Review: Max Factor False Lash Effect – waterproof –

Zoals je in mijn vorige post kon lezen was ik al een tijdje op mascara-jacht. Inmiddels ben ik geslaagd, op aanraden van een vriendin heb ik de False Lash Effect mascara van Max Factor gekocht. Ik had de laatste uit het schap *lucky*! Misschien is dat wel een goed voorteken? Haha. De aankoop is tot zover dus geslaagd en ik ga je nu laten zien of deze mascara wat mij betreft ook écht geslaagd is. 

Verpakking
De huls is vrij basic, mat zwart met een blauw randje (waaraan je kan zien dat je een waterproof exemplaar te pakken hebt). Ik vind de huls nogal lomp, echt allesbehalve sierlijk. De verpakking is vrij groot, breed en dik, maar mijn oog zou er niet gelijk op vallen. Je zou kunnen zeggen: Lekker basic, maar ik vind hem saai. Door zijn onopvallende uiterlijk valt de mascara in het niet bij mijn gekleurde, gepimpte en met printjes bedrukte mascara’s. Zeg nou zelf; een paarse of knalgele verpakking is toch veel leuker, interessanter en aantrekkelijker?

Wat ik trouwens ook erg vervelend vond was de witte sticker die op de huls was geplakt. Ik weet dat vooral het Kruidvat dit vaker doet (ook al zit de mascara al in een plastic/kartonnen verpakking). Dit is voor mij alleen al een reden om naar een andere winkel te gaan, omdat ik, voordat ik de foto’s maakte, eerst naar de keuken moest om het plakkerige randje weg te boenen *irritant*.

Borstel
Max Factor noemt dit hun grootste borstel ooit. Eerlijk gezegd had ik hem groter verwacht, meer zoals die joekels van Maybelline. Het is een vrij normale borstel, niet gebogen of met andere aparte effecten, maar gewoon recht en hoekig, that’s it. De borstel loopt schuin af, de punt is iets smaller dan de rest van de borstel. Ik vind het fijn dat hij niet helemaal in een punt loopt, want daarmee krijg ik de korte wimperhaartjes niet goed mee. Door de vele, korte haartjes neemt deze borstel alle wimperhaartjes mee, wat ik een groot pluspunt vind.

Wat Max Factor over deze mascara zegt

“Waarom zou je valse wimpers gebruiken als je hetzelfde
effect met je eigen wimpers kunt bereiken? De nieuwe False Lash Effect Mascara
verdubbelt de omvang van je wimpers zodat je hetzelfde effect krijgt van valse
wimpers, zonder al het gedoe. Het is dé must-have van visagisten dit seizoen!
Het geheim zit hem in de wimpervergrotende combinatie van het grootste
borsteltje van Max Factor ooit met de gepatenteerde Liquid Lash technologie.
Onze grootste borstel ooit brengt elk volume laagje in één keer van de basis
tot het topje van je wimpers aan. Zonder klontjes! Voor lange, volle, gelifte
wimpers die gegarandeerd opvallen. Het resultaat: 100% impact. 100% echt”

Oké, ik ben nu heel erg benieuwd. Laten we kijken wat de False Lash Effect mascara met mijn wimpers doet!

1: Mijn wimpers zonder mascara

2: Mijn wimpers met één laagje mascara
Nou, het false lash effect is bij mijn wimpers ver te zoeken. Ik zou het eerder een fail lash effect willen noemen. Het is zo mogelijk nog erger dan zonder mascara, mijn wimpers gaan er nog meer door hangen. Maar mijn wimpers zijn nou eenmaal een ramp, ze staan niet recht vooruit, nee, ze hangen! Als ik geen mascara op heb kan ik ze zelfs zien hangen, echt verschrikkelijk irritant en allesbehalve mooi. Als je van jezelf al omhoog staande/krullende wimpers heb hoef je je denk ik weinig zorgen te maken, bij jou zal het effect van deze mascara sowieso heel anders zijn. Gelukkig bestaat er voor mij, en vele andere pechvogels, een wimperkruller!

Ik gebruik echt elke dag een wimperkruller, dus de foto’s hierboven geven een vertekend beeld van de werkelijkheid. Ik geef de mascara nog een kans, laten we kijken wat het met mijn gekrulde wimpers doet.

3: Mijn gekrulde wimpers zonder mascara

4: Mijn gekrulde wimpers met één laagje mascara

Een wereld van verschil, of niet!? En dit met slechts één laagje, ik ben er erg tevreden over. Het kan natuurlijk altijd beter, maar voor mijn naar beneden hangende wimpers is dit al heel wat!

Houdbaarheid
Dan nog even iets over de houdbaarheid van de mascara. Na een lange dag school/werk en het bijbehorende heen en weer gefiets gaan mijn wimpers vaak weer een beetje hangen. Bij deze mascara is dat niet het geval, na een intensieve dag staan mijn wimpers nog steeds als een huis!

Hoe waterproof is deze mascara eigenlijk?
Deze mascara is super waterproof, na een lange, hete douche van zo’n 20 minuten zijn ze nog steeds lang, zwart en vol volume. Natuurlijk wel wat minder dan ervoor, maar ik neem niet aan dat je overdag een hete douche neemt en vervolgens je make-up niet bijwerkt 😉 Een (mot)regenbuitje zal hij in ieder geval prima overleven… Check!

Pluspunten:
– Fijne borstel, neemt ook de korte wimperhaartjes mee
– Klontert niet
– Separeert de wimpers goed
– Geeft volume en lengte (bij mij alleen i.c.m. een wimperkruller, bij anderen wellicht zonder)
– De borstel is niet te groot, waardoor je makkelijk bij de wimperaanzet kan komen

Minpunten:
– Saaie verpakking

– Prijs: 16,99 (vrij duur voor een drogisterij-mascara)
– Lastiger te verwijderen dan een gewone mascara (persoonlijk vind ik dat niet erg, gewoon een goede waterproof make-up remover gebruiken :))

Conclusie
Een goede mascara, maar niet echt spetterend. Hij doet zijn werk goed, hij separeert goed, klontert niet en wat betreft waterproof-heid is hij meer dan geslaagd. Ook geeft hij voldoende volume en lengte, maar lang niet zoveel als hij volgens Max Factor zou doen. Verder vind ik hem vrij duur, wellicht zou je met een Maybelline-mascara van een tientje ook prima resultaat hebben!

Score
Q: Heb jij ervaring met de Max Factor False Lash Effect mascara, zo ja, wat vind jij ervan?

6 Reacties

  1. 13 februari 2013 / 10:24

    Ik ben nog zo van de grote borstels, met kleine borsteltjes kan je beter bij je wimper aanzet komen en zo volume creëren. Toch ziet deze er prachtig uit op je wimpers, hij doet wel echt wat.

  2. 13 februari 2013 / 13:53

    Ja het is wel makkelijker ja, maar met deze lukt het gelukkig ook prima 🙂 Het is wel wat meer geduld hebben, maar dat heb ik ervoor over, want ik vind het resultaat erg goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge