IN EEN HUIS WONEN ZONDER HUISDIEREN

Ik heb een paar jaar geen huisdieren gehad. Ik vind het altijd verschrikkelijk om afscheid te moeten nemen en dieren hebben nou eenmaal niet het eeuwige leven (knaagdieren al helemaal niet). Toen ik ongeveer een jaar op kamers woonde kocht ik twee cavia’s, maar die mocht ik natuurlijk niet op mijn kamer houden. Het was toen zomervakantie en ze staan nog altijd bij mijn ouders. Misschien een erg impulsieve actie, maar ik kan gewoon niet zonder dierenliefde en ik zorg heel goed voor ze. Nu ik weer op kamers woon mis ik ze echt enorm, al raak ik steeds meer gewend aan een weekend-relatie met mijn diertjes. Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje of ik een foto op canvas wilde bestellen. Zodoende hangen nu mijn twee lieve cavia’s aan de muur op mijn kamer in Utrecht! Kijk je mee?

Ik heb mijn foto op canvas besteld op Fotoopcanvas.nl, een bedrijf gespecialiseerd in het printen van hoge kwaliteit foto op canvas. Wat me opviel is dat je uit heel veel verschillende formaten kunt kiezen, er is voor ieder wat wils. Je kunt trouwens ook nog kiezen voor een 2 cm of een 4 cm frame! Ik heb zelf gekozen voor een 2 cm frame, zodat er zoveel mogelijk ‘foto’ afgedrukt kon worden. Bij een dikkere rand wordt je foto nog meer bijgesneden, dus let goed op! Ik had het pakket overigens heel gauw binnen, echt fijn, want ik keek er al naar uit om de foto aan de wand te hangen :-).
De foto op canvas paste niet door de brievenbus, maar werd zorgvuldig afgeleverd in bubbeltjesplastic. Het is wel even voorzichtig openmaken, omdat er geen doos omheen zit! De foto zit dus letterlijk in plastic gewikkeld, hij zit heel stevig verpakt en is goed aangekomen. Er zit een briefje bij met de afmetingen, prijzen en een actiecode voor als je nog een keer wilt bestellen. Handig!
Het was niet makkelijk om een foto te vinden waar ze allebei goed en duidelijk op stonden en ik twijfelde nog even over zwart-wit en kleur, maar uiteindelijk is het deze geworden! De kleuren van de foto zijn heel rustig en zacht. Ze passen mooi bij mijn kamer en ook bij mijn vogeltjes behang
Ook de kwaliteit van de foto is ontzettend goed! Ik heb ‘m wel wat moeten bijsnijden en bewerken (de helderheid is aangepast) en soms gaat dat niet helemaal goed. Omdat je bij een foto op canvas vastzit aan bepaalde afmetingen zijn sommige foto’s moeilijker af te laten drukken. Gelukkig kun je ze zelf bijsnijden en vooraf kun je ook nog je foto schalen, zodat ‘ie perfect binnen de afmetingen past!

De foto hangt nu boven mijn bijzettafeltje, net onder mijn hoogslaper. Hier vind je een artikel over mijn kamer, waar je je een betere voorstelling kunt maken van de plek waar de foto hangt. Ik heb gekozen voor deze plek, omdat ik vaak aan een kant van de bank zit/lig en dan richting deze muur kijk. Zo springt ‘ie voor mij in het oog en kan ik er heel vaak naar kijken!

Ik vind een foto op canvas één van de leukste manieren om iets wat dichtbij je staat in huis te halen. Bijvoorbeeld een vakantiefoto, een mooie zelf geschoten foto of een foto van je geliefde of zoals ik, mijn huisdieren. Een beetje cliché, maar toch wel heel erg leuk om aan de muur te hebben, zeker omdat ik mijn cavia’s zo erg mis als ik op mijn kamer ben!
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Foto Op Canvas
Heb jij ook een foto op canvas in huis?

21 Reacties

 1. 17 juni 2015 / 17:35

  Aw wat heb je dat leuk opgelost zeg! Super leuk gedaan en een leuke foto.

 2. 17 juni 2015 / 17:59

  Lief. Ik mis mijn kat ook enorm, hij woont gewoon bij mijn ouders, maar ik zou willen dat ik hem vaker kon knuffelen.

  • 19 juni 2015 / 17:56

   Snap ik, je raakt er ook zo aan gehecht! Lekker van genieten dus <3

  • 19 juni 2015 / 17:57

   Ook al is het niet levensecht, ik kan in ieder geval naar ze kijken nu! 🙂

 3. 17 juni 2015 / 20:39

  Wat leuk! Zo zijn je diertjes toch bij je. Wat zijn ze trouwens mooi!

 4. 18 juni 2015 / 18:40

  Wat een schattige foto, ja ze horen er echt gewoon toch bij in je huis….

  • 19 juni 2015 / 17:58

   Dankjewel! Ja inderdaad, ik kan ze niet meer wegdenken, ze horen bij mij <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge