vormgeving en ontwerpen eindelijk (commercieel) toepassen. Enne, vergeet fotografie en schrijven niet! <3

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten heb ik stage gelopen bij Kattencafé Op Z’n Kop in Groningen. Mocht je er geweest zijn, dan is de kast bij de ingang met merchandise je vast opgevallen! Dopper flesjes, linnen en jute tassen, ansichtkaarten, telefoonhoesjes… Die ik heb ontworpen tijdens mijn stage! Dit was zo’n leerzame periode. Ik heb toen ook zoveel geleerd over mijzelf en wat ik wel en niet leuk vind.

Tijdens deze periode schreef ik een artikel over al mijn ontwerpen voor het Kattencafé, mocht je dat leuk vinden om te zien. Inmiddels zijn er alweer een hoop producten bij gekomen! 🙂

Inmiddels doe ik wel eens opdrachtjes (voor kennissen), waar ik dan een klein bedrag voor vraag. Daarom leek het me erg handig om visitekaartjes te laten maken! Ik heb visitekaartjes voor mij als stylist/grafisch ontwerper en visitekaartjes voor mijn blog laten afdrukken bij Webprint. Op mijn ‘zakelijke’ kaartjes vind je mijn e-mail en link naar mijn portfolio, op de kaartjes voor mijn blog vind je alle social media kanalen en uiteraard mijn e-mail en link naar mijn blog. Ik heb dezelfde lay-out gebruikt als op mijn blog!

Helaas was het uploaden wat lastig, wat misschien wel aan mij zal liggen, haha. Er was telkens iets mis met mijn bestand (te grote bestandsgrootte, verkeerde formaat) en ook het uploaden als .png en .jpg maakte nogal een verschil. Dus daar was ik wel even mee bezig! Helaas is er op het laatst iets misgegaan met kopiëren in de Adobe programma’s, waardoor er ook nog eens een typefout op de achterkant staat van mijn blog kaartjes. En dat 99 keer, echt super stom. Vandaar dat ik die niet op de foto heb gezet, haha.

Een tijdje geleden vroeg mijn vriendinnetje Kristina of ik voor haar ook visitekaartjes wilde maken. Inmiddels had ik door hoe ik ze moest opslaan en het formaat moest instellen, dus die zijn goed gelukt! :-). Lijkt het je leuk als ik ook jouw visitekaartjes ontwerp voor een klein prijsje? Dan kun je mij altijd mailen via annajirina@hotmail.nl!

Het is je vast wel duidelijk geworden dat ik sowieso verder wil met ontwerpen en grafisch vormgeven in de toekomst. Vooral het ontwerpen van prints voor op producten en verpakkingen vind ik heel tof! Daarnaast ben ik ook dol op fotograferen en schrijven (bloggen!!!), ik sluit niet uit dat ik daarmee meer zal doen in de toekomst. Ik ben op zoek naar iets waarbij ik dit alles kan combineren, want dat maakt mij heel gelukkig!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Webprint

Studeer jij ook nog? Wat zijn jouw toekomstplannen?

13 Reacties

 1. 27 mei 2016 / 06:57

  Lijkt me inderdaad super tof om te doen, ik ben ook nog bezig met wat ik wil gaan doen… Wat ik het liefste wil is praktisch onmogelijk haha

 2. 27 mei 2016 / 07:28

  Mooie visitekaartjes! Je doet het allemaal erg mooi dus ik zou niet weten waarom je toekomst daar niet zou liggen!

 3. 27 mei 2016 / 07:31

  ik moet nog steeds mijn visitekaartjes uitprinten oepsie. Leuk artikel! X

 4. 27 mei 2016 / 07:36

  Oh wat spannend allemaal! En wauw die visite kaartjes zijn echt prachtig, mooi zeg. Ik ga je zeker eventjes onthouden! Wil ook graag binnenkort visite kaartjes hihi.

  Liefs! Evelien

 5. 27 mei 2016 / 08:38

  Dat klinkt wel heel erg leuk! Ik vind design ook altijd leuk om te doen, maar ik heb meestal niet heel veel inspiratie. Gelukkig komt met bloggen dat soort dingetjes ook wel te pas!

 6. 27 mei 2016 / 08:49

  Wat tof dat je eigenlijk al goed in de gaten hebt wat je in de toekomst wilt doen! <3

 7. 27 mei 2016 / 09:07

  Wat een gave visitekaartjes! Ik heb nog heel veel visitekaartjes, maar zie tegenwoordig zoveel mooie ontwerpen dat ik denk aan een nieuw design. x

 8. 27 mei 2016 / 11:24

  Grafische vormgeving lijkt me echt wel iets voor jou, je bent er echt goed in als ik je visitekaartjes zo bekijk! Veel succes ermee in ieder geval.

 9. 27 mei 2016 / 18:05

  Oh zo tof dat je dit kan en dat je het zo leuk doet! Lijkt me ook gaaf om dit zo goed te kunnen.

 10. 27 mei 2016 / 20:16

  Super leuk dat je daar meer mee wilt gaan doen, als ik nog eens iets nodig heb weet ik je te vinden!

 11. 28 mei 2016 / 18:24

  Goed bezig! Ik wil ook meer werkgeheugen in mijn macbook, want hij is ook enorm traag haha. Super leuk dat je doorgaat met vormgeven! Ik doe nu zelf een pre-master en daar ga ik dus nog even meer door en dan een master en dan zien we het allemaal wel weer 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge