BLOG10-4

MLBB #52 | DAGJE AMSTERDAM, UIT ETEN EN KERST

Daar is ‘ie dan, de allerlaatste ‘My Life Besides Blogging’ van 2015! Het voelt een beetje gek. Nu ik dit schrijf schijnt het zonnetje. Die heb ik niet vaak gezien tijdens Kerst. De laatste maand van het jaar gaat altijd in een roes voorbij, kan ik de tijd please even stopzetten? De afgelopen week ging ik naar het asiel, ging ik flyeren in Groningen, uit eten en een dagje naar Amsterdam. Kijk je mee met deze overvolle diary?

Het is bijna 2016, tijd voor wat nieuws! Het lettertype van de eerste foto van ‘MLBB’ was aan verandering toe. Hopelijk vinden jullie ‘m ook leuk! :-).

Vorige week woensdag ging ik naar de Kringloop en daar zag ik deze leuke plantenbak staan. Ik mag van mezelf niet meer zoveel kopen bij de Kringloop, haha, maar het brengt me altijd wel op ideeën.

Lieve Kristina was maanden geleden jarig en ik heb haar al lang niet meer gezien. Daarom besloot ik haar verlate verjaardagscadeautjes in Kerst-stijl in te pakken :-).
 Vorige week donderdag was een vriendin jarig en gingen we gezellig bij haar thuis gourmetten. 

Vorige week vrijdag ging ik samen met mijn stagebegeleider naar de Kerst open dagen van het asiel, waar de katten van het kattencafé vandaan zullen komen. We stonden er met flyers, informatie, kerstkaarten en fotolijstjes en kerstballen die we verkochten. We hebben weer een hoop mensen enthousiast kunnen maken voor het kattencafé :-).

Natuurlijk mochten we ook even een kijkje nemen bij de katten in het asiel. Ook heb ik alvast kennis gemaakt met een aantal katten die straks in het café komen wonen. ZO lief!!! Ik zou ze allemaal wel mee willen nemen <3
Vorige week zondag naar de Hornbach en het Bauhaus om te kijken naar allerlei tegels en vloeren voor in het kattencafé.

Daarna gingen we flyeren in het centrum van Groningen, maar al gauw was het donker. Ik wilde nog naar Winter Welvaart (zie foto hierboven), maar het was al bijna afgelopen. Gelukkig heb ik nog snel een foto kunnen maken van het mooie sfeertje ;-). Achteraf gezien was het ook veel te druk geweest, je kon bijna niks zien! Ik moest zelfs van mijn fiets afstappen, omdat ik niet door de mensen-massa heen kon komen.

 Maar… Ik wilde nog even onder de zonnebank! Daar was ik zo aan toe. Heerlijk!

Even later zat ik met een gloeiend (en gebruind, haha) lichaam aan tafel met mijn ouders, want we gingen uit eten. We hadden een 4 gangen menu, volgens mij heb ik nog nooit zo vol gezeten. Of nou ja, een paar weken geleden ging ik ook naar dit restaurant en toen voelde ik mij precies hetzelfde, haha.

Het hoofdgerecht van mijn ouders bestond ook uit allerlei kleine hapjes, maar het vulde enorm! Ik ging voor de zwaardvisfilet, maar ik werd er echt misselijk van. Het smaakte een beetje naar vlees, bah. Uiteindelijk heeft mijn vader een groot deel van mijn vis opgegeten en heb ik wat van de kleine hapjes gepikt, haha.
Deze foto maakte ik tijdens het flyeren, eerder die middag. Wat was het kou-houd!!! Gelukkig maakten de mooie Kerst verlichting en zingende mensen in de Herestraat het een stuk leuker :-).
Die avond was het tijd voor mijn favoriete show ever, Geordie Shore! Vanavond is het er weer op, ik kan niet wachten :-).
 Maandag was het weer tijd om de werk-modus aan te zetten.
’s Middags had ik echt behoefte aan frisse lucht, dus ging ik er even tussenuit. Even naar de bibliotheek, om alvast wat leuke boeken in te slaan voor de Kerstdagen :-).
Dinsdag ging ik gezellig naar Amsterdam met mijn moeder! Altijd een heel gedoe vanuit Groningen. Je hebt bijna niks meer aan je dag als je 2,5 uur heen en terug moet reizen, maar ach. 
 Het is wel gezellig zo rondom de Feestdagen!
Een aantal maanden geleden was ik uitgenodigd voor het Eyewish event in het Rijksmuseum en ik vond vorige week nog 2 gratis kaartjes in de goodie bag. Die moesten we gauw nog even gebruiken voor het einde van het jaar!
Die dag hadden we een overvolle planning, dus heel lang zijn we niet geweest. Maar de tentoonstelling van ‘Mode in bloei’ wilde ik graag zien. Allemaal prachtige kostuums met bloemen. Indrukwekkend!
 Wat is het Centraal Station van Amsterdam toch altijd prachtig! <3
Ook deze bon moest ik voor 31 december inleveren. Ik koos een prachtige, nieuwe zonnebril uit bij Eyewish. Ik weet nog niet precies wanneer ik er over ga schrijven, maar jullie gaan hem sowieso zien! 😉
De zoektocht naar de perfecte jeans is volbracht, yay! Ook hier ga ik wat over schrijven. Het is namelijk best moeilijk om broeken te vinden met mijn figuur, dus misschien kan ik jullie ook helpen met mijn tips!
 Woensdag weer een dagje werken aan het kattencafé, hier was ik onderweg.
 Selfie! 🙂
Donderdag werkte ik ook nog een paar uurtjes in Groningen en daarna was het tijd voor Kerstavond en Kerst! <3 Ik hoop dat jullie allemaal fijne dagen hebben gehad!
 Hmmmm, Kerstige pannenkoekjes van banaan en ei :-). Het recept kun je hier lezen.
Op Eerste Kerstdag speelden we ’s middags het spel De Kolonisten van Catan. Wat een geweldig spel is dit toch! Ik kan er altijd weer van genieten. En dit keer won ik zelfs! 😀
Vanavond (nu ik dit schrijf is het Tweede Kerstdag) ga ik gezellig eten bij familie en daarna heb ik een Kerstborrel in Groningen, zin in! Vandaag houden we ‘derde Kerstdag’ en doen we het lekker rustig aan :-). Sims spelen, bloggen, mijn boek lezen en gewoon lekker thuis zijn. Morgen is het maandag en begint een nieuwe werkweek (en ga ik naar de kapper)! Geniet van deze fijne zondag! <3

4 thoughts on “MLBB #52 | DAGJE AMSTERDAM, UIT ETEN EN KERST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge