REVIEW | Max Factor Clump Defy waterproof

Alweer een hele tijd geleden kon je in deze mini-shoplog zien dat ik een paar nieuwe mascara’s had gescoord. Na het lezen van een aantal reviews was ik erg enthousiast geworden over deze (nieuwe) mascara en wilde ik ‘m zelf eens proberen. Benieuwd geworden naar mijn mening? Lees dan zeker even verder.

De verpakking is leuk! Ik ben dol op de mooie, donkerroze kleur. Weer eens wat anders dan die schreeuwerige, felle hulzen van Maybelline, en ook leuker dan die eeuwige zwarte hulzen. Aan het leuke blauwe versierseltje kun je zien dat deze mascara waterproof is, alle waterproof mascara’s van Max Factor hebben ergens een blauw randje. Ja, over de verpakking ben ik zeer te spreken!

Het borsteltje van de mascara is erg apart, niet zoals de meeste mascara’s. Het borsteltje is gebogen en heeft een holle en een bolle kant. In het begin wel even wennen, maar al snel weet je welke kant/manier goed werkt voor je wimpers. Volgens Max Factor heb je door de combinatie van de vorm van de borstel en de kleine dicht op elkaar staande haartjes, minder snel last van klontjes. Ook belooft deze mascara net zoveel volume te geven als een ‘gewone’ Max Factor mascara. We zullen het zien!

Mijn wimpers zonder mascara

Mijn wimpers met één laagje Clump Defy mascara. Zoals je op beide foto’s kunt zien hangen mijn wimpers naar beneden en dat is eigenlijk met geen één mascara te verhelpen. Ik gebruik daarom dagelijks een wimperkruller. Mocht je deze ook gebruiken en benieuwd zijn naar het effect, dan heb ik dat ook nog even getest:

Dat ziet er al iets beter uit! Alsnog is het effect niet optimaal, maar je ziet tenminste dat ik mascara op heb… Wat betreft de klontjes, die krijg je inderdaad niet snel bij deze mascara, maar het is natuurlijk niet onmogelijk. Het is en blijft oppassen.

Hoe waterproof is deze mascara?
Niet. Echt niet. Op bovenstaande foto zie je dat mijn wimpers omhoog staan, maar niet zover als dat ik gewend ben met waterproof mascara’s. Daaraan kon ik dus al merken dat deze mascara niet echt waterproof is. In waterproof mascara’s zit namelijk een soort wax, dat ervoor zorgt dat je mascara er niet afgaat als het nat wordt, maar het zorgt er ook voor dat je wimpers goed omhoog blijven staan. Na ongeveer een kwartiertje gingen mijn wimpers weer hangen. En tijdens het douchen kon ik alle mascara er zo afvegen, jammer!

Pluspunten:
– Verkrijgbaarheid, gewoon bij de drogist
– Leuke, speelse verpakking
– Weinig last van klontjes
– Borsteltje zorgt voor best veel volume (tenzij je zulke wimpers hebt als ik…)

Minpunten:
– Absoluut NIET waterproof
– 16,99 is duur voor een mascara die niet doet wat hij belooft

Eindconclusie:
Ik ben niet tevreden over deze mascara. Hij is niet waterproof, wat maakt dat mijn wimpers heel erg gaan hangen, ook al gebruik ik eerst een wimperkruller. Ik vind hem zijn geld niet waard, omdat hij niet doet wat hij belooft. Wat wel fijn is, is dat je weinig last hebt van klontjes met deze mascara. Maar dat heb je met andere mascara ook niet als je er goed mee omgaat. Ik vind deze mascara niet echt bijzonder en vernieuwend, hij werkt gewoon niet voor mij.

Score:
1.5/5

Heb jij de Clump Defy al eens geprobeerd? Zo ja, wat vind je ervan?

11 Reacties

 1. 24 september 2013 / 08:59

  Jammer 🙁 Had er wel al veel positieve dingen over gehoord.

 2. 24 september 2013 / 10:01

  Jammer dat hij niet waterproof is als het er wel op staat!

 3. 24 september 2013 / 12:47

  Jammer! De verpakking is inderdaad wel heel mooi, jammer dat hij niet waterproof is.

 4. 24 september 2013 / 14:40

  Jammer dat 'ie niet doet wat 'ie zou moeten doen. Zeker voor die prijs zou je dat wel mogen geloven!!

  ♥ Saskia

 5. 29 september 2013 / 07:24

  Balen dat 'ie niet waterproof is, hem 'm zelf ook en vind 'm ook niet heel erg fijn. Klonteren doet íe inderdaad niet heel snel, maar erg jammer is het wel!

 6. 29 september 2013 / 08:59

  Wat balen dat ie niet goed werkt, ik gebruik zelf ook altijd waterproof en dat is voor mij erg nodig omdat ik last heb van traan ogen op de fiets. Ik heb zelf de mascara van Essence get big lashes al een tijdje in gebruik, de eerste heb ik gekregen van mijn beste vriendin omdat zij niet tegen waterproof kon. Ik heb hem een hele tijd laten liggen en toen werd ik eigenlijk toch nog best nieuwsgierig en wauw, ik ben echt te spreken over deze mascara! Misschien een tip!
  liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge