HOTSPOT | HOLTBAR CONCEPTSTORE

Sinds ik weer een aantal maanden in Groningen ben is mijn liefde voor mijn eigen stad nog meer gegroeid. Zo schreef ik onlangs een artikel over wat ik zo geweldig vind aan Groningen. Die lijst kan ik nog wel met 100 dingen aanvullen! Op het station heb ik een krakkemikkige fiets staan, waarop ik graag door de stad fiets, door kleine straatjes of stiekem door de winkelstraten op zondag. Op die manier heb ik al een hoop leuke plekken en hotspots ontdekt! Vandaag vertel ik je meer over een grote favoriet, Holtbar Conceptstore.

Holtbar Conceptstore is te vinden aan de Oude Kijk in ‘t Jatstraat 20 (ja ja, een hele mond vol ;-)), in Groningen. Je kunt er koffie, thee en sapjes drinken met een kleine lekkernij, zoals gebak. Wat Holtbar zo speciaal maakt is dat er heel veel leuke (duurzame) producten worden verkocht. Dit varieert van telefoonhoesjes tot thee, zeep, kussens en kleding. Zelf vind ik dit een waardevolle toevoeging!
Ik was al eens eerder bij Holtbar geweest, maar afgelopen week ging ik er even koffie drinken met mijn moeder. Ik dronk een heerlijke latte macchiato en daarna maakte ik wat foto’s (dat verklaart het lege glas, haha). Holtbar heeft niet heel veel zitplekken, de kleine tafeltjes zijn perfect voor twee personen. Aan de wand vind je een lange, witte bank en aan de andere kant van de tafels staan stoeltjes. Holtbar is wat dat betreft meer gericht op individuen en niet zo zeer op groepen. Dat vind ik persoonlijk heel fijn, want ik houd niet zo van drukte en hier kun je lekker rustig zitten (en werken!).

Holtbar is opgericht door de gezusters Mansholt, erg leuk dat hun eigen achternaam deels terugkomt in de naam van hun onderneming! Ze hebben ervoor gekozen om producten van nog onbekende merken (in Groningen) te verkopen. Op deze foto zie je de diversiteit van de producten goed. Er is voor iedereen wel wat leuks! Wat ik bovendien heel mooi vind aan hun concept is dat (beginnende) merken/ontwerpers de kans krijgen om hun producten hier te verkopen. Via de website kun je jouw merk aanprijzen!

Op deze krijtborden aan de muur vind je een deel van de menukaart. Heel tof en origineel!

Ook vind je er leuke ansichtkaarten. De print op de muur is ook zo gaaf! Ik ben dol op dit soort grafische prints en zwart wit <3

De laatste tijd ben ik ook helemaal fan van de karton stijl, haha. Ik heb een zwak voor dit  materiaal en dit soort verpakkingen. Bij Holtbar vind je onder andere kartonnen lunchbags en notitieboekjes in die stijl.

Holtbar zit vlakbij de Rijksuniversiteit Groningen, echt een toplocatie! Soms vind ik het weleens jammer dat ik niet in Groningen studeer, want het is gewoon zo’n leuke en gezellige studentenstad. Ik zou zeker weten heel vaak studeren en koffie drinken bij Holtbar, haha.

Ook ben ik, je raadt het al, gek op clipborden. Ook bij Holtbar vind je deze, met leuke en grappige teksten.

Nou, na het schrijven van dit artikel heb ik alweer mega zin gekregen om Holtbar weer te bezoeken, haha. Ik weet dat Groningen voor veel van jullie niet bepaald om de hoek is, maar met alle tips over Groningen van mij, het filmpje van Teske en de vele hotspot artikelen op 2WMN kunnen jullie denk ik wel een week vullen, haha! Op mijn Instagram deel ik regelmatig foto’s van Groningen (en heel veel foto’s van make-up, haha), je kunt me daar ook volgen als je dat leuk vindt om te zien. Bedankt voor het lezen en tot maandag! 🙂


Kende jij Holtbar Conceptstore al? 

10 Reacties

 1. 20 februari 2016 / 06:59

  Ik had de eerste foto natuurlijk al op je instagram voorbij zien komen, en die sprak me zo aan! Van binnen ziet de conceptstore er ook super gezellig uit. Lijkt me leuk om eens te gaan kijken!

 2. 20 februari 2016 / 09:58

  Ziet er echt heel tof uit! Lijkt me erg leuk om eens naartoe te gaan. X

 3. 20 februari 2016 / 12:46

  Ik wil hier echt nog graag een keertje heen! Lijkt me een heel leuk plekje 🙂

 4. 20 februari 2016 / 13:12

  je hebt hele mooie foto's gemaakt anna! so pretty! helaas was mijn ervaring bij de holtbar niet zo spetterend, haha. chai latte daar is niet aan te raden! X

 5. 20 februari 2016 / 13:27

  Ik kom bijna niet in Groningen, maar wat een ontzettend sfeervolle plek!

 6. 21 februari 2016 / 10:46

  Wat ziet dit er leuk uit zeg! als ik weer in Groningen ga shoppen ga ik hier zeker even langs 🙂

 7. 21 februari 2016 / 16:24

  Leuke foto's, ziet er goed uit, en sfeervol 🙂

 8. 21 februari 2016 / 18:56

  Oooooh, dit ziet er zo leuk uit. Zelf woon ik in Leeuwarden, dus helemaal niet ver. Ik schrijf dit even op mijn lijstje. Ontzettend leuk.
  Liefs Iep xo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge